STAP-budget

Het kabinet heeft besloten om het STAP-budget volgend jaar te beëindigen. Er is nog geen zekerheid over de aanvraagperiodes die voor dit jaar ingepland staan. Bij RINO amsterdam wachten we de ontwikkelingen vanuit de overheid af. Hierom vind je momenteel nog geen nieuw STAP aanbod voor de eerstvolgende aanvraagperiode op 4 september. We houden je via onze website en in de nieuwsbrief op de hoogte.

 

Overzicht cursussen en BIG-opleidingen | STAP-budget

Het STAP-budget aanvragen

1.    Schrijf je in voor een optie op één van onze cursussen en opleidingen (geen BIG-opleiding) uit het STAP-aanbod, Let op: Vermeld bij je inschrijving dat je gebruik wilt maken van de STAP-subsidie door het woord STAP te noteren in het opmerkingenveld. Ook ontvangen wij graag je GEBOORTEDATUM, vermeld deze bij je aanmelding in het opmerkingenveld.

Ben je voorgedragen als kandidaat voor de BIG-opleiding Orthopedagoog Generalist of voor een andere BIG-opleiding?Om gebruik te kunnen maken van deze overheidssubsidie doorloop je een aantal stappen: Stuur dan een e-mail naar het emailadres bigsecretariaat@rino.nl en geef aan dat je gebruik zou willen maken van het STAP-budget. Vermeld voor welke BIG-opleiding je bent voorgedragen en wanneer de opleiding van start gaat. Let op! Je kunt alleen een aanvraag doen als er voor jouw opleidingsplek géén beschikbaarheidsbijdrage is toegekend. Als je dat niet weet, vraag dit dan eerst na bij de praktijkinstelling;

2.    Je ontvangt van ons een STAP-aanmeldbewijs, die je alleen maar hoeft te uploaden bij het UWV door in te loggen met jouw DigID. Dien je aanvraag in vóór het eerstvolgende tijdvak, vanaf maandag 3 juli 2023 om 10:00 uur voor een cursus of opleiding die start tussen 31 juli en 30 november 2023. We raden je aan om je aanvraag zo snel mogelijk te doen. Het budget is beperkt en op = op.

3.    Na goedkeuring krijg je van ons een bevestiging en kun je starten met de cursus of opleiding! Als je de opleiding gevolgd of afgerond hebt, krijg je van ons een certificaat en verstrekken wij het bewijs van jouw deelname aan het UWV. Op deze manier kun jij enkele cursussen zelfs helemaal gratis volgen en voor andere cursussen en opleidingen hoef je nog maar een kleinere bijdrage bij te leggen! 

Bij vragen kun je op werkdagen contact met ons opnemen via info@rino.nl of telefonisch via (020) 625 08 03.
Informatie vanuit het UWV vind je op de website: STAP-budget | UWV | Particulieren

Vragen?
Bij vragen kun je op werkdagen contact met ons opnemen via info@rino.nl of telefonisch via (020) 625 08 03.