Vacatures KP

Hieronder vind je vacatures voor de opleiding tot klinisch psycholoog (KP). Klik op het tabblad met de naam van de organisatie voor de vacature(s) van die instelling. Als er geen tabbladen staan, dan zijn er op dit moment geen vacatures.

Kijk vóór je solliciteert ook op de pagina aanmelden voor informatie over de procedure.

 • Opleiding Klinisch psycholoog GGZ Noord-Holland-Noord

  Opleiding Klinisch psycholoog GGZ Noord-Holland-Noord

  januari 2023 – december 2026

  GGZ Noord-Holland-Noord heeft drie opleidingsplaatsen voor een klinisch psycholoog in opleiding voor 27 uur per week voor de verschillende afdelingen van GGZ Noord-Holland-Noord.


  Over GGZ-NHN

  Moderne, herstelgerichte geestelijke gezondheidszorg die aansluit bij wensen en mogelijkheden van mensen met ernstige psychiatrische en psychische problemen. Dat is waar meer dan 2000 deskundige en gemotiveerde medewerkers van GGZ NHN dag in dag uit voor staan. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten blijven deelnemen aan de maatschappij en dichtbij huis geholpen worden. Daarom hebben we kleinschalige, zelfstandige teams die werken vanuit drie divisies, Maatschappelijk & Specialistisch, Acuut & Forensisch en Triversum (Kinder & Jeugdpsychiatrie). Zij hebben een nauwe samenwerking met huisartsen, medische en maatschappelijke organisaties.

  We streven naar hoge kwaliteit, korte lijnen, heldere afspraken en wederzijds respect. De organisatie heeft het opleiden van verpleegkundigen, psychologen en psychiaters hoog in het vaandel staan.


  De Missie van GGZ NHN is “Beter worden doe je thuis” waarbij de behandeling gericht is op het hervinden van eigen regie en herstel, symptoomreductie, het verbeteren van maatschappelijk functioneren en versterken van de persoonlijke identiteit. Er zijn gespecialiseerde GGZ-teams waar integraal behandeld wordt met gebruikmaking van ervaringsdeskundigheid. Een GGZ-team is een multidisciplinair team en bestaat uit psychiaters, psychologen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, casemanagers en een IPS-begeleider. Het team verzorgt de diagnostiek en behandeling voor cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen binnen een bepaalde regio. Naast de GGZ teams zijn er regionale teams Frailty en Persoonlijkheidsstoornissen (inclusief eetstoornissen en ADHD).

  Het werkgebied van GGZ NHN bestaat uit Alkmaar, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland. In alle onderdelen zijn opleidingsplaatsen voor de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut en klinisch (neuro)psycholoog. De opleiding tot klinisch psycholoog is goed ingebed in de organisatie.

  Praktijkplaatsen
  Diversiteit en ervaring opdoen in verschillende onderdelen is de basis van de praktijkopleiding bij GGZ NHN. Er wordt gedurende de opleiding drie tot vier keer gewisseld van praktijkopleidingsplaats. Hierdoor kan een breed opleidingstraject gevolgd worden, waarin de gezondheidszorgpsycholoog in opleiding tot specialist ervaring opdoet met verschillende doelgroepen, behandelmethodieken en teams.

  De praktijkopleiding kan plaats vinden in onderstaande onderdelen van GGZ NHN:
  - GGZ teams
  - Forensische Polikliniek
  - Regioteam Persoonlijkheidsstoornissen, Eetstoornissen en ADHD

  - Regioteam Frailty (voorheen Ouderenpsychiatrie)
  - Deeltijdbehandeling angst en de Exposurewerkplaats

  De onderwerpen voor wetenschappelijk onderzoek en voor beleid, innovatie en management worden in overleg met de divisiedirecties, leadexperts en de P-opleider gemaakt. Het is mogelijk aan te sluiten bij lopend onderzoek, actuele beleidsontwikkeling of een eigen onderwerp te kiezen. Bij de keuze wordt rekening gehouden met de relevantie voor de praktijk van GGZ NHN.

   

  Wie ben jij?

  Natuurlijk verwachten we ook een en ander van jou. Je bent geregistreerd GZ-psycholoog, enthousiast, doortastend, kunt relativeren, bent stressbestendig en flexibel. Je kunt reflecteren en stelt je leerbaar op.

  Wat wij bieden

  Primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
  a. Omvang van de aanstelling: 0,75 FTE.
  b. Salaris conform de CAO-GGZ.
  c. Reiskosten: vergoeding woon- / werkverkeer volgens CAO-GGZ.
  d. Opleidingskosten: cursuskosten Stichting Postdoctorale Beroepsopleiding worden volledig vergoed.

  e. Leertherapie wordt volledig vergoed.
  f. Opleidingstijd: de lestijd van de opleiding in Amsterdam valt onder werktijd.

  Procedure
  Je kunt solliciteren als je (uiterlijk per 31 december 2022) bent geregistreerd als GZ-psycholoog.
  De opleiding begint in januari 2023 en loopt t/m december 2026.

  Je kunt solliciteren via onze website: https://www.ggz-nhn.nl/werkenbij We zien je motivatiebrief en CV met pasfoto graag tegemoet.

  De sluitingsdatum

  Woensdag 25 mei 2022.

   

  De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 16 juni 2022.

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Judith Ligthart, P-opleider, via 06 – 23 52 53 22.

   

 • Opleidingsplaatsen voor GZ-psycholoog i.o. tot specialist, 32 uur per week per januari 2023

  De organisatie:

  Arkin is een vooraanstaande instelling op het gebied van geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Binnen Arkin worden nu ruim 25.000 cliënten behandeld op het gebied van de curatieve psychiatrie, forensische psychiatrie, acute psychiatrie, verslavingszorg en openbare geestelijke gezondheidzorg. Dat doen we met ruim 3.500 medewerkers op diverse locaties in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Arkin bestaat uit de volgende onderdelen: Mentrum, Jellinek, PuntP, NPI, Inforsa, Sinai Centrum, Novarum, Spoedeisende Psychiatrie, Arkin BasisGGZ, Arkin Jeugd & Gezin, Arkin Ouderen en Roads.

  De opleiding:
  De GZ-psycholoog in opleiding tot specialist (GioS) doorloopt een aantal afdelingen waar hij zoveel mogelijk relevante ervaring kan opdoen zodat aan alle opleidingseisen voldaan kan worden. De opleiding bestaat uit diverse stages bij de volgende merken:

  • NPI (Amsterdam & Amersfoort)
  • Sinai Centrum (Amstelveen)
  • Mentrum (Amsterdam)
  • Inforsa (Amsterdam)
    

  Er is ook een stage mogelijkheid in samenwerking met het AMC, het Hersencentrum en het OLVG.

  De opleiding bestaat uit een combinatie van mimimaal 2 afdelingen/organisaties zodat men met diverse doelgroepen kan werken.

  Op de poliklinieken wordt gewerkt met diverse behandelmodules vanuit de cognitieve gedragstherapie en psychodynamische therapie.

   

  De GioS steekt in principe in op de lopende onderzoekslijnen; o.a. depressie, psychotische stoornissen, PTSS of persoonlijkheidsstoornissen of kan met het hoofd onderzoek overleggen over andere mogelijkheden.

   

  Wij vragen:

  Ambitieuze GZ-psychologen die op zoek zijn naar verdieping van kennis en vaardigheden en die echt voor de Klinisch Psycholoog opleiding in de volle breedte willen gaan. Daarbij is eveneens interesse in wetenschappelijk onderzoek en beleidsontwikkeling op het gebied van GGZ van belang.

   

  Wij bieden:

  Primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden:

  • Omvang van de aanstelling: 32 uur per week
  • Tegemoetkoming reiskosten: conform CAO
  • 100% vergoeding van de opleidingskosten

   

  Nadere informatie en reactie

  Nadere informatie kunt u inwinnen bij:

  Thomas Okker, ondersteuner P-opleidingen Arkin

  Tel: 020 590 4931 (maandag, dinsdag & donderdag)

  E-mail: p-opleidingen@Arkin.nl

   

  Uw sollicitatiebrief met CV kunt u mailen aan: SollicitatieP-opleidingen@Arkin.nl t.a.v. drs. M. el Boushy, P-opleider

  Sluitingsdatum: 29 mei 2022

 • Opleidingsplaats Klinisch Psycholoog - Rode Kruis Ziekenhuis

  Wij bieden een aanstelling (0,75 fte)
  voor de duur van 4 jaar op basis van een arbeidsleerovereenkomst. 

   

  Functieomschrijving
  Ambitieus en leergierig

  Opleidingsplaats Klinisch Psycholoog
  Het Rode Kruis Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis voor de regio Midden-Kennemerland met een opnamecapaciteit voor 375 patiënten. Het brandwondencentrum maakt deel uit van het ziekenhuis. Het Rode Kruis Ziekenhuis biedt een breed pakket aan specialismen en onderzoeksmogelijkheden om een goede patiëntenzorg te realiseren.

