Save the date 10 september 2020

 

Op 10 september World Suicide Prevention Day organiseert RINO amsterdam het congres:

“Suicidepreventie: van goedbedoelend naar professioneel”

Eén van de keynotesprekers is dr. David Jobes, bedenker van de Collaborative Assessment & Management of Suicidality (CAMS) approach. Partners in het organiseren van dit congres zijn o.a. 113 zelfmoordpreventie,  IASP (International Association Suicide Prevention), GGZ Rivierduinen, het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en de Ivonne van der Ven stichting.

Allemaal organisaties die zich bezighouden met dit superbelangrijke onderwerp. De aanleiding en inspiratie voor het congres is de petitie die in oktober 2019 aangeboden is aan staatssecretaris Paul Blokhuis. Het congres staat geheel in het teken van het opleiden van GGZ-professionals die in hun werkveld te maken kunnen krijgen met suïcidaliteit en suïcidepreventie.

Dus, zet deze datum in je agenda! Wil jij je straks als eerste inschrijven en gebruik kunnen maken van een early bird korting? Meld je aan voor de mailinglijst en we brengen je op de hoogte wanneer de inschrijving geopend is:

 

Boekpresentatie Mythen over zelfmoord

 

Op woensdag 8 april ONLINE via Zoom account van RINO amsterdam:

Boekpresentatie Mythen over zelfmoord
Derek de Beurs
van 16:00-17:30 uur

In dit boek legt de Beurs negen veelvoorkomende mythen langs de lat van de wetenschap en ontleedt de gangbare opvattingen rondom zelfmoord. Sommige mythen zullen onverbiddelijk ontkracht worden, maar over andere geeft de wetenschap geen uitsluitsel.

Meld je snel aan en ontvang de link om deel te nemen
Tijdens de boekpresentatie geeft Derek de Beurs een korte inleiding over de verschillende mythen. Aansluitend gaan onder leiding van Maarten Dallinga verschillende maatschappelijke partners met elkaar in gesprek over hoe zij in het dagelijks werk met deze mythen te maken hebben, en hoe ze ermee omgaan.

 

 

Online training suïcidepreventie


Help mee zelfmoord voorkomen en ga het gesprek aan met die ene vriend/ collega /familielid/ sportmaat die mogelijk zelfmoordgedachten heeft. Leer hoe te signaleren, door te vragen en samen hulp te zoeken.

Ga naar de website van 113 Zelfmoordpreventie, bekijk de campagne en doe nu de gratis online training suïcidepreventie.

Praten over de dood

 

In de GGZ zijn we eraan gewend dat alles besproken kan worden. Toch is er in de spreekkamer lang niet altijd plaats voor een gesprek over de dood of de angst daarvoor. Doordat mensen langer leven en minder vaak thuis sterven, lijkt de dood verder weg dan ooit.

Bij hulpverleners ontbreken daarom leerervaringen met de dood gedurende het leven: de zogenoemde informele scholing. Maar ook formele scholing ontbreekt: er zijn nauwelijks georganiseerde leergangen over dood en doodsangst. Daardoor herkennen behandelaars lang niet altijd de doodsangst bij hun patiënten en zijn ze minder goed in staat om een helpend gesprek te voeren.

De dood bespreekbaar maken in de behandelkamer van de GGZ

In de 5-daagse cursus De dood bespreekbaar maken in de behandelkamer van de GGZ | www.rino.nl/1035 | start 2 april 2020 leer je hoe je naast het leven ook de dood bespreekbaar maakt in de spreekkamer. De dood wordt vanuit verschillende invalshoeken en door verschillende docenten belicht.

Emeritus hoogleraar suïcidepreventie Ad Kerkhof deelt zijn kennis en ervaring over die patiënten die de dood als uitweg zien en zich suïcidaal uiten en de groep achterblijvers na een geslaagde suïcide. Deze nabestaanden zijn vaak in verwarring en hebben ook behoefte om over hun ervaringen te praten.

 

Cursusaanbod

In de opsomming onderaan deze pagina vind je alle cursussen in ons aanbod, die gaan over suicidepreventie en behandeling van clienten met suicidale gedachten.

 

     

Resultaten 1-1 van de 1
02 Apr 2020 - 11 Jun 2020
(vijfdaagse (deels) virtuele leergang)
Deze cursus is reeds gestart.

Na afloop van de leergang zijn de deelnemers in staat om, met betrekking tot kinderen, adolescenten, volwassenen en ouderen: - de dood, het sterven en de rouw te bespreken; - te zien hoe hun eigen ervaringen met de dood/ doodsangst een rol spelen; - naar dood en sterven te kijken vanuit een...

Deze cursus is reeds gestart. Er zijn helaas nog geen andere data beschikbaar.

Mocht u vragen hebben neemt u dan contact op met rino.nl

Contact