Routebeschrijving

 

 

Op de fiets

Als je in amsterdam woont is de fiets een geschikt vervoersmiddel om naar onze lesloactie te komen. Let daarbij wel op, want er gelden strenge regels voor het parkeren van uw fiets. Parkeren kan alleen in de daartoe aangegeven vakken en in de fietsparkeerplaats onder het Leidseplein. Fout geparkeerde fietsen worden bij controles weggehaald en opgeslagen in het fietsdepot enkele kilometers verderop, waar je jouw fiets kunt ophalen.

Met het openbaar vervoer

  • Vanaf Centraal Station brengen de trams 2, 12 en 11 je binnen 15 minuten naar het Leidseplein.
    • Een alternatief is om met de Noord/Zuidlijn vanaf Centraal Station naar de Vijzelgracht te reizen en vanaf daar tram 7, 1 of 19 naar het Leidseplein te nemen.
  • Vanaf Station Lelylaan reis je met tram 1 naar het Leidseplein (± 15 minuten).
  • Vanaf Amstelstation kun je de metro nemen naar het Weesperplein. Vanaf daar rijden de trams 7, 1 of 19 naar het Leidseplein (± 15 minuten).
  • Vanaf Station Duivendrecht kun je de metro nemen naar het Weesperplein. Vanaf daar rijden de trams 7, 1 of 19 naar het Leidseplein (± 15 minuten).

Met de auto

Op de ringweg Amsterdam A10 afslag S106 (Osdorp) nemen. Bij de stoplichten richting centrum. Weg volgen, verkeersplein (Surinameplein) recht oversteken. Op de brug bij de stoplichten naar links de Overtoom op. Weg volgen, aan het einde rechtsaf. Eerste mogelijkheid naar rechts: parkeergarage Byzantium (Tesselschadestraat 1). Vanaf daar loop je in 2 minuten naar het Leidseplein.

Tarieven parkeren parkeergarage Byzantium

20 minuten of een gedeelte hiervan   € 2,00

Maximaal dagtarief€68,00
 

Parkeren bij Qpark: er zijn twee parkeermogelijkheden gemaakt bij het Weesperplein: afslag 112, Wibautstraat doorrijden, vlak voor de Mauritskade naar links of naar rechts voor de parking. Vanaf daar kun je op het Weesperplein tram 1 nemen richting Leidseplein (± 15 minuten). Kosten zijn 4 euro per uur met een maximum van 30 euro per dag. Het dagtarief op zaterdag en zondag is 10 euro.

P+R Locaties rond Amsterdam

Je kunt goedkoop parkeren op een P+R-locatie aan de rand van de stad. Vanaf deze locaties reis je makkelijk met het openbaar vervoer naar het centrumgebied van Amsterdam. Op de website van gemeente Amsterdam vind je alle Parkeren + Reizen (P+R) locaties.

Bij staking openbaar vervoer

Het komt in Nederland weleens voor dat het openbaar vervoer staakt. Wat te doen bij een staking van openbaar vervoer? Heb je die dag een cursus op onze locatie aan het Leidseplein in Amsterdam? Dan raden we je aan om van te voren te bekijken welk effect deze staking heeft op je reis. Een staking van het openbaar vervoer valt buiten onze sfeer van invloed. Waar mogelijk denken we wel mee met docenten en cursisten, om de gevolgen voor de cursus of opleiding van een staking, zoveel mogelijk te beperken.

Persoonlijke routebeschrijving

Bekijk de locatie van RINO amsterdam in Google maps en maak een persoonlijke routebeschrijving

Gerelateerde links