Werken met de MMPI-2-RF en de NKPV

Eendaagse training voor profielinterpretatie

Startdata
-
1251.22.02
€ 285.00
meer info
Datums
Dinsdag 11 oktober 2022 om 09:30
Docenten
Accreditaties
FGzPt toegekend 6 punten
NVP toegekend 6 punten
RINO amsterdam | Leidseplein 5 - | AMSTERDAM

In deze cursus wordt u getraind in het gebruik van de MMPI-2-RF en de NKPV. U leert o.a. profielen interpreteren en hypothesen vormen over de onderliggende persoonlijkheidsstructuur. Na afloop kunt u zelfstandig aan de slag met beide tests.

inhoud en werkwijze

Bij deze ééndaagse cursus gaat het om het leren interpreteren van profielscores van de MMPI-2-RF en de NKPV. Het accent ligt op casusgestuurd oefenen. Casusinformatie zal worden aangereikt. Er is ook aandacht voor de ontstaansgrond van beide vragenlijsten middels een kort overzicht van alle bestaande en toekomstige nakomelingen van de oerversie: de MMPI uit 1943.

doelstelling

Aan het einde van deze cursus kan men op verantwoorde wijze werken met de MMPI-2-RF (Minnesota Multiphasic Personality Inventory-2-Restructured Form) én de NKPV (Nederlandse Klinische Persoonlijkheidsvragenlijst) binnen complexe structurele persoonlijkheidsdiagnostiek en heeft men enige verdiepende kennis van dimensionele en functionele diagnostiek opgedaan binnen recente onderzoeksdomeinen zoals HiTOP (Hierarchical Taxonomy of Psychopathology).

doelgroep

GGZ-professionals die als diagnosticus op verantwoorde wijze met persoonlijkheidsvragenlijsten zoals de NKPV en de MMPI-2-RF willen werken.

werkwijze

  • handleidingstudie MMPI-2-RF en 1e profielinterpretatie vooraf;
  • oefenen met interpretatie van profielen, zowel MMPI-2-RF als ook de NKPV, ingebed in casuïstiek;
  • voorbereiden voor deze dag: Interpreteren van het resultatenblad MMPI-2-RF van de casus 'miss Lizzy'. Dit huiswerk is bedoeld om alvast actief kennis te maken met de handleiding MMPI-2-RF.

toetsing

Inleveren van 2 ingevulde én van commentaar voorziene resultatenbladen waaruit blijkt dat men actief heeft deelgenomen aan deze training.

literatuur

MMPI-2-RF handleiding voor afname, scoring en interpretatie. Auteurs: Yossef S. Ben-Porath, Jan Derksen e.a. Prijs: +/- € 54,-

Deel deze cursus:

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Trefwoorden