Het Krachtgesprek bij kinderen, jongeren en hun gezin
Een krachtig gesprek dat gezinnen in beweging zet.
Lange wachttijden in de jeugd-ggz kunnen leiden tot verergering van klachten en verminderd vertrouwen in de zorg.
Een krachtig gesprek dat gezinnen in beweging zet.
Lange wachttijden in de jeugd-ggz kunnen leiden tot verergering van klachten en verminderd vertrouwen in de zorg.
Eendaagse inleiding
Verlies en rouw horen bij het leven. Echter, bij sommige rouwenden ontstaan na het verlies van een dierbare langdurige en invaliderende psychische klachten. We spreken dan van een persisterende rouwstoornis. Een voorbeeld van iemand met zo'n stoornis is Jan.
Traumasensitief kijken naar ouderschap
Als kinderen traumatische ervaringen meemaken kan dat een groot effect hebben op hun welzijn en functioneren, maar ook op dat van hun ouders.
Jij werkt het liefst zoveel mogelijk oplossingsgericht. In de praktijk ontkom je er echter vaak niet aan om ook andere, probleemoplossende methodieken of processen toe te passen.
Van inzicht naar impact
Heb jij in je werk te maken met kinderen die moeite hebben met rekenen? Of wil je meer leren over hoe je kinderen met dyscalculie effectief kunt onderzoeken en ondersteunen?
Handvatten voor behandelaars in de GGZ
Introductie
Uit empirisch onderzoek blijkt dat de meerderheid van depressieve cliënten suïcidale intrusies heeft. Recent is vastgesteld dat deze suïcidale intrusies in de vorm van flashforwards goed te behandelen zijn met EMDR.
Psychotherapeutische behandeling van de functioneel-neurologisch symptoomstoornis (FNS)
Over de functioneel-neurologische stoornis (FNS), ook wel conversiestoornis genoemd, bestaan veel misvattingen. Patiënten met FNS zouden ‘hysterisch’ zijn, onbegrepen klachten hebben en moeilijk te behandelen zijn.
Een hands-on verdiepingscursus
Welke technieken zet je als gedragswetenschapper in bij de begeleiding van ouders, leerkrachten en andere opvoedprofessionals en natuurlijk ook ouders met als doel hen te helpen de ontwikkeling van de cliënt of leerling te bevorderen of een duurzame attitudeverandering te bewerkstelligen?
Je begeleidt psychologen in opleiding en je hebt eerder de workshop ‘Supervisie en werkbegeleiding van GZ-psychologen’ bij RINO amsterdam gevolgd. Je bent inmiddels toe aan een verdere verdieping en je wilt met name aandacht besteden aan lastige situaties in de begeleiding.