2 online dagdelen en een offline lesdag
|
Is de cursus vol, reeds gestart of komt de geplande datum niet uit? Laat vrijblijvend weten dat je interesse hebt en krijg automatisch een bericht als de cursus (opnieuw) ingepland wordt.
InteresselijstIn deze cursus leer je hoe je optimaal gebruikmaakt van het diagnostisch observatie-instrument Functional Emotional Assessment Scale (FEAS), zoals ontwikkeld door Greenspan en Wieder (DIR/Floortime).
Je werkt met video-casussen van de docent, andere cursisten en uit je eigen uit de praktijk. Aan de hand van deze (video-)casuïstiek orden je observatiegegevens van kinderen en ouders (met name van hun onderlinge interactie) vanuit het DIR-model. Je leert eveneens deze diagnostische observaties te vertalen naar een behandelplan en de methode FloorPlay (FloorPlay is de Nederlandse bewerking van Floortime).
doelgroep:
Ervaren (GZ-)psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten, kinderpsychiaters, kinderartsen en jeugdartsen, werkzaam in bijvoorbeeld GGZ-instellingen en RIAGG's, medisch kinderdagverblijven (MKD), medisch kindertehuizen (MKT), kindertehuizen, de kinder- en jeugdpsychiatrie, Bureaus Jeugdzorg, kinderafdelingen van ziekenhuizen, consultatiebureaus voor jonge kinderen en privé-praktijken.
voorwaarde voor deelname
De cursisten hebben vooraf aan de cursus gevolgd:
- Gedragswetenschappers: minimaal de Online module FloorPlay
- Hbo-opgeleiden en basispsychologen:
- Basis-of verdiepende opleiding FloorPlay, of
- Opleiding Infant Mental Health consulent of Infant Mental Health specialist in Amsterdam.
doelstelling
Na afronding van deze cursus ben je in staat om observatiegegevens systematisch te ordenen, samen te vatten in termen van een diagnose of hypotheses voor nadere (proces)diagnostiek en dit vervolgens te vertalen naar een ontwikkelingsgericht behandelplan.
inhoud
- Uitleg DIR model
- Opbouw en werkwijze FEAS
- Afname FEAS
- Scoren en interpreteren FEAS
- Observatiegegevens communiceren naar ouders
- Vertaling naar een ontwikkelingsgericht behandelplan
- Inzet van FloorPlay na de FEAS
- Vervolgbehandeling na FEAS
werkwijze
In de cursus wisselen we theoretische inleidingen af met oefensituaties en video-analyses. Voor de derde bijeenkomst neem je een ingevulde FEAS mee en schrijf je een behandelplan. Dit is ook de eindtoets.
Een aantal cursisten neemt een FEAS-opname mee om tijdens de laatste bijeenkomst te scoren.
Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten