Mevr. J.M. van der Meer (Annemarie)

Annemarie van der Meer is ICF Master Certified Coach, trainer en facilitator. Ze is oprichter en eigenaar van MEER Coaching en heeft 30 jaar ervaring als coach. Haar werk speelt zich af binnen de context van (internationale) bedrijven en organisaties: executive coaching, career coaching, performance coaching, work/life balance coaching. Het gaat altijd om mensen die zich als persoon willen ontwikkelen, waarbij de specifieke eisen van de werksituatie en organisatie de context vormen. Naast individuele coaching werkt ze met teams en geeft verschillende soorten trainingen.

Ze is opgeleid als psycholoog, heeft een psychotherapeutische en uitgebreide coach training en is tevens opgeleid als trainer experiential learning. Ze beschikt over diverse certificeringen voor HR-instrumenten en is als Master Certified Coach gecertificeerd bij de International Coaching Federation (ICF) en als Master Practitioner bij NOBCO/European Mentoring and Coaching Council (EMCC). In 2016 verscheen haar nieuwste boek: De 11 coach competenties in woord en beeld dat ze samen met Marianne van der Pool MCC schreef.

Het geven van coach training is een geweldige manier om cursisten te ondersteunen bij het integreren van hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Annemarie schreef ook mee aan een hoofdstuk in het boek De essentie van coaching. Klik hier om meer te lezen over dit boek.

Waarom geeft u graag les?

Ik vind het inspirerend om de kennis en ervaring die ik in de afgelopen 25 jaar heb opgedaan te kunnen overdragen. Daarnaast is het geven van coach training een geweldige manier om cursisten te ondersteunen bij het integreren van hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

En waarom bij de RINO?

De RINO is in mijn ogen een instituut met een uitstekende reputatie en hoge professionele kwaliteitsnormen. Dit is voor mij belangrijk. Verder ervaar ik de collegiale sfeer als zeer plezierig.

Wat is het belangrijkste wat u wilt meegeven aan cursisten?

De belangrijkste boodschap aan cursisten is: als coach ben je zelf het instrument. Het is goed om de beschikking te hebben over concepten, modellen, instrumenten, etcetera – maar die dienen nooit op de voorgrond te staan. De kern is de ontmoeting van twee mensen.

Welke ontwikkelingen ziet u in het coachingsvak?

Coachen is in mijn ervaring niet zo onderhevig aan allerlei hypes. Ontwikkelingen die ik zie zijn dat er steeds meer coaches op de markt komen en dat mede daardoor certificering steeds belangrijker wordt.
Ook worden interculturele competenties steeds belangrijker. Zeker als het gaat om coaching in de corporate context, want bedrijven worden internationaler. En het coachen van mensen van andere culturen vraagt specifieke vaardigheden.

Welke cursus zou u nog graag geven?

Ik zou nog wel een cursus Coaching in de internationale context willen geven. En een cursus Presentatievaardigheden.