Online onderwijs tot 1 september. Na de zomervakantie een optimale mix van online en offline. Lees meer informatie.

Persoonlijkheidsstoornissen

classificatie en interactie

eendaagse online training
618.20.02
€ 225,-

inclusief lunches en literatuur

.
1 dag van 9.00 - 16.00 uur
Wilt u deze training incompany? RINO-Arkin-academie kan deze training incompany verzorgen in de regio Amsterdam, Hilversum, Utrecht, Amersfoort. Is uw organisatie in een andere regio gevestigd of bent u op zoek naar een incompany cursus over een vergelijkbaar thema, stuur dan een email aan tristan@rino.nl voor informatie over een cursus afgestemd op uw wensen.
Inschrijven onder voorbehoud

ONLINE | Onderwijs | ZOOM

Overige startdata
11 Dec 2020

Over cliënten met lastig gedrag wordt al snel gezegd: "dat is typisch As-II", of "die heeft vast een cluster B persoonlijkheidsstoornis". In deze training leert men wat hiermee precies wordt bedoeld.

Een aantal do's en don'ts in de omgang met cliënten met persoonlijkheidsstoornissen komt aan bod. De training biedt deelnemers inzicht in manieren van interactie waarop cliënten allergisch kunnen reageren en door middel van oefeningen leert men hier behendiger mee om te gaan.

doelgroep

De training is bedoeld voor hulpverleners die werkzaam zijn in de chronische psychiatrie of de verslavingszorg, die te maken hebben met cliënten die naast As-I stoornissen ook (kenmerken van) een persoonlijkheidsstoornis hebben. De training is daarnaast ook relevant voor de POH-GGZ, die een belangrijke rol krijgt bij het voorkomen van terugval bij clienten die eerder intensieve zorg nodig hadden.

doelstelling

Na afloop van de training weten deelnemers wat een persoonlijkheidsstoornis is en kunnen zij verschillende typen onderscheiden. Ze beheersen een aantal communicatieve vaardigheden om behendiger om te gaan met de verschillende stoornissen. Deelnemers zijn zich bewust van de eigen valkuilen in de omgang met iemand met een persoonlijkheidsstoornis.

inhoud

  • wat is een persoonlijkheidsstoornis en wat roept deze bij je op?;
  • persoonlijkheidsstoornissen, belicht vanuit een interactioneel model;
  • herkennen van verschillende clusters (A, B en C) en verschillende typen;
  • omgaan met de As-II bij een As-I begeleiding;
  • do's en do'nts bij een Borderline stoornis, een narcistische stoornis, een antisociale stoornis en een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis;
  • oefenen met een trainingsacteur.

programma

In het eerste dagdeel ligt het accent op theorie, afgewisseld met praktische voorbeelden en kleine oefeningen. In het tweede dagdeel wordt samen met een trainingsacteur geoefend met vaardigheden.

aanmelding

U kunt zich online aanmelden via de knop INSCHRIJVEN rechts bovenaan deze pagina.
Bent u medewerker van Arkin dan kunt u direct doorklikken naar Mijn Leerportaal van Arkin->https://mijnleerportaal.arkin.nl/EduWeb/ en u daar aanmelden.

RINO-Arkin academie

De grootste GGZ-aanbieder en het grootste nascholings- en opleidingsinstituut voor de GGZ in Amsterdam hebben de handen ineen geslagen op het gebied van scholing rondom chronische psychiatrie.

Lees meer op www.rino-arkin-academie.nl

LEDD

De RINO-Arkin academie biedt in samenwerking met het Landelijk expertise- en implementatiecentrum dubbele diagnose (LEDD) verschillende cursussen aan: LEDDcursussen.

NPI

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met het NPI, specialist in persoonlijkheidsproblematiek

Accreditaties

Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgendentoegekend6 punten
Landelijke Vereniging POH-GGZtoegekend6 punten
Register Vaktherapiein aanvraag6 punten

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Dhr. drs. S.L.A. Kosterman (Sjoerd) - docenten - 407518269

Sjoerd Kosterman is cognitief gedragstherapeut gespecialiseerd in de behandeling van angststoornissen, werkzaam bij Arkin.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact