Vacatures KP

Hieronder vind je vacatures voor de opleiding tot klinisch psycholoog (KP). Klik op het tabblad met de naam van de organisatie voor de vacature(s) van die instelling. Als er geen tabbladen staan, dan zijn er op dit moment geen vacatures.

Kijk vóór je solliciteert ook op de pagina aanmelden voor informatie over de procedure.

 • KP-opleidingsplek 2025 bij Amsterdam UMC

  Wat ga je doen?

  Voor onze Klinische Psychologie (KP)-opleidingsplek zijn we per januari 2025 op zoek naar een ambitieuze GZ-psycholoog in opleiding tot specialist met onderzoeksambitie. Heb jij affiniteit met diagnostiek en behandeling van complexe problematiek, al dan niet bij ernstige somatische comorbiditeit? Kan je academisch denken en wil je graag promotie-onderzoek doen? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

  Wij bieden:
  - Een brede opleiding op hoogstaand niveau. Door de unieke mogelijkheid om gedurende 4 jaar, op 4 verschillende klinische expertise afdelingen te werken;  Acute stoornissen, Stemmingsstoornissen, Vroege Psychose en Angststoornissen.
  - Supervisie van experts in het vak zowel op gebied van behandeling, diagnostiek als management en de mogelijkheid om in overleg supervisie extern te regelen.
  - Academische omgeving en de mogelijkheid voor promotieonderzoek
  - Een KP-opleidingsplaats van 36 uur p/w (inclusief 6 uur collegetijd) voor de duur van de opleiding.

  Onder jouw taken vallen o.a.;
  - Het verrichten van intakes, psychologisch (test) onderzoek en indicatiestelling.
  - Het geven van individuele, systemische en/of groepsgerichte behandeling bij complexe stoornissen.
  - Deelname aan multidisciplinair behandeloverleg, intervisie en supervisie.
  - Deelname aan interne deskundigheidsbevordering.
  - Praktijkgericht wetenschappelijk (promotie)onderzoek gericht op kwaliteit en innovatie van zorg.

  Over de opleiding

  De opleiding tot Specialist/Klinisch psycholoog is een vierjarige opleiding en biedt een specialistisch vervolg op de basisopleiding tot GZ-psycholoog. De opleiding Klinisch Psycholoog in Amsterdam start in januari 2025.

  Voor meer informatie: www.rino.nl/big-opleidingen/klinisch-psycholoog

  Laten we kennis maken

  Wil je eerst een dag meelopen? Dat kan altijd! Meld je hiervoor aan bij Yak Mee Wong via Recruitment. 

  Heb je nog vragen? Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij Yak Mee Wong, klinisch psycholoog via 020-8913600. 

  Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Annefleur Kylstra, Recruitment adviseur, via a.kylstra@amsterdamumc.nl 

  Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Kom je bij ons in dienst, dan vragen we voor een aantal functiegroepen standaard een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Lees hier wat dit inhoudt en of het voor jouw functie van toepassing is.

  Interne kandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op externe kandidaten.

 • KP-opleidingsplek 2025 bij het OLVG

  Over de functie

  De opleiding tot klinisch psycholoog volg je bij RINO Amsterdam en je praktijkstage begint op 2 januari 2025 bij OLVG, waar je een aanstelling krijgt van 27 tot 32 uur per week gedurende vier jaar.

  Een greep uit je werkzaamheden als Gz-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog bij OLVG en Arkin:

  • Intakes afnemen en rapportages maken bij patiënten met somatische en psychische co-morbiditeit (o.a. diabetes, hiv, hartziekte, kanker)
  • Psychodiagnostisch onderzoek bij complexe psychische problematiek (en culturele diversiteit)
  • Psycho-educatie geven, zowel in groepen als individueel, werkend vanuit een cognitief-gedragsmatig referentiekader en het bio-psycho-sociale model
  • Kortdurende interventies gericht op symptoomreductie en/of leren omgaan met de aandoening
  • Individuele psychotherapie vanuit verschillende referentiekaders
  • Systeemtherapie
  • Co-therapeut bij een psychotherapeutische groepsbehandeling (SFT of psychodynamisch kader)
  • Wetenschappelijk onderzoek
  • Innovatieproject (management)
  • Voorzitten diverse overleggen