  In het Rode Kruis Ziekenhuis ontstaat per januari 2023 een opleidingsplaats voor een gezondheidszorgpsycholoog in opleiding tot specialist-klinisch psycholoog (GioS). Aangezien we al vele Gios-sen hebben opgeleid, is er een ruime ervaring in het begeleiden van GioS-sen. Werken bij het Rode Kruis Ziekenhuis betekent werken in een ziekenhuis waar aandacht is voor de patiënten en voor de medewerkers. De sfeer is informeel, persoonlijk en betrokken.

  Beeld van de afdeling Medische psychologie
  De vakgroep Medische Psychologie bestaat uit 2 klinisch psychologen, 2 kinder- en jeugdpsychologen, 3 gezondheidszorgpsychologen en 2 psychodiagnostisch werkenden.De psychologen verrichten diagnostiek en behandelen patiënten verwezen door diverse somatische specialismen binnen het ziekenhuis. De afdeling Medische Psychologie neemt deel aan het revalidatieteam, verzorgt de hartrevalidatie en is consulteerbaar voor de in het ziekenhuis aanwezige specialismen. De GioS zal tevens consulten verzorgen voor het brandwondencentrum.

  Beeld van de afdeling Psychiatrie
  De afdeling Psychiatrie heeft 4 deeltijdbehandelingen voor patiënten met persoonlijkheidsstoornissen, een SOLK/ALK deeltijd, mindfulness- en VERS-training, poliklinische behandelingen en een opnameafdeling met 18 plaatsen. De afdeling psychiatrie biedt, na uitgebreide diagnostiek, onder andere groepspsychotherapie in deeltijd volgens het AFT-model aan mensen met een persoonlijkheidsstoornis. Er is ook een intensieve behandeling voor mensen met SOLK/ALK. Aan de afdeling psychiatrie zijn een klinisch psycholoog, een psychotherapeut, psychiaters en vaktherapeuten verbonden.

  Beeld van het 4-jarige opleidingstraject
  Wij werken in een zogenoemde ’dakpanconstructie’ dat wil zeggen; we hebben steeds 2 klinisch psychologen in opleiding in huis. De startende GioS werkt de eerste twee jaar bij de vakgroep medische psychologie en de GioS die zijn/haar derde en vierde jaar in gaat, is werkzaam bij de vakgroep psychiatrie. Binnen het Rode Kruis Ziekenhuis kan worden aangesloten bij wetenschappelijk onderzoek m.b.t brandwonden op psychosociaal terrein. Binnen de organisatie is ook ruimte voor deelname aan activiteiten op het gebied van management en beleid.

  Ontwikkelmogelijkheden
  Er kan in vier jaar een breed scala aan vaardigheden en competenties ontwikkeld worden, waaronder:

  • (neuro)psychodiagnostisch onderzoek, kennis hierover strekt tot aanbeveling.
  • individuele psychotherapie.
  • (poli)klinische consulten in het algemeen ziekenhuis.
  • groepspsychotherapie (in deeltijdverband en ambulante groepen voor mensen met gevarieerde psychiatrische problematiek) en systeemgesprekken.


  Wij bieden jou
  Wij bieden een aanstelling (0,75 fte) voor de duur van 4 jaar op basis van een arbeidsleerovereenkomst. Arbeidsvoorwaarden zijn conform afspraken binnen het consortium opleidingen ziekenhuizen te Noord Holland, waarbij de opleidingseisen van RINO amsterdam in acht worden gehouden.

  Informatie
  Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Mw. S. Warnier, klinisch psycholoog en praktijkopleider per email: swarnier@rkz.nl.  

  Solliciteren
  Wil je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Let op! alleen brieven voorzien van een pasfoto, motivatiebrief en cv worden in behandeling genomen. Ontbreekt een van deze dan wordt uw brief niet meegenomen in de selectieprocedure. 

  Er zullen 2 sollicitatiegesprekken direct na elkaar plaatsvinden. Deze sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 20 april en donderdag 21 april. Deze gesprekken zijn niet te verzetten. Na deze gesprekken wordt de door ons geselecteerde kandidaat, voorgedragen aan RINO amsterdam ter verdere selectie.

