Per direct hebben we nieuwe cursussen voor je beschikbaar. Of je nu je vaardigheden wilt uitbreiden of meer kennis wilt opdoen, je vindt bij ons een cursus die past bij jouw behoeftes. Van transculturele gespreksvaardigheden tot groepsdynamica en EMDR voor ouders. Ontdek nu ons nieuwe aanbod.
Bekijk de nieuwste cursussen:
Burn-out begrijpen, voorkomen en behandelen in het samenspel van organisatie en individu
Burn-out lijkt laatste decennia steeds vaker voor te komen. Veelal wordt de oorzaak in het individu gezocht: de persoon moet minder perfectionistisch zijn of assertiever. Maar het is steeds de werkomgeving waar de burn-out ontstaat.
EMDR bij suïcidale intrusies
Uit empirisch onderzoek blijkt dat de meerderheid van depressieve cliënten suïcidale intrusies heeft. Recent is vastgesteld dat deze suïcidale intrusies in de vorm van flashforwards goed te behandelen zijn met EMDR.
Transculturele Gespreksvaardigheden
Transculturele psychiatrie richt zich op het begrijpen van hoe culturele factoren invloed hebben op de geestelijke gezondheid. Trans betekent 'over’ - dat wat over de culturen heengaat. In deze cursus leer je jouw ‘transculturele gevoeligheid’ te versterken in de praktijk. Door middel van o.a.
Basiscursus Groepsdynamica volgens Yalom
Binnen groepen spelen krachten. Deze treden spontaan op en zijn op zichzelf niet positief of negatief. Ze kunnen ten voordele van groepsleden zijn als ze adequaat worden beheerd.
Oorlog & Trauma
GZ-psycholoog in conflict - en rampgebieden
Steeds opnieuw vinden er op de wereld oorlogen en andere (natuur) rampen plaats. Vaak raken mensen daarbij massaal getraumatiseerd.
Vermoedens van kindermishandeling en huiselijk geweld
Ouder- en kindgericht werken bij ingrijpende jeugdervaringen
EMDR voor ouders
Traumasensitief kijken naar ouderschap
Als kinderen traumatische ervaringen meemaken kan dat een groot effect hebben op hun welzijn en functioneren, maar ook op dat van hun ouders.
Ouderen behandelen: gewoon doen!
diagnostiek en behandeling van ouderen met psychische problemen in de vrijgevestigde praktijk
Nu de (dubbele) vergrijzing niet langer een abstract cijfer is, maar realiteit is geworden, rammelt de oudere met psychische problemen aan de deuren van de geestelijke gezondheidszorg.
Aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling
voor professionals werkzaam met ouders en kinderen
Vervul jij (binnenkort) de rol van aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling binnen jouw organisatie en ben je op zoek naar handvatten?
Transactionele Analyse (TA) en werken aan een veilige hechting met behulp van het script
Met behulp van de TA en de hechtingstheorie werken aan een meer veilige hechting van cliënten
Er zijn veel raakvlakken tussen de Transactionele Analyse en de hechtingstheorie. Ze verrijken en verdiepen elkaar. Met behulp van de Transactionele Analyse krijg je toegankelijke en toepasbare modellen, zoals het concept script, waarmee je het hechtingsgericht werken goed kunt aanvullen.
Introductie Beknopte Eclectische Psychotherapie bij PTSS (BEPP)
Maak in 1 dag kennis met de BEPP!
Veel cliënten die ingrijpende traumatische gebeurtenissen meemaken hebben vragen over het waarom. In de BEPP staan cliënt en therapeut samen stil bij de betekenisgeving.
Schoolverzuim in de praktijk
De oorzaken en aanpak van schoolverzuim bij kinderen en jongeren
In het onderwijs en de jeugdhulpverlening hebben professionals regelmatig te maken met kinderen, jeugd en adolescenten die om verschillende redenen (angst, somberheid, een eetstoornis, etc.) niet naar school kunnen of durven gaan en deels of volledig thuis komen te zitten.
The neuropsychoanalytic method of diagnosis and treatment
Masterclass met Mark Solms
Voorafgaand aan de Dag van de Psychotherapie, georganiseerd door de NVP, zal Mark Solms op 12 december 2024 de masterclass "The neuropsychoanalytic method of diagnosis and treatment" verzorgen bij de RINO amsterdam.
Seksueel misbruik: Alles wat je als hulpverlener moet weten
Basiskennis voor alle hulpverleners
Waar gaat seksueel misbruik eigenlijk over? Hoezo plegen mensen seksueel misbruik? Waarom kan het zoveel schade aanrichten? En waar liggen de sleutels voor herstel? Deze en vele andere vragen worden tijdens de masterclass beantwoord.
Kindertekeningen, diagnostiek en behandeling
Een kindertekening vertelt vaak meer dan duizend woorden
Het zijn de eerste cadeautjes voor ouders: kindertekeningen! Maar wat kunnen we met dat eerste gekras? Zegt het iets over de ontwikkeling van een kind? Of over de beleving? In iedere levensfase van een kind kunnen tekeningen een verhaal vertellen.
Werken met het Ontwikkelingsprofiel (OP)
Persoonlijkheidsfunctioneren in één interview volledig in kaart brengen
Hoe kun je persoonlijkheidsonderzoek doen als vragenlijstonderzoek niet mogelijk of niet wenselijk is? Wat is een goede methode om het totale persoonlijkheidsfunctioneren in kaart te brengen? Wat kun je aan onderzoek doen als een langer lopende behandeling is vastgelopen?
Functieanalyse en Betekenisanalyse binnen (G)CGt
Update en state-of-the-art
Docenten: Erik ten Broeke en Steven Meijer
Deze tweedaagse masterclass gaat over het optimale gebruik van Functieanalyse en Betekenisanalyse (FABA) bij het opstellen van een behandelplan in het kader van Geïntegreerde Cognitieve Gedragstherapie (G)CGt.
Hoogsensitiviteit: (h)erkenning, kennis en tools voor begeleiding
kracht en kwetsbaarheid in balans
Het idee dat hoogsensitiviteit iets zweverigs is, is allang achterhaald. Informatieverwerking in de hersenen lopen bij hoogsensitieve mensen daadwerkelijk anders. Ze nemen meer waar, verwerken informatie dieper en activeren meer hersengebieden.