Op zoek naar BIG-opleidingen?
De RINO biedt BIG-opleidingen aan tot GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en psychotherapeut. Meer informatie
Een overzicht van ons actuele aanbod vindt u hier. Maak een keuze uit het onderstaande menu. Of gebruik de zoekfunctie.
De RINO biedt BIG-opleidingen aan tot GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en psychotherapeut. Meer informatie
- bekend raken met de conceptuele uitgangspunten en attitude van MGV; - aanleren van basisvaardigheden en -technieken van MGV; -* introductie van vaardigheden en technieken van MGV gericht op: - herkennen van bereidheid tot verandering - bevorderen motivatie tot gedragsverandering - omgaan met weerstand...
Na afloop van deze cursusdag hebben de cursisten handvatten m.b.t. signalering, doorvragen, overbrugging en doorverwijzing van volwassenen met (een vermoeden van) een eetstoornis.
Na afloop van de cursus: - weet u hoe in het contact te staan met volwassenen met ASS; - weet u welke manieren van bejegening en begeleiding het meest geschikt zijn bij ASS; -* (h)erkent u wat uw kwaliteiten als hulpverlener zijn en hoe u daarmee kan bijdragen aan een geslaagde begeleiding van ASS.
Na het voltooien van de training hebben de deelnemers basiskennis over 'dubbele diagnoses'. Zij weten hoe middelengebruik en psychiatrische stoornissen op elkaar kunnen inwerken en beschikken over een model (IDDT) met behulp waarvan zij hun interventies beter kunnen ordenen.
Deze cursus vormt een verdieping op de basiscursus ‘Omgaan met vermoedens van kindermishandeling en huiselijk geweld’. Hoe te communiceren met ouders en kinderen over ‘moeilijke onderwerpen’ zoals mishandeling, misbruik, verwaarlozing of geweld in de thuissituatie.
Deze cursus vormt een verdieping op de basiscursus ‘Omgaan met vermoedens van kindermishandeling en huiselijk geweld’. Hoe ouderschapskennis en inzicht in intergenerationele patronen van geweld en verwaarlozing kunnen helpen om de cirkel te doorbreken.
In deze twee dagen leer je hoe met een gezin, groep of een team, de gewenste situatie op tafel krijgt en hoe je ondanks alle verschillen een gezamenlijk plan kan “co-construeren”.
Iedereen krijgt in zijn of haar praktijk te maken met problematisch middelengebruik of verslaving. Vanwege een nog steeds heersend stigma en gevoelens van schaamte rond dit onderwerp is de kans groot dat dit niet direct vanuit de cliënt gerapporteerd wordt. Door vroegtijdig middelengebruik te signaleren...
Hoe bouw je als behandelaar aan hoop en hoe optimaliseer je het contact met cliënten wanneer zij een einde aan hun leven willen maken? Deze tweedaagse cursus over suïcide preventie richt zich op oplossingsgerichte gespreksvoering in (crisis)gesprekken, waarbij het bouwen aan hoop de leidraad vormt.
In de huidige Nederlandse samenleving krijg je als zorgprofessional in toenemende mate te maken met cliënten, die een andere culturele en/of levensbeschouwelijke achtergrond hebben dan jij.