  Wij vragen aan jou
   - Afgestudeerd GZ psycholoog met ambitie om klinisch psycholoog te worden

  Reageren op deze vacature
  werkenbijhetrkz.nl/o/opleidingsplaats-klinisch-psycholoog-beverwijk/c/new

 • Opleidingsplaats Klinisch Psycholoog - Zaans Medisch Centrum

  Voor 27 uur in de week, per 1 januari 2023

   

  Het Zaans Medisch Centrum is georganiseerd in clusters van vakgroepen, met een medisch manager en een hoofd zorg. De vakgroepen medisch psychologie en psychiatrie vallen onder cluster 6. De vakgroep Medische Psychologie biedt diagnostiek en behandeling aan patiënten die behandeld worden op een van de somatische afdelingen van ons ziekenhuis. Behandelingen (voornamelijk kortdurende klachtgerichte CGT, zowel individueel alsook in groepsverband) vinden veelal poliklinisch plaats, maar er worden ook klinische consulten gedaan. Op de afdeling vindt ook uitgebreid psychologisch en neuropsychologisch onderzoek, zowel klachtgericht als persoonsgericht, plaats.

   

  De vakgroep Psychiatrie bestaat uit verschillende afdelingen: kliniek, polikliniek, consultatieve psychiatrische dienst, en de Psychotherapeutische Dagkliniek voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek waarin verschillende groepsbehandelingen worden aangeboden incl systeemtherapie. Op deze multidisciplinaire afdeling werken onder andere psychiaters (i.o.),  klinisch psychologen (i.o.) , psychotherapeuten (i.o.), een gz-psycholoog, een physician-assistent, maatschappelijk werk, SPV en verschillende vaktherapeuten. Er is een behandel- en onderwijsprogramma waarin casuïstiekbesprekingen, refereerbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering zijn opgenomen.

   

  De dagkliniek wordt bezocht door mensen tussen 18 en 65 jaar met ernstige psychiatrische stoornissen, meestal op basis van persoonlijkheids(ontwikkelings)problematiek. Er zijn groepen voor volwassenen en groepen die gericht zijn op adolescenten/jongvolwassenen. 


  In totaal zijn er op dit moment 8 groepsprogramma’s (3 MBT, 3 AFT, 1 SFT en 1 LMBT). Deze multidisciplinaire behandelingen richten zich op het zo goed mogelijk oplossen van de sociale, interpersoonlijke en intrapsychische en/of psychiatrische problematiek van de patiënt. De behandelduur is minimaal één jaar en hangt met name af van het van tevoren gestelde therapiedoel. De behandelprogramma’s bestaan uit verbale en non-verbale groepstherapieën, waaronder creatieve therapie, bewegingstherapie, psychodrama, gesprekstherapie, sociotherapeutische onderdelen, en sociale vaardigheden en plannen maken waarin cognitieve technieken voorop staan. Het toewerken naar behoud van werk dan wel werkhervatting is eveneens onderdeel van onze behandelfilosofie. 

   

  De GZ-psycholoog in opleiding tot Klinisch Psycholoog wordt lid van verschillende behandelteams. 


  Hij/ zij doet psychodiagnostiek, psychologische behandelingen en geeft psychotherapie, individueel, in groepsverband en gezins- en partnerrelatiegesprekken, neemt deel aan intake- en indicatieoverleg en aan staf- en beleidsvergaderingen. Ook zal de Gios deelnemen aan het klinisch onderzoek zoals dat binnen de vakgroepen medische psychologie en psychiatrie wordt gedaan door de onderzoeker en de onderzoeksassistent. Zij / hij zal ook deelnemen aan beleidsgerichte besprekingen en processen ter vernieuwing van de aangeboden zorg op zich nemen. Supervisie geven aan masterstudenten behoort ook tot de taken van de Gios.

   

  Per januari 2023 biedt het Zaans Medisch Centrum een opleidingsplaats ten behoeve van de postdoctorale beroepsopleiding tot klinisch psycholoog voor een periode van 4 jaar. Het betreft een aanstelling voor 27 uur, waarvan 3 uur bestemd voor onderwijs in werktijd. De leerarbeidsovereenkomst is voor 4 jaar, inschaling FWG 65. Opleidingskosten worden vergoed. Supervisie en werkbegeleiding zijn op kosten van de werkgever. Leertherapie is voor eigen rekening.

   

  Contactpersoon: Anne Oggel, Klinisch Psycholoog, P-opleider, oggel.a@zaansmc.nl,  075-6502440 (maandag, dinsdag en donderdag).


  Zaans Medisch Centrum
  Julianaplein 58, 1502 DV, Zaandam, postadres Postbus 210, 1500 EE, Zaandam.

  Solliciteren kan t/m 16 mei.