Persoonlijkheidsstoornissen

classificatie en interactie

Startdata
-
1133.23.01
€ 325,00
Data en accreditaties
Data
Vrijdag 31 maart 2023 van 09:30 tot 16:30
Accreditaties
LV POH-GGZ toegekend 6 punten
V&V - Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden toegekend 6 punten
RINO amsterdam | Leidseplein 5 - | AMSTERDAM

Laat vrijblijvend weten dat je interesse hebt en krijg automatisch een bericht als de cursus (opnieuw) ingepland wordt.

Interesselijst

Over cliënten met lastig gedrag wordt al snel gezegd: "die heeft vast een persoonlijkheidsstoornis". In deze training leert men wat hiermee precies wordt bedoeld. Wat zijn de kenmerken van de verschillende persoonlijkheidsstoornissen en kan je herkennen wanneer er sprake is van persoonlijkheidsproblemen?

In de training ligt de nadruk op wat er in de interactie tussen hulpverlener en cliënt kan gebeuren. Er worden tips gegeven voor de omgang en de deelnemers krijgen zicht op de eigen allergische reacties. Door middel van oefeningen leert men hier behendiger mee om te gaan.

doelgroep

Masterpsychologen, maatschappelijk werkers, SPV'ers en POH-GGZ. De cursus is bedoeld ter ondersteuning bij de behandeling van cliënten met psychische klachten die tevens kenmerken van een persoonlijkheidsstoornis vertonen.

doelstelling

Na afloop van de training weten deelnemers wat een persoonlijkheidsstoornis is en kunnen zij verschillende typen onderscheiden. Ze beheersen een aantal communicatieve vaardigheden om behendiger om te gaan met de verschillende stoornissen. Deelnemers zijn zich bewust van de eigen valkuilen in de omgang met iemand met een persoonlijkheidsstoornis.

inhoud

  • herkennen van verschillende clusters (A, B en C) en verschillende typen;
  • persoonlijkheidsstoornissen, belicht vanuit een interactioneel model;
  • voor welk interactioneel gedrag ben je allergisch? Wat zijn daarbij je uitdagingen?;
  • do's en don'ts bij de verschillende stoornissen;

voorafgaand aan de lesdag wordt een e-learning module doorlopen van 2 a 3 uur

programma

Voorafgaand aan de cursusdag krijgen de deelnemers toegang tot een e-learning module. Deze wordt door ieder thuis gemaakt en het doorlopen neemt twee tot drie uur in beslag. In het eerste dagdeel van de cursus ligt het accent op het leren herkennen en onderscheiden van de verschillende stoornissen. Voor elke stoornis worden een aantal omgangstips gegeven. Theorie wordt steeds afgewisseld met praktische voorbeelden en kleine oefeningen. In het tweede dagdeel wordt samen met een trainingsacteur geoefend met vaardigheden.

Deel deze cursus:

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Trefwoorden