De leergang Arbeid & Organisatie / Arbeid & Gezondheid biedt een overzicht over de stand van zaken van het vak op de meest voorkomende werkterreinen van de A&O/A&G psycholoog.
Een laag IQ in de GGZ: beperkt begrepen.Een modulair scholingsaanbod van RINO amsterdam en Poli+ .
De route tot geregistreerd FloorPlay-coach en FloorPlay-specialist bestaat uit een aantal stappen. Alle cursussen zijn ook los te volgen, als nascholingscursus. Meer informatie over FloorPlay: www.rino.nl/FloorPlay.
De route tot registratie als groepstherapeut-NVGP is bedoeld voor mensen met een universitaire titel en kent een aantal welomschreven stappen. Zie voor meer specifieke informatie over de vooropleidingseisen de website van de NVGP.
De Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie kent twee registraties: De registratie tot Systeemtherapeutisch Werker De registratie tot Systeemtherapeut
Praktijkondersteuner huisarts gezondheidszorg (POH-GGZ)
De Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP) heeft per 2013 het certificaat Psychotraumatherapeut in het leven geroepen. Het opvangen, begeleiden en behandelen van mensen die schokkende ervaringen hebben meegemaakt, vraagt specifieke competenties van de dienstverlener. Het doel van de certificering is de kwaliteit van de professionele hulpverlening aan cliënten te verhogen bij de opvang, begeleiding en behandeling bij schokkende gebeurtenissen en trauma.
De modulaire opleidingsroute  ‘RINO Senior Certified Coach’, is sinds maart 2012 geaccrediteerd door de ICF. Na succesvolle afronding van de gehele route kun je je laten registeren als PCC (Professional Certified Coach) bij de ICF. Bij het verzoek tot registratie bij het ICF als PCC moet je  kunnen aantonen dat je 750 uren gecoacht hebt, de zogenoemde ‘vlieguren’. En je hebt ook twee aanbevelingsbrieven nodig.
De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie kent twee registraties: de registratie Cognitief Gedragstherapeut VGCt de registratie tot Cognitief Gedragstherapeutisch Werker VGCt
Contact