Eefke heeft gewerkt als groepsleerkracht in het speciaal basisonderwijs. Zij heeft daar zelf ervaren hoe noodzakelijk een goed functionerend steunnetwerk is, om vol te blijven houden wanneer je te maken krijgt met complexe problematiek. Worstelen en ploeteren blijft het, maar je staat er niet alleen voor. Haar interesse voor gezagsvraagstuken is daar gewekt. Veel gedragsproblemen zijn gezagsproblemen.
Ze gelooft dat ieder mens een anker nodig heeft, iemand die vasthoudend aanwezig blijft en niet opgeeft. Kinderen hebben een anker nodig, maar ook de volwassenen om hen heen. Zodat zij het kind kunnen geven wat het nodig heeft.
Eefke heeft haar eigen praktijk in de GGZ, waar zij werkt als gezondheidszorgpsycholoog. Ze begeleidt samen met Erik leerkrachten (teams), waarbij sprake is van een impasse. Het vervolg is vaak dat zij langduriger onderweg gaan met teams, om hen te trainen in de basishouding van Verbindend Gezag, waardoor preventief gewerkt wordt. Het gedachtegoed van Haim Omer, waarbij hij de principes van geweldloos verzet heeft vertaald naar gezagsvraagstukken, zijn daarbij leidend en vormen een bron van inspiratie.