Motiverende gespreksvoering
samen werken aan gedragsverandering
samen werken aan gedragsverandering
binnen de behandeling van patiënten met een psychische stoornis en een laag IQ
Herkenning, erkenning, kennis en tools
Introversie is niet hetzelfde als verlegenheid of podiumangst. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring leer je in deze interactieve cursus over de kwaliteiten en uitdagingen van deze eigenschap en hoe je deze als zorgprofessional kunt toepassen.
begeleiden van voornemen naar doen
Eendaagse inleiding
Verlies en rouw horen bij het leven. Echter, bij sommige rouwenden ontstaan na het verlies van een dierbare langdurige en invaliderende psychische klachten. We spreken dan van een persisterende rouwstoornis. Een voorbeeld van iemand met zo'n stoornis is Jan.
risicotaxatie en rapportage
Verdiep je in de nieuwste wetenschappelijke inzichten en neurobiologische verklaringen over aanhoudende vermoeidheid – vaak op het niveau van uitputting – waar veel cliënten in zowel de ggz als de medische zorg mee worstelen.
Transdiagnostische aanpak om het vermogen tot zelfregulatie te ontwikkelen
Als professional in de zorg kun je regelmatig te maken krijgen met problemen van mensen waarbij naast de lichamelijke of psychische klachten een disfunctionele stressreactie speelt.
Jij werkt het liefst zoveel mogelijk oplossingsgericht. In de praktijk ontkom je er echter vaak niet aan om ook andere, probleemoplossende methodieken of processen toe te passen.
in het samenspel van organisatie en individu
Burn-out lijkt laatste decennia steeds vaker voor te komen. Veelal wordt de oorzaak in het individu gezocht: de persoon moet minder perfectionistisch zijn of assertiever. Maar het is steeds de werkomgeving waar de burn-out ontstaat.