  Werkomgeving

  De eerste twee jaar start je de praktijkstage bij OLVG. OLVG is hét stadsziekenhuis van Groot Amsterdam. Al ruim anderhalve eeuw staan wij midden in de samenleving van deze unieke stad. Ondernemend, kleurrijk en divers. Met de onbegrensde mogelijkheden én problemen van een wereldstad. De RVE (resultaatverantwoordelijke eenheid) Psychiatrie en Medische Psychologie bestaat uit een Polikliniek voor patiënten met een psychiatrische aandoening bij somatische co-morbiditeit, een Dagbehandeling en een Medisch Psychiatrische Unit. Daarnaast wordt consultatie en medisch psychologische zorg geleverd aan somatische afdelingen in het ziekenhuis. Het multidisciplinair team bestaat uit klinisch psychologen, klinisch neuropsychologen, GZ-psychologen, een psychodiagnostisch werker, psychiaters, consultatief (psychiatrisch) verpleegkundigen en een psychomotore therapeut. We werken nauw samen met andere medisch specialisten en zorgprofessionals. Naast de opleidingsplaats tot klinisch psycholoog, bieden wij ook opleidingsplaatsen tot klinisch neuropsycholoog en Gz-psycholoog, AIOS psychiatrie en huisartsengeneeskunde. OLVG heeft twee hoofdlocaties, te weten Oost aan het Oosterpark en West op de Jan Tooropstraat. Tijdens je praktijkstage ben je werkzaam op beide locaties.

  De laatste twee jaar van de praktijkstage wordt je gedetacheerd bij Arkin. Arkin biedt behandeling op het gebied van de curatieve psychiatrie, forensische psychiatrie, acute psychiatrie, verslavingszorg en openbare geestelijke gezondheidzorg op diverse locaties in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort.
  Je start in jaar drie bij het NPI. Het NPI is een gespecialiseerd centrum in Amsterdam voor behandeling van mensen met persoonlijkheidsproblemen. Hier wordt gewerkt vanuit een ontwikkelingsgerichte psychodynamische visie. Je verricht psychodiagnostische onderzoeken, geeft individuele psychotherapie en neemt als co-therapeut deel aan één van de groepsbehandelingen. In jaar vier volgt dan nog een praktijkstage bij één van de andere onderdelen van Arkin (Sinai Centrum, Mentrum, Inforsa of Jellinek).

  Functie-eisen

  We verleggen de bekende weg als het bijdraagt aan het resultaat. En bedenken het liefst hoe het nóg beter kan. Op eigen wijze en met elkaar. Daarom rekenen we op jouw leergierigheid, creativiteit, flexibiliteit en collegialiteit.
  In plaats van je te laten ontmoedigen door ernstige lichamelijke en/of ernstige psychiatrische aandoeningen, ben je juist enthousiast om te leren werken met patiënten die hieronder lijden.
  Dit neem je ook mee:

  • Je bent geregistreerd en hebt al een aantal jaren werkervaring als Gz-psycholoog
  • Je hebt aantoonbare en/of overtuigende interesse in werken op het raakvlak van soma en psyche
  • Je hebt een ambitieuze, leergierige en collegiale houding
  • Je hebt interesse in wetenschappelijk onderzoek of bent reeds gepromoveerd
  • Je hebt interesse in beleidsontwikkeling
  • Je hebt affiniteit met complexe psychische problematiek en culturele diversiteit

  Wij bieden

  Werken bij OLVG betekent werken in een werkomgeving waar jij je optimaal kunt ontwikkelen. Want jouw wensen en ideeën doen ertoe. Zo doen we dat bij OLVG.
  Daarom bieden we jou:

  • Wij bieden een uitdagende opleidingsplaats voor de periode van vier jaar.
  • Het betreft een aanstelling van 27  tot 32 uur per week, waarvan 3 uur voor het volgen van onderwijs.
  • De opleidingskosten, supervisie en leertherapie worden vergoed.
  • De CAO-ziekenhuizen is van toepassing.

  Deze arbeidsvoorwaarden zijn op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week).

  We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 24 juni a.s via deze link.

  De sollicitatiegesprekken worden gevoerd op vrijdag 12 juli  a.s. Het wordt op prijs gesteld als je hier alvast rekening mee wilt houden. Na de sollicitatiegesprekken wordt de door ons geselecteerde kandidaat voorgedragen aan de hoofdopleider van de KP-opleiding bij RINO Amsterdam.

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jürgen Knobel, klinisch psycholoog/ psychotherapeut, via e-mail j.c.p.j.knobel@olvg.nl of telefoonnummer 020-5108562.