NVRG Systeemtherapie

De Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie kent twee registraties:

  1. De registratie tot Systeemtherapeutisch Werker
  2. De registratie tot Systeemtherapeut

Als je over een HBO-of WO Master beschikt, kun je de opleidingsroute tot systeemtherapeut volgen. Heb je een afgeronde opleiding hbo-maatschappelijke werk, maatschappelijke gezondheidszorg, inrichtingswerk of creatieve therapie? En ben je uiterlijk 30 september 2015 begonnen met een door de NVRG erkende VO/post-hbo? In dat geval kun je ook instromen in de opleidingsroute tot systeemtherapeut. Op de website van NVRG vind je een overzicht van ekende opleidingen: www.nvrg.nl.  Mensen met een HBO bachelor kunnen terecht bij de opleiding tot Systeemtherapeutisch Werker.

Nascholing voor herregistratie

Na registratie is het belangrijk om de ontwikkelingen op het vakgebied bij te houden én tegelijkertijd aan de eisen voor herregistratie voldoen. Dat kan door het volgen van groot aantal geaccrediteerde nascholingscursussen. Bekijk het overzicht www.rino.nl/accreditaties/nvrg-her.

Stappen

De route tot registratie als Systeemtherapeut NVRG kent een aantal stappen. Belangrijk is dat je de stappen in de juiste volgorde volgt.

Het basisgedeelte van de registratieroute bestaat uit 3 cursussen die inhoudelijk op elkaar aansluiten en in totaal 132 uur beslaan. De cursus 'Wetenschap in Opleiding' kunt u ook later in het traject volgen.

en
en

Het vervolggedeelte van de route beslaat minimaal 80 uur. Daarvoor kunt u een keuze maken uit onderstaand aanbod van specialistische vervolgcursussen. Als u deze 80 uur hebt voltooid bent u klaar met het cursorisch deel van de registratieroute tot Systeemtherapeut NVRG. Na succesvolle registratie (zie voor meer informatie www.nvrg.nl) kunt u door middel van NVRG erkende nascholingscursussen aan de eisen voor herregistratie voldoen.

Wanneer u eenmaal bent geregistreerd wilt u de ontwikkelingen op het vakgebied bijhouden én aan de eisen voor herregistratie voldoen.
Een groot aantal cursussen leent zich hiervoor. U kunt via www.rino.nl/accreditaties/nvrg-her alle geaccrediteerde nascholingscursussen vinden. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden.