Persoonlijkheidsstoornissen

classificatie en interactie

eendaagse cursus
Startdata
-
1133.24.02
€ 355,00
Data en accreditaties
Data
Vrijdag 08 november 2024 van 09:30 tot 16:30
Accreditaties
LV POH-GGZ Toegekend  
herregistratie 6 punten
V&V - Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden Toegekend  
herregistratie 6 punten
SKJ - Stichting Kwaliteitsregister Jeugd Toegekend  
herregistratie 5.5 punten
RINO amsterdam | Leidseplein 5 - | AMSTERDAM

Is de cursus vol, reeds gestart of komt de geplande datum niet uit? Laat vrijblijvend weten dat je interesse hebt en krijg automatisch een bericht als de cursus (opnieuw) ingepland wordt.

Interesselijst

Over cliënten met lastig gedrag wordt al snel gezegd: "die heeft vast een persoonlijkheidsstoornis". In deze training leert men wat hiermee precies wordt bedoeld. Wat zijn de kenmerken van de verschillende persoonlijkheidsstoornissen en kan je herkennen wanneer er sprake is van persoonlijkheidsproblemen?

In de training ligt de nadruk op wat er in de interactie tussen hulpverlener en cliënt kan gebeuren. Er worden tips gegeven voor de omgang en de deelnemers krijgen zicht op de eigen allergische reacties. Door middel van oefeningen leert men hier behendiger mee om te gaan.

doelgroep

(Master)psychologen, maatschappelijk werkers, SPV'ers en POH-GGZ. De cursus is bedoeld ter ondersteuning bij de behandeling van cliënten met psychische klachten die tevens kenmerken van een persoonlijkheidsstoornis vertonen.

doelstelling

Na afloop van de training weten deelnemers wat een persoonlijkheidsstoornis is en kunnen zij verschillende typen onderscheiden. Ze beheersen een aantal communicatieve vaardigheden om behendiger om te gaan met de verschillende stoornissen. Deelnemers zijn zich bewust van de eigen valkuilen in de omgang met iemand met een persoonlijkheidsstoornis.

inhoud

  • herkennen van verschillende clusters (A, B en C) en verschillende typen;
  • persoonlijkheidsstoornissen, belicht vanuit een interactioneel model;
  • voor welk interactioneel gedrag ben je allergisch? Wat zijn daarbij je uitdagingen?;
  • do's en don'ts bij de verschillende stoornissen;

programma

In het eerste dagdeel van de cursus ligt het accent op het leren herkennen en onderscheiden van de verschillende stoornissen. Voor elke stoornis worden een aantal omgangstips gegeven. Theorie wordt steeds afgewisseld met praktische voorbeelden en kleine oefeningen. In het tweede dagdeel wordt samen met een trainingsacteur geoefend met vaardigheden.