Bessel van der Kolk, MD bij Zomergasten

30 aug 2022

Janine Abbring interviewt psychiater en traumaspecialist Bessel van der Kolk (1943) over zijn ideale televisieavond. Met veel filmfragmenten overย #trauma, want films maken de complexiteit van hoe mensen met elkaar omgaan voelbaar. Maar het gaat ook over Van der Kolks eigen leven. De film De Aanslag leerde hem bijvoorbeeld zijn eigen jeugd beter te begrijpen, รฉn over wat we wereldwijd hebben geleerd om van trauma te helen.

Man in Mind Meetup | donderdag 8 september @Pakhuis de Zwijger

30 aug 2022

Maar liefst 4 op de 10 mensen die suรฏcide plegen in Nederland, zijn mannen tussen de 40 en 70 jaar. Zij zijn veruit de grootste risicogroep. We vertellen mannen om open te zijn en zich kwetsbaar op te stellen, maar zijn we ook zover om naar hen te luisteren? Mannen moeten voldoen aan het beeld om sterk en stoer te zijn. Hoe zorgen we ervoor dat mannen eerder hulp zoeken en na die stap ook verder geholpen worden? Aan de hand van inspirerende verhalen van mannen die een moeilijke periode doorgekomen zijn, gaan we met hen en professionals in gesprek. Hoe zijn zij er bovenop gekomen?

Actuele staking NS-personeel

24 aug 2022

24, 26, 29, 30 & 31 augustus 2022
De start van ons nieuwe onderwijsseizoen valt dit jaar helaas samen met aangekondigde stakingen van NS-personeel. Heb je op een van de aangekondigde stakingsdagen een cursus of opleiding op onze locatie aan het Leidseplein in Amsterdam? Dan raden we je aan om van tevoren te bekijken welk effect deze staking heeft op je reis. Een staking van het openbaar vervoer valt buiten onze sfeer van invloed.

Dr. Karin Hendriks nieuwe Inhoudelijk Directeur-Bestuurder RINO amsterdam

15 jul 2022

Dr. Karin Hendriks start per 1 november 2022 bij RINO amsterdam als Inhoudelijk Directeur - Bestuurder. De Raad van Toezicht kijkt terug op een succesvol verlopen selectieprocedure en is verheugd Karin te kunnen aanstellen.

๐—ฉ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ, ๐—ถ๐—ป๐˜€๐—ฝ๐—ถ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ ๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ฝ ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜
Karin heeft een achtergrond in psychologie en bedrijfskunde, en is sinds 2005 als manager actief binnen het GGZ-onderwijs. In het selectietraject profileerde zij zichzelf als een bevlogen inhoudelijk leider; waar de organisatie naar op zoek is.

NRTO keurmerk

20 jun 2022

Met trots kunnen we aankondigen dat RINO amsterdam het NRTO keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding heeft behaald. Hiermee geven we je extra garantie voor de kwaliteit en transparantie van ons cursus- en opleidingsaanbod. Je kunt erop rekenen dat we ons lesaanbod en de kwaliteit van onze docenten continu verder ontwikkelen. Ook houden we oog voor belangrijke inhoudelijke (rand)voorwaarden. Dat betekent dat je bij RINO amsterdam kunt rekenen op cursusaanbod dat volledig voldoet aan alle voorwaarden die het NRTO hieraan stelt.

Wat zijn we trots op de allereerste editie van het BIG magazine van RINO amsterdam! Een magazine voor en door BIG betrokkenen.

10 jun 2022

Met BIG-magazine willen we opleidelingen, docenten, praktijkopleiders, werkbegeleiders, supervisoren en BIG-medewerkers nog meer verbinden. Een magazine vol mooie verhalen van bijzondere mensen. Ook staan er in het magazine inhoudelijke artikelen over ons interessante vakgebied. Het magazine is een fysiek blad en is duurzaam gedrukt. Dit geeft de lezer de mogelijkheid om in alle ontspannenheid dit magazine te lezen. BIG magazine verschijnt twee keer per jaar.

Symposium 3 juni ter gelegenheid van afscheid prof. dr. Marrie Bekker bij Tilburg University

10 jun 2022

Ter gelegenheid van haar afscheid aan Tilburg University werd op vrijdag 3 juni door Prof. dr. Marrie Bekker (hoofdopleider GZ opleiding bij RINO amsterdam) haar afscheidsrede uitgesproken tijdens het symposium met het thema โ€˜autonomie-gehechtheid in de GGZโ€™. Zij ging dieper in op dit onderwerp en beantwoordde vragen als โ€˜wat is autonomie-gehechtheid, wat is het belang voor psychopathologie en wat kunnen we ermee in de praktijk?โ€™

Nieuwsbrief

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter