Welkom bij RINO amsterdam!

Van maandag tot zaterdag zijn wij telefonisch bereikbaar op 020 625 08 03 (8:30-17:00), stuur een mail naar info@rino.nl of stel je vraag via onderstaand contactformulier.

 

Contactformulier

In het selectiemenu kun je aangeven voor welke afdeling je een vraag of mededeling hebt.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
 • Locatie

  RINO amsterdam is gevestigd op het Leidseplein 5 te Amsterdam. Een centraal gelegen plek, die met elke vorm van vervoer goed bereikbaar is. Vanaf het Centraal Station ben je er met de tram in 20 minuten. Kom je met de auto, dan zijn er parkeergarages op loopafstand.

  Rolstoeltoegankelijkheid

  Het pand van RINO amsterdam staat in de binnenstad van Amsterdam. De receptie en de lesruimtes zijn te bereiken via een trapportaal of met de lift. Binnen in het pand zijn sommige gangen vrij smal en zijn er (lage) drempels. Ben je rolstoelgebonden en wil je bij RINO amsterdam een cursus of opleiding volgen? Breng ons op de hoogte bij je aanmelding. Zodat we rekening kunnen houden bij het inplannen van de lesruimte en zodat we de ingang rolstoeltoegankelijk kunnen maken. Dat doen we door een rijplank op de trap te leggen (zie foto). 

  rolstoeltoegankelijk


  Bij staking openbaar vervoer

  Het komt in Nederland weleens voor dat het openbaar vervoer staakt. Heb je die dag een cursus op onze locatie aan het Leidseplein in Amsterdam? Dan raden we je aan om van te voren te bekijken welk effect deze staking heeft op je reis. Een staking van het openbaar vervoer valt buiten onze sfeer van invloed. Waar mogelijk denken we wel mee met docenten en cursisten, om de gevolgen voor de cursus of opleiding van een staking, zoveel mogelijk te beperken.

   

  Plan je route >

 • Routebeschrijving

  Op de fiets

  Als je in amsterdam woont is de fiets een geschikt vervoersmiddel om naar onze lesloactie te komen. Let daarbij wel op, want er gelden strenge regels voor het parkeren van uw fiets. Parkeren kan alleen in de daartoe aangegeven vakken en in de fietsparkeerplaats onder het Leidseplein. Fout geparkeerde fietsen worden bij controles weggehaald en opgeslagen in het fietsdepot enkele kilometers verderop, waar je jouw fiets kunt ophalen.

  Met het openbaar vervoer

  • Vanaf Centraal Station brengen de trams 2 en 12  binnen 15 minuten naar het Leidseplein.
   • Een alternatief is om met de Noord/Zuidlijn vanaf Centraal Station naar de Vijzelgracht te reizen en vanaf daar tram 7, 1 of 19 naar het Leidseplein te nemen.
  • Vanaf Station Lelylaan reis je met tram 1 naar het Leidseplein (± 15 minuten).
  • Vanaf Amstelstation kun je de metro nemen naar het Weesperplein. Vanaf daar rijden de trams 7, 1 of 19 naar het Leidseplein (± 15 minuten).
  • Vanaf Station Duivendrecht kun je de metro nemen naar het Weesperplein. Vanaf daar rijden de trams 7, 1 of 19 naar het Leidseplein (± 15 minuten).

  Met de auto

  Op de ringweg Amsterdam A10 afslag S106 (Osdorp) nemen. Bij de stoplichten richting centrum. Weg volgen, verkeersplein (Surinameplein) recht oversteken. Op de brug bij de stoplichten naar links de Overtoom op. Weg volgen, aan het einde rechtsaf. Eerste mogelijkheid naar rechts: parkeergarage Byzantium (Tesselschadestraat 1). Vanaf daar loop je in 2 minuten naar het Leidseplein.

  Tarieven parkeren parkeergarage Byzantium

  • 20 minuten of een gedeelte hiervan   € 2,00
  • Maximaal dagtarief €68,00
    

  Qpark heeft een nieuw en relatief goedkoop concept: Park & Walk. Ze hebben twee parkeermogelijkheden gemaakt bij het Weesperplein: afslag 112, Wibautstraat doorrijden, vlak voor de Mauritskade naar links of naar rechts voor de parking. Vanaf daar kun je op het Weesperplein tram 1 nemen richting Leidseplein (± 15 minuten). Kosten zijn 4 euro per uur met een maximum van 30 euro per dag. Het dagtarief op zaterdag en zondag is 10 euro.

  P+R Locaties rond Amsterdam

  Je kunt goedkoop parkeren op een P+R-locatie aan de rand van de stad. Vanaf deze locaties reis je makkelijk met het openbaar vervoer naar het centrumgebied van Amsterdam. Op de website van gemeente Amsterdam vind je alle Parkeren + Reizen (P+R) locaties.

  Bij staking openbaar vervoer

  Het komt in Nederland weleens voor dat het openbaar vervoer staakt. Wat te doen bij een staking van openbaar vervoer? Heb je die dag een cursus op onze locatie aan het Leidseplein in Amsterdam? Dan raden we je aan om van te voren te bekijken welk effect deze staking heeft op je reis. Een staking van het openbaar vervoer valt buiten onze sfeer van invloed. Waar mogelijk denken we wel mee met docenten en cursisten, om de gevolgen voor de cursus of opleiding van een staking, zoveel mogelijk te beperken.

  Persoonlijke routebeschrijving

  Bekijk de locatie van RINO amsterdam in Google Maps en maak een persoonlijke routebeschrijving

  Gerelateerde links

 • Bezoekadres

  RINO amsterdam
  Leidseplein 5 (kaart)
  1017 PR Amsterdam
  Toegang: ma-zat 08:30 - 22:00

  Telefoon: 020 625 08 03 (ma-zat 08:30-17:00)
  E-mail: info@rino.nl
  Website: www.rino.nl

 • Betaal en juridische gegevens

  IBAN: NL27ABNA0471686824
  BIC: ABNANL2A
  KVK nummer: 41231400

  RINO amsterdam is btw-vrijgesteld

  RINO amsterdam is als instelling ingeschreven in het Register van het CRKBO en lid van NRTO.

 • Certificeringen

  NRTO logo
  Rino.nl is NRTO gecertificeerd

   

  CRKBO logo
  RINO Amsterdam is  een CRKBO geregistreerde instelling
 • Algemene voorwaarden