Fine-tuning van de coachingscompetenties

oftewel: Houd de zaag scherp!
5 dagdelen op 2 aaneensluitende dagen

Startdata
-
306.23.01
€ 1.050,00
Data en accreditaties
Data
Donderdag 16 november 2023 van 09:30 tot 20:00
Vrijdag 17 november 2023 van 09:30 tot 16:00
RINO amsterdam | Leidseplein 5 - | AMSTERDAM

Is de cursus vol, reeds gestart of komt de geplande datum niet uit? Laat vrijblijvend weten dat je interesse hebt en krijg automatisch een bericht als de cursus (opnieuw) ingepland wordt.

Interesselijst

Net als vorig jaar organiseren we weer een verdiepende workshop, waarin we veel oefenen. Als deelnemer krijg je specifieke feedback over de waargenomen kwaliteiten en tips voor verdere ontwikkeling. In ICF termen betekent dat om het PCC-niveau nog beter te laten zien en/of verder op weg te gaan naar het MCC-niveau. We besteden in deze 2-daagse extra aandacht aan een competentie of thema. Ben je benieuwd wat het in november 2022 wordt? Geef je als belangstellende op en dan houden we je op de hoogte!

deelnemers leren van

  • de demonstratiegesprekken door de MCC docenten;
  • oefenen als coach en krijgen van feedback en tips;
  • observeren van en feedback geven aan andere deelnemers die coachen;
  • inhoudelijke input van de docenten;
  • de ervaring van het gecoacht worden.

tijden

De eerste dag beginnen we om 09.30 en hebben aansluitend een gezamenlijk diner tot circa 21.30 uur. De tweede dag starten we om 09.00 uur.

de groep

Deze 2-daagse is bedoeld voor coaches die hun PCC certificering hebben of coaches die een ACTP hebben afgerond (of op een andere manier aan de opleidingseisen voor PCC voldoen). Hierdoor zijn deelnemers voor elkaar waardevolle leerpartners en is er niet een te groot verschil in niveau. Het maximum aantal deelnemers is 14.

gastdocent

Yvonne Rosman verzorgt de eerste middag een bijdrage over lichaamsgericht werken in coaching. Het lichamelijk bestaan is onze bestaansgrond, ook al staan we daar niet elke dag bij stil. Dat geldt voor onszelf én voor onze cliënten. We drukken in taal uit hoe wij ons voelen, bijvoorbeeld ‘ik zit niet lekker in mijn vel’ of ‘ik ben gestrest’. Dat gevoel is rechtstreeks waarneembaar in het lichaam in de vorm van spanning, druk, benauwdheid, slapte, energieverlies, gejaagdheid. Vaak merken we dat pas als we klachten hebben. Maar die signalen zijn ook eerder herkenbaar. Als coach exploreer je o.m. veranderingen in energie en non-verbale cues. Je kan de cliënt bewust maken van de signalen die het lichaam geeft. Je maakt de cliënt deelgenoot van je waarnemingen en overwegingen.

De competentie ‘bevordert bewustwording’ wordt sterker door meer kennis van de signalen die het lichaam geeft. Vandaar dat we een expert op dit gebied als gastdocent hebben uitgenodigd. Yvonne is lichaamsgericht psychotherapeut. Zij heeft een vrijgevestigde praktijk en geeft les bij RINO amsterdam onder de titel: Lichaamsgerichte interventies voor verbale (psycho)therapeuten

Net als andere jaren kun je in deze tweedaagse aangeven waarmee je wilt oefenen, zodat we zoveel mogelijk een programma op maat creëren.

aanmelding

Via deze site of je kunt een e-mail sturen aan Hein Lautenbag, ook voor een eventuele overnachting.

accreditatie

Accreditatie voor deze workshop is toegekend door de ICF: 14 cceu’s in Core Competencies en 1,25 in Resource Development.

locatie

De tweedaagse vindt plaats in Ouderkerk aan de Amstel in The Waverly House, een prettige en inspirerende locatie, gelegen aan de Waver op 15 minuten van Schiphol, 10 minuten van de A2 en A9, 20 minuten van Amsterdam en 40 minuten Utrecht.