Update Pilotgroepen Eerder Verworden Competenties (EVC) 

02 jul 2024

RINO amsterdam, RINO Groep, RINO Zuid en PPO organiseren in opdracht van Stichting EVC voor Psychologen twee pilot EVC-opleidingsgroepen. De groep EVC2, heeft na een uitgebreid assessment, acht maanden aan cursorisch onderwijs gevolgd en heeft op 20 juni 2024 het diploma ontvangen. De andere groep, EVC3, volgt een verkorte GZ-opleiding: een jaar lang cursorisch onderwijs en een duale praktijkopleiding. Naar verwachting zal deze groep in september 2024 het diploma behalen.

‘Ouders willen zich niet betutteld voelen’

27 jun 2024

Een geïntegreerde aanpak van onderwijs en zorg is cruciaal voor de ontwikkeling van kinderen. De inclusieve samenwerking met ouders speelt hierin een belangrijke rol. Een van de ambities van Met Andere Ogen is dan ook om die samenwerking te versterken en professionals hiervoor handvatten te bieden. Maaike Hekerman heeft in haar werk als schoolpsycholoog vaak met ouders te maken. In dit interview vertelt ze hoe ze dat contact aanpakt. ‘Het is geen hogere wiskunde.’ 

Maandag 1 juli: beperkt treinverkeer

25 jun 2024

De grootschalige werkzaamheden op het Centraal Station hebben behoorlijke impact op looproutes van reizigers op het station en in de dienstregeling van de treinen.

Zo rijden op 29 juni de gehele dag geen treinen van, naar en via Amsterdam Centraal en is er beperkt treinverkeer mogelijk op 30 juni en 1 juli. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Reis je maandag 1 juli naar RINO amsterdam? Bekijk dan de reisplanner.

Onderzoek naar augmented reality app voor mensen met smetvrees

24 jun 2024

Een team van onderzoekers onder leiding van Tara Donker, universitair hoofddocent Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, ontvangt een subsidie voor onderzoek naar de app ZeroOCD. Ze onderzoeken de (kosten-)effectiviteit van ZeroOCD, een augmented reality smartphone app voor mensen met een obsessief compulsieve stoornis. De onderzoekers ontvangen de financiering van THCS, een overkoepelende organisatie van diverse subsidiegevers in Europa.

Moodle offline woensdag 3 juli 2024

19 jun 2024

We willen jullie graag informeren dat onze leeromgeving Moodle op woensdag 3 juli 2024 een belangrijke upgrade zal ondergaan. De werkzaamheden beginnen al om 07.00 's ochtends. Gedurende deze dag zullen er technische werkzaamheden plaatsvinden om de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van Moodle te verbeteren.

Belangrijke details:

MIND en 113 Zelfmoordpreventie lanceren #Chatsafe in Nederland

17 jun 2024

Op 10 juni lanceerden staatssecretaris van Ooijen, MIND en 113 Zelfmoordpreventie #Chatsafe in Nederland. Dit van oorsprong Australische initiatief heeft als doel jongeren op social media veilig te laten communiceren over heftige onderwerpen als zelfbeschadiging en zelfdoding. 

#Chatsafe leert jongeren omgaan met de risico’s van social media, en speelt tegelijkertijd in op de potentie van social media als belangrijke communicatietool. Jongeren met mentale klachten kunnen online namelijk ook erkenning, informatie en lotgenotencontact vinden.

Staatscommissie wil meer onderzoek naar MDMA bij behandeling PTSS-patiënten

06 jun 2024

Mensen die lijden aan een ernstige posttraumatische stressstoornis (PTSS) kunnen baat hebben bij therapie waarbij MDMA, de werkzame stof in xtc, wordt gebruikt. De Staatscommissie MDMA pleit daarom voor grootschaliger onderzoek naar de toepassing ervan, maar wel onder strenge voorwaarden. Dat staat in het rapport 'Voorbij de Extase', dat vandaag aan demissionair minister voor Medische Zorg Dijkstra wordt gepresenteerd.

Een nieuw perspectief om persoonlijkheidsproblematiek sneller te herkennen

05 jun 2024

Het Alternatieve Model voor Persoonlijkheidsstoornissen (AMPD) helpt persoonlijkheidsproblematiek zowel bij volwassenen als jongvolwassenen eerder te herkennen en is voorspellend voor hoe mensen op lange termijn functioneren. Dit concludeert Laura Weekers in haar promotieonderzoek. Ze onderzocht het alternatieve model in de klinische praktijk en biedt daarmee een nieuw perspectief op de classificatie van persoonlijkheidsstoornissen. 

Nieuwsbrief

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter