Vacatures PT

Hieronder vind je de vacatures voor de opleiding tot psychotherapeut (PT). Klik op het tabblad met de naam van de organisatie voor de vacature(s) van die instelling. Als er geen tabbladen staan, dan zijn er op dit moment geen vacatures.

 • Vacature Psychotherapeut Zaandam | Vacature Psychotherapeut Zaandam

  Youz, specialistische zorg voor jeugd en gezin, zoekt voor de Genderpoli in Zaandam een psychotherapeut. 

  Dit ga je doen
  Ben jij een psychotherapeut die affiniteit heeft met genderidentiteitsvragen en sta je stevig in je schoenen? Dan komen we graag met jou in contact.

  Sinds 2016 kent Youz in Zaandam een team dat zich helemaal heeft gespecialiseerd in transgenderzorg. Het team is in meerdere opzichten divers samengesteld (opleiding, werkervaring, gender, etnische achtergrond, leeftijd).

  Het mooie van onze doelgroep is misschien wel dat je met gezinnen in aanraking komt op het moment dat een kind of jongere een eerste stap heeft gezet om iets kwetsbaars en moeilijks kenbaar te maken. Er is enerzijds opluchting en anderzijds roept dit natuurlijk een heleboel vragen en onzekerheden bij alle betrokkenen op. Veel van deze kinderen hebben psychische klachten of problemen met school ontwikkeld, waarvan de oorzaak niet helder was. Werkend met deze doelgroep ben je een gids in het uitzoeken van de noodzaak en mogelijkheden voor een geslachtstransitie, maar ook vaak bezig met puzzelen of en hoe psychische klachten of andere diagnoses samenhangen met genderdysforie.

  We helpen onze cliënten hun gezonde kanten (terug) te vinden en te versterken. Onze cliënten zijn ons daar vrijwel zonder uitzondering dankbaar voor. Wij leggen in ons aanbod nadruk op groepsbehandeling en -begeleiding, contact met scholen en gezins- of ouderbegeleiding. Sinds maart 2020 hebben wij, door een nauwe samenwerking met het Zaans Medisch Centrum, de mogelijkheid onze cliënten op grond van een psychische indicatiestelling voor te dragen voor somatische behandeling. 

  Samen met het team geef je invulling aan je rol als regiebehandelaar door het coördineren en mede sturing geven aan de diagnostiek en behandeling en het geven van werkbegeleiding en/of supervisie.
  Verdere verantwoordelijkheden:

  • Voeren van intakegesprekken en het geven van behandelindicatie en advies
  • Verrichten van diagnostiek en geven van individuele behandelingen
  • Een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van psychische transgenderzorg voor jeugd

  Dit ben jij
  Je bent een BIG geregistreerde psychotherapeut. Juist omdat herkenning voor onze doelgroep grote betekenis heeft, streven wij naar een in alle opzichten divers samengesteld team.
  Verder vragen we:

  • Een stevige persoonlijkheid om enerzijds goed positie te kunnen innemen en anderzijds open te staan voor andere perspectieven
  • In staat kordaat en krachtig te handelen en je mening te uiten
  • In staat verschillende behandelingen te bieden (eventueel nog te leren), waaronder CGT, schematherapie en EMDR
  • Je houdt je bezig met nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied (en wat we hiermee kunnen betekenen voor onze cliënten) en bent innovatief in het verbeteren van de kwaliteit van zorg
  • Je kan zelfstandig werken en hebt enige jaren relevante werkervaring

  Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
  Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
   

  Wij bieden
  Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

  Het betreft een functie voor 24-36 uur per week. Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal € 4955,- en maximaal € 6836,- (FWG 70) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
   

  Werken bij Parnassia Groep
  Youz is een instelling voor kinder-, jeugd- en (jong)volwassenenpsychiatrie met locaties in (bijna) heel Nederland. Wij bieden diagnostiek en behandeling van o.a. ADHD, autisme, infant mental health, transitiepsychiatrie en alle andere psychiatrische problematiek. Via Leo Kannerhuis, ons behandel- en kenniscentrum voor autisme, kan iedereen terecht waar eerdere specialistische behandeling niet heeft geholpen.

  Youz is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
   

  Interesse?
  Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Marion van der Velden, recruiter, via 06-82317054.

  Solliciteer direct >