Docent

Welkom op de speciale pagina's voor onze docenten!

Image

 • Docentenworkshops

  Het vak van docent wordt in deze tijd flink op de proef gesteld. Velen van jullie hadden voor maart 2020 nog nooit een lesdag of cursus online gegeven. In korte tijd hebben jullie je deze manier van lesgeven eigen moeten maken.

  Om onze docenten te ondersteunen hebben we verschillende workshops ontwikkeld waarin we jou voorzien van nieuwe kennis om het offline en online lesgeven nog makkelijker en leuker te maken.

  Bekijk de docentenworkshops

   

  Docentenworkshops | RINO | opleiding + inspiratie voor professionals in de GGZ

 • Update Coronavirus

   

  *Corona maatregelen op onze locatie vanaf 25 september.
  Lees onze corona update.*


  Coronavirus: Welke maatregelen neemt RINO amsterdam?

  Docenten die lesgeven bij RINO amsterdam houden we graag, net als onze medewerkers, op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Actuele Informatie vind je op de Corona update pagina

  Als er offline onderwijs conform de geldende maatregelen mogelijk is, dan is het onderwijs bij RINO amsterdam een optimale mix. Met online opleiden als basis en offline ontmoeting als verrijking van het onderwijs. Per lesdag wordt samen met de docent en/of de hoofdopleider bekeken of deze online kan plaatsvinden of dat offline nodig is. Bekijk de coronamaatregelen die gelden in ons pand. 

 • Online lesgeven via Zoom

  RINO amsterdam gebruikt Zoom voor online onderwijs
  RINO amsterdam maakt voor online onderwijs gebruik van Zoom. RINO amsterdam heeft grondig onderzoek laten uitvoeren door een onafhankelijke partij naar de privacy en security aspecten van Zoom en getoetst of het gebruik van Zoom in overeenstemming is met haar eigen privacy beleid. 

  Met heldere richtlijnen voor het gebruik van Zoom voor medewerkers, docenten en cursisten en op basis van de toetsing vooraf en naleving van de richtlijnen, maken wij met vertrouwen gebruik van Zoom. Docenten ondersteunen wij bij het gebruik van Zoom met uitleg over basisfunctionaliteiten en vervolg workshops over o.a. optimaal lesgeven en participatie in de virtuele lesruimte.

  ZOOM Handleidingen
  Bekijk de meest actuele handleiding voor docenten voor het gebruik van Zoom:  Zoom Handleiding voor docenten
  Er is ook een handleiding voor cursisten: Zoom Handleiding cursisten

  Alvast kennismaken met Zoom?
  Bekijk de instructievideo over de basisfunctionaliteiten die je gaat gebruiken bij het online lesgeven.

  Tips en trucs over online lesgeven
  Bekijk informatie over en tips voor online onderwijs en interactie met studenten in een virtuele klas. (via een externe website)

  Support tijdens het lesgeven?
  Heb je een vraag over het werken met Zoom of heb je technische ondersteuning nodig?
  Je kunt onze Zoom-helpdesk bereiken via: 020 - 625 08 03 of per mail via helpdesk@rino.nl.

  Docentenworkshop: Introductie Zoom
  Je kunt je als docent ook inschrijven voor een docentenworkshop over ZOOM. Deelname is gratis voor docenten van RINO amsterdam.

  Aanbod docentenworkshops
  Bekijk het tabblad Docentenworkshop voor meer informatie over de verschillende workshops, die we speciaal voor docenten van RINO amsterdam organiseren.

 • Hybride onderwijs

  Het vak van docent wordt in deze tijd flink op de proef gesteld. Velen van jullie hadden voor maart 2020 nog nooit een lesdag of cursus online gegeven. In korte tijd hebben jullie je deze manier van lesgeven eigen moeten maken.

  Inmiddels is daar een nieuwe vorm van doceren bij gekomen; het hybride lesgeven. Dat betekent dat je je aandacht moet verdelen over ‘twee groepen’ cursisten, namelijk de fysieke groep, die in het lokaal aanwezig is en de online cursisten via zoom. Dit vergt opnieuw behoorlijk wat inventiviteit in lesgeven.

  Om jou als docent hierbij te ondersteunen, hebben wij tips en tricks verzameld die van nut kunnen zijn bij het voorbereiden van je lesdag of cursus. Hybride lesgeven is voor de meesten van ons nieuw en lijkt intensief en ingewikkeld, maar wij hopen dat je na het lezen van deze praktische en didactische tips met vertrouwen (en misschien zelfs enthousiasme) je lesdag ingaat.

  Docentenworkshop: Hybride Lesgeven

  Net als de overheid zet RINO amsterdam voorzichtige stappen op weg naar meer onderwijsmogelijkheden dan alleen online. Het kan onder de huidige maatregelen voorkomen dat cursisten om uiteenlopende redenen niet in staat zijn hun cursus of opleiding offline op locatie Leidseplein te volgen. We kiezen daarom voor een hybride lesvorm: naast de fysieke les zal er een ZOOM-verbinding zijn de thuisblijvers, zodat elke deelnemer met gezondheidsklachten de mogelijkheid krijgt om via ZOOM online mee te doen met de lesdag.

  Hybride onderwijs brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, want hoe houd je de aandacht van alle cursisten vast wanneer je eigen aandacht verdeeld wordt? Om deze en andere zorgen weg te nemen en kwalitatief goed onderwijs te kunnen bieden, organiseren we daarom binnenkort een aantal gratis workshops gericht op het oefenen met hybride lesgeven. We hebben verschillende technische aanpassingen gedaan in de lokalen om een zo optimaal mogelijke ondersteuning te bieden. Ook hiermee zal worden geoefend tijdens de workshop.

  De workshop zal worden verzorgd door Florine Troupin en Naomi van Eick. De docenten krijgen de kans te oefenen met een hybride klas, maar zullen ook ervaren hoe het is om als online en ook offline cursist aanwezig te zijn tijdens een hybride les.

  Let op: De workshop is op locatie Leidseplein

   Geef je op voor de eerstvolgende datum!

   ___________

    

  • Algemeen en financieel

   Praktische financiële zaken

   Voordat docenten kunnen uitbetalen, zijn er enkele praktische financiële zaken die moeten zijn geregeld. Bekijk de tab 'Financieel'

   LET OP: Verstuur facturen digitaal aan ons. Facturen verstuurd per post kunnen wij vanwege het thuiswerken door de coronamaatregelen niet verwerken.

   Nieuwe docent bij de RINO

   Ben je een nieuwe docent bij de RINO? Wij heten je van harte welkom!
   In de brief Welkom als docent (pdf) vind je beknopte informatie voor nieuwe docenten.

   Lokalenwijzer

   In de folder Lokalenwijzer (pdf)  staat informatie die van pas kan komen als je in het lokaal lesgeeft. Bijvoorbeeld het wachtwoord voor wifi en waar de schrijfmappen liggen. Of het instellen van de temperatuur en uitleg over wat te doen bij calamiteiten.

   Docentenpagina en foto

   Op www.rino.nl/docenten vind je al onze docenten, al dan niet met foto, informatie over hun achtergrond, motivatie, blik op de toekomst en soms publicaties. Deze informatie is heel relevant en interessant voor onze cursisten. Om je persoonlijke pagina te kunnen vullen, vragen we je om het persoonlijk formulier docent (Word) in te vullen en te mailen naar Annick de Moor. Voor het maken van een foto voor op de persoonlijke pagina, kun je contact opnemen met Tristan Vellekoop. Het is handig om een afspraak te maken op een dag dat je toch in huis bent. Je kunt dan tijdens de pauze of aan het eind van de dag bij Tristan binnenlopen op de tweede etage.

   RINO-huisstijl | PowerPoint, logo

   RINO amsterdam heeft een eigen huisstijl. Gebruik voor presentaties het powerpoint sjabloon. Het logo van RINO amsterdam kan ook van pas komen. 

   Financieel > BTW en Voorbeeldfacturen

   Voordat wij docenten kunnen uitbetalen, zijn er enkele praktische financiële zaken die geregeld moeten zijn:

   Graag ontvangen wij je geboortedatum, dit is een vereiste van de belastingdienst. Je geboortedatum kun je mailen naar boekhouding@rino.nl. 

   Nadat de cursus of blok is afgelopen, ontvang je van ons een overzicht. Naar aanleiding van dit overzicht kun je een factuur maken. Je ontvangt dan binnen drie weken het bedrag op je rekening. Hieronder staan een aantal voorbeeldfacturen.

   Btw-plichtige inkomsten

   De gemaakte honorariumafspraken zijn altijd inclusief eventuele btw.

   Indien je inkomsten (naast een eventueel dienstverband) jaarlijks lager zijn dan 1.800 euro, dan hoef je verder niks te regelen (dit heet de registratiedrempel voor ondernemers). Indien je inkomsten hoger zijn, ben je niet automatisch vrijgesteld van BTW. Er zijn echter twee manieren waarop je kan regelen dat je alsnog geen BTW hoeft af te dragen.

   Kleineondernemersregeling

   Indien je omzet (exclusief btw)  lager is dan 20.000 euro, kan je in aanmerking komen voor deze regeling. Om van deze regeling gebruik te maken, dien je je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Vervolgens ontvang je dan een BTW-id. Daarna kan je je aanmelden voor de kleineondernemersregeling, waardoor je geen BTW zult hoeven af te dragen. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op de website van de belastingdienst;

   CRKBO

   Het is ook mogelijk om je aan te melden bij het CRKBO. In dit geval is het vooralsnog niet noodzakelijk om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Als je je als docent aanmeldt bij het CRKBO, kom je in het docentenregister en zijn de activiteiten die je voor een onderwijsinstelling als de RINO verricht btw-vrij. Indien je geen expliciete vermelding van lesbevoegdheid op een diploma hebt, is het noodzakelijk een audit te doen. Wij kunnen zorgen voor de benodigde verklaringen en een toelichting geven bij de vragen die je voor deze audit dient in te vullen. Hiervoor kan je een mailtje sturen naar KikiBlekman@rino.nl.

   Hoe moet een factuur eruitzien?

   LET OP: Verstuur facturen digitaal aan ons. Facturen verstuurd per post kunnen wij vanwege het thuiswerken door de coronamaatregelen niet verwerken.

   Op een factuur moet de volgende informatie staan:

   • Factuurnummer
   • Factuurdatum
   • Bankrekeningnummer
   • Naam en adres
   • Eventueel uw Kvk-nummer
   • Overzichtsnummer van de RINO, te vinden op het overzicht werkzaamheden dat je van ons ontvangt
   • Je dient iets over de btw te melden:
    • Indien je btw heft: het btw-nummer
    • Indien je bent aangemeld bij het CRKBO: ‘De gefactureerde activiteiten vallen binnen de wet op omzetbelasting onder de onderwijsvrijstelling’
    • Indien je een ontheffing van administratieve verplichtingen hebt: ‘Geen btw als gevolg van ontheffing van administratieve verplichtingen’

   Onderstaand tref je voorbeeldfacturen aan: