Mevr. A. Bogers (Anouk)

Anouk Bogers heeft sinds 2009 haar eigen praktijk Bogers Procesbegeleiding in Haarlem. Ze combineert haar eigen praktijk met het werk als docent en als supervisor aan de postacademische opleiding Huisartsgeneeskunde. Ze is als coach, supervisor en trainer gespecialiseerd in het begeleiden van professionals die werkzaam zijn in het hoger onderwijs (HBO en WO) en de gezondheidszorg. Twee gebieden waar ze zelf ruime werkervaring heeft opgedaan.

Anouk haar expertise ligt op het gebied van loopbaanbegeleiding, communicatie en beroepsattitude en de laatste jaren heeft ze zich steeds meer gespecialiseerd in burn-out preventie en vitaliteit voor zorgprofessionals, GGZ problematiek en verschillende psychotherapeutische interventies waaronder ACT.

Wat drijft u

Als gedragswetenschapper en docent en leerlijnhouder GGZ binnen de Huisartsopleiding VUmc, sta ik voor een zo goed mogelijk curriculum voor huisartsen dat aansluit bij waar ze in de huisartspraktijk direct praktisch mee aan de slag kunnen. Ik kijk hierbij naar vakinhoudelijke kennis maar zeker ook naar communicatievaardigheden en de psychotherapeutische interventies van de hulpverlener. Aangezien huisartsen nauw samenwerken met POH GGZ, vind ik het belangrijk dat beiden op de hoogte zijn van elkaars werkwijze en kwaliteiten en samen als team ( huisarts, POH GGZ, patiënt, mantelzorgers en een soms in ruggespraak met de anderhalfde lijns- psychiater en het wijkteam) zo goed mogelijke zorg voor patiënten met psychische klachten en aandoeningen kunnen bieden thuis.

Als coach en trainer en supervisor ga ik uit van de kracht van mensen. De visie van positieve gezondheid spreekt mij daarbij sterk aan. Binnen de opleiding heb ik dan ook meerdere programma's ontwikkelt en verzorgd rond psychotherapeutische interventies. Een daarvan is ACT. Een mooie interventie die waardevol leven bevordert.

In mijn eigen praktijk begeleid ik twee dagen per week zorgprofessionals die uit hun kracht zijn geraakt. Om weer terug te keren naar hun kracht en mogelijkheden en waardevol werken en leven. Daarbij zet ik regelmatig ACT- interventies in.

Waarom geeft u graag les?

De ontwikkeling en groei van mensen spreken mij enorm aan. Ik groei en leer ook nog iedere dag. Ik kan erg genieten van het feit dat mensen bereid zijn om te leren, en te leren van elkaar. Ik bied hier graag een veilig en enthousiasmerend en uitdagend leerklimaat voor, waarbij ik het uitdagend vind steeds creatief aan te sluiten bij individu en groep. De scholingen van RINO amsterdam sluiten aan bij mijn bijzondere interesse voor GGZ problematiek in relatie tot waardevol en betekenisvol leven.

Hoe ziet uw vakgebied er in de toekomst uit?

Ik zie mijn toekomst in het zorg dragen voor de zorgverlener. Hoe blijf je met compassie aan het werk . Hoe zorg je voor jezelf en hoe blijf je hiermee ook vitaal aan het werk in contact met patiënten. Burn out preventie, Compassietraining, zelfzorg strategieën voor de professional ACT voor huisartsen en POH GGZ samen.