Gratis online lessen voor basisonderwijs over mentale gezondheid en het brein

04 jun 2024

Klinisch psychologen van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben samen met Openbare Basisschool De Tandem en de EUR Studio een online lessenserie gemaakt over mentale gezondheid en het brein voor basisschoolleerlingen. Het doel is om basisschoolleerlingen meer te leren over mentale gezondheid en tegelijkertijd enthousiast te maken over wetenschap.

De gratis online lessen zijn te vinden via de website 'Wat gebeurt er in mijn hoofd?'Opent extern

De drie gratis online lessen van een half uur gaan over de thema’s: bang zijn & het brein, eten & bewegen, en concentratie. Deze thema’s worden onderzocht bij de afdeling Klinische Psychologie aan de EUR. De lessenserie is bedoeld voor leerlingen uit groep 6-8. De leerlingen komen op een toegankelijke manier meer te weten over mentale gezondheid en wat de hersenen allemaal doen. De lessen zijn heel interactief en bij de serie horen ook oefeningen ter voorbereiding en afsluiting van de lessen, dus onderwijzers kunnen snel aan de slag.

Andere wetenschappers kunnen de lessen gebruiken als introductie voor een bezoek aan de klas of met de ‘handleiding voor wetenschappers’ een les maken over hun eigen onderzoek.

Over het project 

De online lessenserie is gefinancierd door de Department of Psychology, Education and Child Studies en door Healthy StartOpent extern, een programma dat zich inzet voor een gezondere start voor toekomstige generaties. Healthy Start is onderdeel van Convergence, waarin de TU Delft, het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam hun krachten bundelen.

Het teamOpent extern van klinische psychologen dat bij deze online lessenserie is betrokken, bestaat uit:
Anita Harrewijn, Hanan El Marroun, Linda Dekker, Minita Franzen, Pauline Jansen, Reshmi Marhe en Yvette Grootjans. Johan Ong, Miriam Fuselier en Roy Jansen van de EUR Studio hebben de video’s gemaakt en Johan Nijdam de website.

Bron: eur.nl
 

In dit thema bij RINO amsterdam


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter