Motiverende gespreksvoering
samen werken aan gedragsverandering
samen werken aan gedragsverandering
Levensvaardigheden voor het vergroten van welbevinden en veerkracht
Loop je ook aan tegen de hoge werkdruk in school, de complexe gedragsvragen van leerlingen, to-do list die oneindig is, en weet je ook wel dat je het anders zou willen, maar weet je niet hoe?
Herkenning, erkenning, kennis en tools
Introversie is niet hetzelfde als verlegenheid of podiumangst. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring leer je in deze interactieve cursus over de kwaliteiten en uitdagingen van deze eigenschap en hoe je deze als zorgprofessional kunt toepassen.
Eendaagse inleiding
Verlies en rouw horen bij het leven. Echter, bij sommige rouwenden ontstaan na het verlies van een dierbare langdurige en invaliderende psychische klachten. We spreken dan van een persisterende rouwstoornis. Een voorbeeld van iemand met zo'n stoornis is Jan.
In de eendaagse workshop over de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen met EMDR-therapie staan prof. dr. Ad de Jongh en promovenda drs.
update en state-of-the-art
Deze tweedaagse masterclass gaat over het optimale gebruik van Functieanalyse en Betekenisanalyse (FABA) bij het opstellen van een behandelplan in het kader van Geïntegreerde Cognitieve Gedragstherapie (G)CGt.
Een praktijkcursus
Verrijk met je ervaringsdeskundigheid je professionele omgeving en toekomst
Professionele ervaringsdeskundigheid is de kunst van het omgaan met eigen veerkracht en kwetsbaarheid in je werk. Deze ervaringskennis komt voort uit levenservaringen van allerlei aard waarbij je kwetsbaarheid en uitsluiting meegemaakt hebt of meemaakt in je dagelijks bestaan.
Handvatten voor behandelaars in de GGZ
Introductie
met aandacht voor kind en jeugd
In de behandeling van GAS wordt cognitieve gedragstherapie (CGT) vaak als de belangrijkste evidence-based therapie gezien. Echter, voor een groep cliënten blijkt deze aanpak onvoldoende effectief.