Docent

Welkom op onze docentenpagina!
 

Heb je interesse om les te geven bij de RINO amsterdam? We zijn altijd op zoek naar docenten! Stuur een mailtje naar liesruiter@rino.nl of vul het contactformulier in en dan nemen we contact met je op voor een afspraak!

Ben je een nieuwe docent bij de RINO? Wij heten je van harte welkom!
In de brief Welkom als docent (pdf) vind je beknopte informatie voor nieuwe docenten.

Voordat docenten kunnen uitbetalen, zijn er enkele praktische financiële zaken die moeten zijn geregeld. Bekijk de tab 'Financieel'

 • Algemeen

  Lokalenwijzer

  In de folder Lokalenwijzer (pdf)  staat informatie die van pas kan komen als je in het lokaal lesgeeft. Bijvoorbeeld het wachtwoord voor wifi en waar de schrijfmappen liggen. Of het instellen van de temperatuur en uitleg over wat te doen bij calamiteiten.

   

  Docentenpagina en foto

  Op www.rino.nl/docenten vind je al onze docenten, al dan niet met foto, informatie over hun achtergrond, motivatie, blik op de toekomst en soms publicaties. Deze informatie is heel relevant en interessant voor onze cursisten. Om je persoonlijke pagina te kunnen vullen, vragen we je om het persoonlijk formulier docent (Word) in te vullen + portretfoto en te mailen naar Annick de Moor

   

  RINO-huisstijl | PowerPoint, logo

  RINO amsterdam heeft een eigen huisstijl. Gebruik voor presentaties het powerpoint sjabloon. Het logo van RINO amsterdam kan ook van pas komen. 

   

   

 • Financieel

  Voordat wij docenten kunnen uitbetalen, zijn er enkele praktische financiële zaken die geregeld moeten zijn:

  Graag ontvangen wij je geboortedatum en BSN, dit is een vereiste van de belastingdienst. Je geboortedatum en BSN kun je mailen naar boekhouding@rino.nl. 

  Nadat de cursus of blok is afgelopen, ontvang je van ons een overzicht. Naar aanleiding van dit overzicht kun je een factuur maken. Je ontvangt dan binnen drie weken het bedrag op je rekening. Hieronder staan een aantal voorbeeldfacturen.

   

  Btw-plichtige inkomsten

  De gemaakte honorariumafspraken zijn altijd inclusief eventuele btw.

  Indien je inkomsten (naast een eventueel dienstverband) jaarlijks lager zijn dan 1.800 euro, dan hoef je verder niks te regelen (dit heet de registratiedrempel voor ondernemers). Indien je inkomsten hoger zijn, ben je niet automatisch vrijgesteld van BTW. Er zijn echter twee manieren waarop je kan regelen dat je alsnog geen BTW hoeft af te dragen.

   

  Kleineondernemersregeling

  Indien je omzet (exclusief btw)  lager is dan 20.000 euro, kan je in aanmerking komen voor deze regeling. Om van deze regeling gebruik te maken, dien je je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Vervolgens ontvang je dan een BTW-id. Daarna kan je je aanmelden voor de kleineondernemersregeling, waardoor je geen BTW zult hoeven af te dragen. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op de website van de belastingdienst;

   

  CRKBO

  Het is ook mogelijk om je aan te melden bij het CRKBO. In dit geval is het vooralsnog niet noodzakelijk om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Als je je als docent aanmeldt bij het CRKBO, kom je in het docentenregister en zijn de activiteiten die je voor een onderwijsinstelling als de RINO verricht btw-vrij. Indien je geen expliciete vermelding van lesbevoegdheid op een diploma hebt, is het noodzakelijk een audit te doen.

  Wij kunnen zorgen voor de benodigde verklaringen en een toelichting geven bij de vragen die je voor deze audit dient in te vullen.

   

  Hoe moet een factuur eruitzien?

  Op een factuur moet de volgende informatie staan:

  • Factuurnummer
  • Factuurdatum
  • Bankrekeningnummer
  • Naam en adres
  • Eventueel uw Kvk-nummer
  • Overzichtsnummer van de RINO, te vinden op het overzicht werkzaamheden dat je van ons ontvangt
  • Je dient iets over de btw te melden:
   • Indien je btw heft: het btw-nummer
   • Indien je bent aangemeld bij het CRKBO: ‘De gefactureerde activiteiten vallen binnen de wet op omzetbelasting onder de onderwijsvrijstelling’
   • Indien je een ontheffing van administratieve verplichtingen hebt: ‘Geen btw als gevolg van ontheffing van administratieve verplichtingen’

   

  Onderstaand tref je een factuurvoorbeeld aan:

   

 • Webinar: e-Health & e-Learning in de GGZ door Tim Wind

  Op 22 september 2022 gaf e-Health expert Tim Wind een webinar over de toepasbaarheid van e-Health en e-Learning in de GGZ. Hij besprak de toegevoegde waarde van e-Health in de behandelruimte en hoe deze verweven kunnen worden in casusconceptualisaties en behandelplannen. Daarnaast is ook op interactieve manier besproken hoe je als docent nuttig gebruik kunt maken van e-Learnings in zowel offline als online lessen.

  Het webinar gemist? Kijk hieronder de opname voor een overzicht van de mogelijkheden die e-health en e-Learning bieden!

 • Webinar: Competentiegericht toetsen

  Wat zijn zinvolle toetsen? Hoe kunnen we m.b.v. toetsen voorkennis bij onze cursisten activeren? Moeten we eigenlijk wel presentaties als toetsmiddel gebruiken? Wat voor nieuwe vormen van toetsen kunnen we inzetten? 

  Speciaal voor onze docenten hebben wij een zeer informatieve webinar opgenomen waar al deze vragen aan de orde komen en nog veel meer!

  Adriaan Norbart -expert in competentiegericht toetsen en werkzaam bij het LUMC- informeert ons in dit webinar over het optimaal benutten van toetsen binnen competentie gericht onderwijs. Hij legt onder andere uit hoe je de wijze van toetsen in lijn brengt met de leerdoelen van jouw cursus en met hetgeen de opleidelingen in de cursus wordt aangeboden. Om deze kennis over toetsen goed in te kunnen zetten, willen wij al onze docenten motiveren om dit webinar te bekijken, opdat zij inspiratie opdoen om creatieve, nieuwe vormen van toetsen te hanteren in hun eigen cursus.

  Wij wensen iedereen veel kijkplezier en hopen dat er mooie toetsen worden bedacht. Houd ons graag op de hoogte!

 • Docentenworkshops

  Om onze docenten te ondersteunen hebben we verschillende workshops ontwikkeld waarin we jou voorzien van nieuwe kennis om het offline en online lesgeven nog makkelijker en leuker te maken.

  Bekijk de docentenworkshops >  

   

   

   

   

 • Didactische (online) werkvormen

  In deze filmpjes afkomstig uit de inspiratiebijeenkomst voor docenten van 22 april 2021, geven Maaike Kester en Lotte Bons van 2KNOWHOW voorbeelden van actieve (online) les vormen, succesfactoren van online lesgeven én het ontwerpen van een goede online les. Verschillende online werkvormen worden hierbij gedemonstreerd.

  Opdracht pen & papier

  Opdracht Sturingsdriehoek

  Uitleg learning chain

  Demonstratie werkvormen