Een cursus of opleiding volgen met het STAP-budget? Lees meer informatie.

Word jij onze nieuwe collega?

RINO amsterdam zoekt regelmatig nieuwe collega's. Als we vacatures hebben, dan vind je die op deze pagina. Klik op het tabblad voor meer informatie over de vacature.

Je sollicitatie kun je sturen aan RINO amsterdam, t.a.v. Annemarie van der Linden (HRM), Leidseplein 5, 1017 PR in Amsterdam of mailen aan annemarievanderlinden@rino.nl.

 

Medewerker ICT / Functioneel (Applicatie-) Beheerder

Per direct, 32-36 uur, voorkeur voor 5 dagen per week, 4 dagen bespreekbaar.

 

Wat is jouw rol?

Als Medewerker ICT/Functioneel (Applicatie-)Beheerder, zorg je in samenwerking met de Coördinator ICT dat het digitale aspect van het werk van jouw collega’s zo soepel mogelijk kan worden uitgevoerd.
 

Je zorgt ervoor dat de afdeling ICT bereikbaar is voor collega’s zodat problemen zo snel mogelijk, binnen de gestelde termijn, worden opgelost. Je beoordeelt hierbij of dit intern of via een van onze leveranciers moet verlopen. Je hebt hierbij nauw contact met collega’s en leveranciers.

Het werk is divers en dynamisch. Je geeft antwoord op uiteenlopende vragen over verschillende ICT-systemen en (Office 365-)problemen. Naast het leveren van ad-hoc-fixes, denk je mee over structurele verbeteringen van werkprocessen en help je met de uitvoering en inrichting van deze verbeteringen.

Wat verwachten we van jou?

RINO amsterdam is een informeel bedrijf waar de lijnen kort zijn. We werken servicegericht en flexibel en verwachten dat ook van jou. Je werkt nauwkeurig, met oog voor detail en kwaliteit en hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Je bent communicatief vaardig en bent net zozeer een teamspeler als een zelfstandige. Je hebt een brede kennis van en/of goede affiniteit met kantoor- en online applicaties. Daarnaast:

 • heb je een minimaal MBO-BOL4 werk- en denkniveau, op basis van opleiding en/of werkervaring;
 • twee jaar ervaring in een vergelijkbare functie is een pre.

Wat hebben wij te bieden?

Een baan in een interessante, belangwekkende, dynamische opleidingsinstelling met een informele en collegiale werksfeer in het hartje van Amsterdam. Verder krijg je onder andere:

 • een salaris van € 2.407,- tot € 3.396,- bruto per maand bij een fulltime, 36 uurs, dienstverband (conform de cao-GGZ FWG 45);
 • naast een goed maandsalaris ontvang je vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een collectiviteitskorting op je zorgverzekering, een pensioenregeling en een volledige reiskostenvergoeding als je buiten Amsterdam woont;
 • een aanstelling voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging;
 • de mogelijkheid en voorzieningen om thuis te werken;
 • gezellige vrijdagmiddagborrels en een jaarlijks bedrijfsuitje.
 • een leuk team en heerlijke koffie!

 

Wie zijn wij?

RINO amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen. RINO amsterdam biedt al meer dan 35 jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk. Wij zijn een not-for-profit organisatie met ruim 70 medewerkers, verdeeld over de afdelingen Opleidingen | Nascholing | Evenementen en BIG-opleidingen.

 

RINO amsterdam biedt gelijke kansen op werk aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht ras, religie, huidskleur, nationaliteit, geslacht, seksuele geaardheid, genderidentiteit, leeftijd, handicap en zwangerschap.

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ruben Vis (Coördinator ICT) te bereiken op telefoonnummer (020) 625 08 03.

 

Reageren?

We streven er naar de functie op korte termijn te vervullen en kijken uit naar je reactie. Je kunt je motivatiebrief én CV voor 15 mei 2022 mailen naar onze HR-manager Annemarie van der Linden, annemarievanderlinden@rino.nl.

 

Coördinator Opleiding | Nascholing | Evenementen

Per direct, 24-32 uur per week

 

Wat is jouw rol binnen het team Opleiding | Nascholing | Evenementen?

Het team Opleiding | Nascholing | Evenementen van RINO amsterdam organiseert verschillende activiteiten t.b.v. de deskundigheidsbevordering van professionals die werkzaam zijn in de GGZ, Jeugdhulp en het onderwijs. Denk aan nascholingscursussen van één of meerdere dagen, opleidingen en congressen.

 

Als één van de coördinatoren ben je verantwoordelijk voor een aantal van deze activiteiten en het ontwikkelen van nieuw aanbod. Zo heb je veel contact met de docenten over de inhoud, houd je het budget in de gaten, adviseer je cursisten over hun deskundigheidsbevordering en zorg je samen met de rest van het team dat een activiteit succesvol wordt afgerond. Een heel diverse rol dus waarin je inhoud en organisatie aan elkaar verbindt.
 

We zijn op zoek naar een coördinator die de tweejarige postmasteropleiding Schoolpsycholoog gaat coördineren en zich daarnaast gaat richten op het coördineren en ontwikkelen van nascholingsactiviteiten binnen het jeugddomein.

 

Wat houdt de functie in?

Voor de coördinatie van de opleiding Schoolpsycholoog (die sinds 2009 bestaat) geldt dat je deel uitmaakt van het opleidingsteam bestaande uit een hoofdopleider, een plaatsvervangend hoofdopleider en een administratief medewerker. Jouw werkzaamheden binnen het team:

 

 • Het werven van nieuwe docenten, het onderhouden van contacten met docenten en het ontwikkelen en aanpassen van draaiboeken voor modules.
 • Het zorgdragen voor het rooster, het opstellen van begrotingen en het bewaken van budgetten.
 • Het (mede) verzorgen van informatieavonden voor aankomende cursisten en het adviseren van geïnteresseerden.
 • Het (mede) zorgdragen voor een soepel verloop van de opleiding vanaf de aanmelding tot aan de diploma uitreiking.
 • Het adviseren en begeleiden van cursisten als het gaat om hun studievoortgang.
 • Het organiseren en deelnemen aan vergaderingen van het brede opleidingsteam (Amsterdam en Nijmegen) en de curriculumcommissie.
 • Het meedenken over vernieuwingen in het curriculum (inhoudelijk en didactisch) en de toekomst van de opleiding Schoolpsycholoog. 

 

Voor de coördinatie van nascholingsactiviteiten geldt dat je deel uitmaakt van het team coördinatoren en administratief medewerkers. Jouw werkzaamheden:

 • Het (mede) ontwikkelen van nieuw scholingsaanbod binnen het jeugddomein en het werven van docenten.
 • Het opstellen van begrotingen en bewaken van budgetten.
 • Administratieve medewerkers ondersteunen met het oplossen van problemen en vraagstukken.
 • Het evalueren van activiteiten en bijsturen wanneer nodig.
 • Het meedenken over de inhoud en ontwikkeling van onze congressen en evenementen.
 • Meewerken aan de ontwikkeling en uitvoering van het afdelingsbeleid.

 

Wat verwachten we van jou?

We zijn op zoek naar iemand met uitstekende organisatorische kwaliteiten en affiniteit met onderwijs voor professionals in de GGZ, de jeugdhulp en het onderwijs. We zoeken iemand die servicegericht, flexibel, tactvol en collegiaal is, gemakkelijk werkt met Office en diverse applicaties (bijvoorbeeld onze digitale leeromgeving Moodle) en de Nederlandse taal uitstekend beheerst. Ook vinden we het belangrijk dat je een teamspeler bent met een proactieve werkhouding en dat je een goede gesprekspartner bent op verschillende niveaus.

 

Wij vragen een afgeronde (HBO of WO) opleiding, bij voorkeur in de richting van psychologie, onderwijskunde of (ortho)pedagogiek. Ervaring binnen het onderwijs, de brede jeugdhulp en/of met onderwijsontwikkeling is een pré.

 

Wie zijn wij?

RINO amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen. RINO amsterdam biedt al ruim 35 jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, midden in Amsterdam. Wij zijn een not-for-profit organisatie met meer dan 70 medewerkers, verdeeld over de afdelingen Opleiding | Nascholing | Evenementen, BIG-Opleidingen en ondersteunende afdelingen zoals Marketing & Communicatie.

 

RINO amsterdam biedt gelijke kansen op werk aan alle medewerkers en sollicitanten,

ongeacht ras, religie, huidskleur, nationaliteit, geslacht, seksuele geaardheid,

genderidentiteit, leeftijd, handicap of zwangerschap.

 

Wat hebben wij te bieden?

Een afwisselende functie in een dynamische organisatie met een informele en collegiale werksfeer in het hartje van Amsterdam. Verder krijg je onder andere:

 

 • een salaris van € 3.538,- tot € 4.717,- bruto per maand bij een fulltime, 36 uurs, dienstverband (conform de cao-GGZ FWG 60);
 • vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een collectiviteitskorting op je zorgverzekering, een pensioenregeling en een volledige reiskostenvergoeding als je buiten Amsterdam woont;
 • een aanstelling voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging;
 • de mogelijkheid en voorzieningen om gedeeltelijk thuis te werken;
 • gezellige vrijdagmiddagborrels en een jaarlijks bedrijfsuitje;
 • een leuk team en heerlijke koffie!

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Hanneke Visser (hannekevisser@rino.nl) of Jurrie van Druten (jurrievandruten@rino.nl) via e-mail of telefonisch op (020) 625 08 03 (algemeen nummer).

 

Reageren?

We vragen je om je motivatiebrief én CV uiterlijk op 17 mei 2022 te mailen aan onze HR-manager Annemarie van der Linden, mailadres annemarievanderlinden@rino.nl.
 

De sollicitatiegesprekken zullen plaats vinden op vrijdag 20 mei (1e gesprek) en dinsdag 24 mei (2e gesprek). We streven ernaar de functie op korte termijn te vervullen en kijken uit naar je reactie.

