Een lichaamsgerichte benadering van stress en emotionele ontregeling in de behandelkamer

Transdiagnostische aanpak om het vermogen tot zelfregulatie te ontwikkelen

tweedaagse cursus
Startdata
-
1276.24.02
€ 585,00
Data en accreditaties
Data
Dinsdag 15 oktober 2024 van 09:30 tot 16:30
Dinsdag 22 oktober 2024 van 09:30 tot 16:30
Accreditaties
LV POH-GGZ Toegekend  
herregistratie 12 punten
Registerplein Toegekend  
herregistratie 16 punten
V&V - Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden Toegekend  
herregistratie 12 punten
-
1276.24.03
€ 585,00
Data en accreditaties
Data
Dinsdag 12 november 2024 van 09:30 tot 16:30
Dinsdag 19 november 2024 van 09:30 tot 16:30
Accreditaties
LV POH-GGZ Toegekend  
herregistratie 12 punten
Registerplein Toegekend  
herregistratie 16 punten
V&V - Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden Toegekend  
herregistratie 12 punten
RINO amsterdam | Leidseplein 5 - | AMSTERDAM

Is de cursus vol, reeds gestart of komt de geplande datum niet uit? Laat vrijblijvend weten dat je interesse hebt en krijg automatisch een bericht als de cursus (opnieuw) ingepland wordt.

Interesselijst

Als professional in de zorg kun je regelmatig te maken krijgen met problemen van mensen waarbij naast de lichamelijke of psychische klachten een disfunctionele stressreactie speelt. De polyvagaal theorie heeft een aantal tools opgeleverd die we kunnen linken aan bestaande therapeutische interventies, waarbij het autonoom zenuwstelsel een belangrijke rol speelt.

Deze interactieve cursus geeft jou een frisse kijk op stress in interactie met jouw patiënten en biedt vaardigheden om die in de gesprekken toe te kunnen passen.

inhoud

In deze 2-daagse cursus krijg je uitleg hoe stress werkt en hoe het zich uit bij cliënten en welke rol het speelt in de behandelkamer en wat het met jou doet als therapeut. Naast het opfrissen van je kennis over het stresssysteem in het lichaam, geven we handvatten voor de behandeling en begeleiding van patiënten. Je krijgt praktische kennis en vaardigheden die je na deze cursus kunt inzetten om jou als behandelaar en je cliënten bewuster en vaardiger te maken met betrekking tot de hantering van het stress-systeem.

doelgroep

De cursus is passend voor POH-GGZ, maatschappelijk werk, psychologen en verpleegkundigen, die meer willen weten over stressregulatie in de behandelkamer.

Bij interesse vanuit een andere vakgroep gaan we met je in gesprek om te bekijken of de cursus ook voor jou een aanvulling kan zijn.

doelstelling

Je bent in staat om de lichamelijke reacties op stress te herkennen en te duiden bij de client en bij jezelf als behandelaar. En je hebt kennis gemaakt met technieken om de patiënt te kunnen ondersteunen in het vertrouwd worden met automatische lichamelijke en psychische reacties op verschillende stressfactoren.

werkwijze

Tijdens de cursus wordt theorie afgewisseld met functionele ervaringsgerichte werkvormen, met aandacht voor je eigen systeem als regulerende factor.

aan te schaffen literatuur

Deb Dana (2020) De Polyvagaaltheorie in therapie, uitgeverij Mens!