Marijda Fournier werkt als gedragstherapeut, zowel in individueel verband als met groepen. Ze is gespecialiseerd in de gedragstherapeutische behandeling van mensen met een angststoornis. Sinds zomer 2009 is zij in dienst bij de Altrecht Polikliniek Zeist, hiervoor was zij werkzaam bij de Angstpolikliniek van GGZ Buitenamstel. Zij is Klinisch Psycholoog en Supervisor VGCt.
Bij de RINO verzorgt zij samen met Manja de Neef de workshop 'Cognitieve Gedragstherapie bij cliënten met een negatief zelfbeeld'.
In 2001 is ze gepromoveerd op het onderzoek naar de rol van optimisme bij mensen met MS, reumatoïde artritis en type 1 diabetes. Hierna doorliep ze de opleidingen tot gedragstherapeut en GZ-psycholoog bij het Ambulatorium van de Universiteit Utrecht, die zij beide in 2004 voltooide.
Waarom werkt u in de GGZ?
Mijn carrière ben ik begonnen als AIO en tijdens mijn onderzoekstijd trok ik steeds meer toe naar het therapeutische vak. Daarom ben ik toen gestart met mijn opleiding tot gedragstherapeut en GZ-psycholoog.
Wat drijft u in uw werk?
Voor anderen van betekenis zijn, als therapeut en door kennis over te dragen aan collega's, is een belangrijke drijfveer in mijn werk. De menselijke geest is de inspiratiebron, aangezien deze constant voor vraagtekens zorgt. Het voortdurende gepuzzel over hoe iemand geholpen kan worden daagt me uit om te blijven zoeken, kennis te vermeerderen en vragen te stellen, waardoor ik nooit uitgeleerd ben. Dit geeft me veel voldoening (naast de nodige frustraties tussendoor). Wetenschap is daarbij mijn leidraad.