Welkom bij RINO amsterdam!

Van maandag tot vrijdag zijn wij telefonisch bereikbaar op 020 625 08 03 (8:30-17:00) of stel je vraag via onderstaand contactformulier:

Contactformulier

In het selectiemenu kun je aangeven voor welke afdeling je een vraag of mededeling hebt.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
 • Routebeschrijving

  Persoonlijke routebeschrijving

  Bekijk de locatie van RINO amsterdam in Google Maps en maak een persoonlijke routebeschrijving (kies 'Je locatie' als vertrekpunt):
  Mijn persoonlijke routebeschrijving >

  Op de fiets

  RINO amsterdam is goed bereikbaar per fiets. Er zijn verschillende fietsroutes die je kunt nemen, afhankelijk van je vertrekpunt. Een handige tool om de meest geschikte fietsroute te vinden is de routeplanner van de Fietsersbond. Je kunt deze raadplegen via de volgende link: Fietsrouteplanner van de Fietsersbond

  OV fiets
  Als je met de trein naar Amsterdam reist, kun je een OV-fiets huren op station Amsterdam Centraal (10 min), Amsterdam Amstel (11 min) en Amsterdam Zuid (12 min). De OV-fietsenstallingen bevinden zich meestal nabij de hoofdingang van het station.
  Om een OV-fiets te huren, heb je een OV-chipkaart nodig en dien je deze te koppelen aan een OV-fietsabonnement. Het abonnement kun je online aanvragen via de website van OV-fiets.

  Fiets stallen
  Let daarbij wel op, want er gelden strenge regels voor het parkeren van uw fiets op en rond het Leidseplein. Parkeren kan alleen in de daartoe aangegeven vakken en in de fietsparkeerplaats onder het Leidseplein, de fietsenstalling is elke eerste 24 uur is gratis, daarna € 1,25 per 24 uur (je kunt inchecken met je OV-chipkaart).
  Fout geparkeerde fietsen worden bij controles weggehaald en opgeslagen in het fietsdepot enkele kilometers verderop, waar je jouw fiets kunt ophalen.

  Met het openbaar vervoer

  Je kunt gebruikmaken van trams, bussen en de metro om RINO amsterdam te bereiken. Om de meest actuele en specifieke reisroute te vinden, raadpleeg je het beste de reisplanner van het GVB (openbaar vervoersbedrijf Amsterdam). Via de volgende link kom je bij de reisplanner: Reisplanner GVB

  • Vanaf Centraal Station brengen de trams 2 en 12  binnen 15 minuten naar het Leidseplein.
   • Een alternatief is om met de Noord/Zuidlijn vanaf Centraal Station naar de Vijzelgracht te reizen en vanaf daar tram 7, 1 of 19 naar het Leidseplein te nemen.
  • Vanaf Station Lelylaan reis je met tram 1 naar het Leidseplein (± 15 minuten).
  • Vanaf Amstelstation kun je de metro nemen naar het Weesperplein. Vanaf daar rijden de trams 7, 1 of 19 naar het Leidseplein (± 15 minuten).
  • Vanaf Station Duivendrecht kun je de metro nemen naar het Weesperplein. Vanaf daar rijden de trams 7, 1 of 19 naar het Leidseplein (± 15 minuten).

  Met de auto

  Als je met de auto naar RINO amsterdam wilt komen, is het handig om rekening te houden met de verkeerssituatie en beschikbare parkeergelegenheden in de omgeving.

  Navigatie
  Navigeer naar de dichtstbijzijnde prakeergarage: Byzantium (Tesselschadestraat 1).
  Op de ringweg Amsterdam A10 afslag S106 (Osdorp) nemen. Bij de stoplichten richting centrum. Weg volgen, verkeersplein (Surinameplein) recht oversteken. Op de brug bij de stoplichten naar links de Overtoom op. Weg volgen, aan het einde rechtsaf. Eerste mogelijkheid naar rechts: parkeergarage Byzantium (Tesselschadestraat 1). Vanaf daar loop je in 2 minuten naar het Leidseplein.

  Parkeren
  Parkeren in het centrum van Amsterdam kan soms een uitdaging zijn, dus het is aan te raden om gebruik te maken van parkeergarages.

  Een nabijgelegen parkeergarage bij het Leidseplein is parkeergarage Byzantium. Deze garage bevindt zich op ongeveer 5 minuten loopafstand van RINO amsterdam. Je kunt meer informatie vinden over deze parkeergarage en de tarieven via de volgende link: Parkeergarage Byzantium

  Let op: In Amsterdam geldt op veel plaatsen betaald parkeren en/of parkeervergunningen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de geldende parkeerregels en tarieven in de specifieke gebieden waar je wilt parkeren. Het kan ook handig zijn om gebruik te maken van parkeerapps zoals Parkmobile of Park-line om eenvoudig te betalen voor je parkeertijd.

  We raden altijd aan om de meest recente routebeschrijving en parkeerinformatie te controleren voordat je op pad gaat, omdat verkeerssituaties en parkeergelegenheden kunnen veranderen.

  P+R Locaties
  P+R-locaties zijn parkeerterreinen aan de rand van de stad waar je voordelig kunt parkeren en vervolgens gemakkelijk met het openbaar vervoer naar het centrum kunt reizen.

  Een handige P+R-locatie in de buurt van het Leidseplein is P+R Olympisch Stadion of P+R Bos en Lommer:

  • P+R Olympisch Stadion bevindt zich aan de zuidwestelijke rand van Amsterdam en ligt op korte afstand van het Leidseplein. Vanaf P+R Olympisch Stadion kun je tramlijn 24 nemen, die je rechtstreeks naar het Leidseplein brengt. Het tarief voor parkeren op P+R Olympisch Stadion is voordelig, op voorwaarde dat je gebruikmaakt van het openbaar vervoer. Voor meer informatie over P+R Olympisch Stadion, inclusief openingstijden en tarieven, kun je de volgende link raadplegen: P+R Olympisch Stadion
  • P+R Bos en Lommer ligt ten westen van het centrum van Amsterdam en is gemakkelijk te bereiken vanaf de ringweg A10. Vanaf P+R Bos en Lommer kun je tramlijn 7 nemen, die je naar het Leidseplein brengt. Let op dat de tarieven en voorwaarden voor P+R Bos en Lommer kunnen variëren, dus het is raadzaam om de meest recente informatie te controleren voordat je hier parkeert. Voor meer informatie over P+R Bos en Lommer kun je de volgende link raadplegen: P+R Bos en Lommer

  Op de website van gemeente Amsterdam vind je alle Parkeren + Reizen (P+R) locaties.

   

  We hopen dat deze informatie je helpt bij het vinden van de beste route naar RINO amsterdam. Veel succes en een prettige reis!

 • Locatie

  RINO amsterdam is gevestigd op het Leidseplein 5 te Amsterdam. Een centraal gelegen plek, die met elke vorm van vervoer goed bereikbaar is. Vanaf het Centraal Station ben je er met de tram in 20 minuten. Kom je met de auto, dan zijn er parkeergarages op loopafstand. Zie het tabje 'Routebeschrijving' voor meer informatie over jouw route naar het Leidseplein.

  Rolstoeltoegankelijkheid

  Het pand van RINO amsterdam staat in de binnenstad van Amsterdam. De receptie en de lesruimtes zijn te bereiken via een trapportaal of met de lift. Binnen in het pand zijn sommige gangen vrij smal en zijn er (lage) drempels. Ben je rolstoelgebonden en wil je bij RINO amsterdam een cursus of opleiding volgen? Breng ons op de hoogte bij je aanmelding. Zodat we rekening kunnen houden bij het inplannen van de lesruimte en zodat we de ingang rolstoeltoegankelijk kunnen maken. Dat doen we door een rijplank op de trap te leggen (zie foto). 

  rolstoeltoegankelijk

 • Bezoekadres

  RINO amsterdam
  Leidseplein 5 (kaart)
  1017 PR Amsterdam
  Toegang: ma-zat 08:30 - 22:00

  Telefoon: 020 625 08 03 (ma-zat 08:30-17:00)
  E-mail: info@rino.nl
  Website: www.rino.nl

 • Betaal en juridische gegevens

  IBAN: NL27ABNA0471686824
  BIC: ABNANL2A
  KVK nummer: 41231400

  RINO amsterdam is btw-vrijgesteld

  RINO amsterdam is als instelling ingeschreven in het Register van het CRKBO en lid van NRTO.

 • Certificeringen

  NRTO logo
  Rino.nl is NRTO gecertificeerd

   

  CRKBO logo
  RINO Amsterdam is  een CRKBO geregistreerde instelling
 • Algemene voorwaarden

RINO amsterdam
Leidseplein 5
1017 PR Amsterdam

020 625 08 03
www.rino.nl


Plan je route >