                                                               

 

Neem jij deel aan de PDO-Opleidingsraad?
Tijdsbeslag tweemaal per jaar een digitale bijeenkomst van 2 uur.

 

Heb jij ook ideeën over de toekomst van de GGZ in Nederland? Wil je daar ook meer inhoudelijk bij betrokken zijn? Wil je helpen richting te geven aan de nieuwe generaties GGZzorgprofessionals? De opleidelingen die voor ons prachtige vak gekozen hebben willen we nog beter en kundiger opleiden, en ook zo goed mogelijk uitrusten voor de toekomst. Jij kunt ons daarbij helpen!

De stichting PDO GGZ Amsterdam stelt de PDO-Opleidingsraad in, en daarvoor benaderen wij nu deelnemers: collega’s zoals jij!


PDO-Opleidingsraad
De PDO-Opleidingsraad verwoordt de ontwikkelingen in het veld en de wensen van de praktijkinstellingen voor de BIG opleidingen die RINO amsterdam voor stichting PDO GGZ Amsterdam uitvoert. De opleidingen sluiten daarmee beter aan op de praktijk. De opleidelingen van nu worden de goed gekwalificeerde collega’s van de toekomst. De PDO-Opleidingsraad adviseert ook over toekomstig aan te stellen bestuursleden van de stichting PDO GGZ Amsterdam.


De PDO-Opleidingsraad zal maximaal uit 10 deelnemers bestaan.
Zittingstermijn: maximaal 2 termijnen van elk 4 jaar.

 

Stichting PDO GGZ Amsterdam
De stichting PDO GGZ Amsterdam is verantwoordelijk voor de inhoud en de kwaliteit van de BIG opleidingen en heeft een samenwerkingsovereenkomst met RINO amsterdam voor de uitvoering van deze opleidingen. De huidige bestuursleden namens de praktijkinstellingen van de stichting PDO GGZ Amsterdam zijn Dorian Kemperman (Parnassia Groep), Chaim Huyser (Levell) en Elsbeth de Ruijter (GGZ Noord Holland Noord). Christine Brouwer (de BOS-groep) was tot 1 januari jl. bestuurslid namens de zgn. kleine praktijken. Na twaalf jaar sloot zij haar zittingstermijnen af en wij zoeken nu naar een opvolger voor Christine. De genoemde bestuursleden nemen naast hun bestuurdersrol ook deel aan de PDOOpleidingsraad.

Profiel leden PDO-Opleidingsraad
Ben je een bestuurder met affiniteit voor de P-opleiding, of ben je een directeur met opleiden in de portefeuille? Dan zoeken wij jou!

Je kunt deelnemen aan de PDO-Opleidingsraad namens deze sectoren:


• Verslavingszorg
• VVT
• Revalidatie
• Algemeen ziekenhuis


Interesse?
Heb je aanvullende vragen? Neem dan gerust contact op met Dorian Kemperman, adviseur Parnassia Groep academie (d.kemperman@parnassiagroep.nl | 06-22557110) of met Elsbeth de Ruijter, lid van de Raad van Bestuur van GGZ Noord Holland Noord (e.deruijter@ggz-nhn.nl | 06-57889895).


Jouw interesse voor de PDO-Opleidingsraad kun je kenbaar maken door een e-mailbericht te sturen naar moniquehoogvliet@rino.nl

Bestuurslid Stichting PDO GGZ Amsterdam
Per direct, 4 vergadermomenten per jaar

De Stichting Postacademische (G)GZ-opleidingen Amsterdam is één van de zes opleidingsinstellingen die door de minister is aangewezen voor het opleiden van GZ-psychologen, psychotherapeuten en klinisch psychologen.

In de stichting participeren
•    RINO amsterdam
•    Vrije Universiteit Amsterdam (VU)
•    Universiteit van Amsterdam (UvA)
•    Participerende regionale zorginstellingen

Kom jij het Algemeen Bestuur van Stichting PDO GGZ Amsterdam versterken?

Wat is jouw rol?
Als bestuurslid van Stichting PDO GGZ Amsterdam zet je je met de overige bestuursleden in voor de inhoud en de kwaliteit van de BIG-opleidingen tot Klinisch Psycholoog, GZ-psycholoog, Psychotherapeut en Orthopedagoog-Generalist. Deze opleidingen worden aangeboden en uitgevoerd door RINO amsterdam. 

Het is voor deze functie belangrijk dat je affiniteit hebt met opleiden en in verbinding staat met de GGZ. De zetel is beschikbaar voor een vertegenwoordiger van de kleinere praktijkinstellingen binnen de GGZ.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de werkzaamheden van de stichting en van de bestuursleden kunnen belangstellenden zich wenden tot: a.r.arntz@uva.nl. Belangstellenden voor deze zetel kunnen zich bekend maken bij het secretariaat van onze stichting via: moniquehoogvliet@rino.nl
 

Reageren kan tot 20 september 2022.

Contact