Isabel van Schie is werkzaam als gezondheidszorgpsycholoog en praktijkhouder bij Slaapmakend en psychologenpraktijk Mulder & van Schie.
In 2008 studeerde zij in Tilburg af als medisch psycholoog waarna zij begon met werken binnen de pijnrevalidatie en op de afdeling medische psychologie bij het VU ziekenhuis in Amsterdam, waar zij actief was binnen de psycho-oncologie. In 2013 rondde zij haar opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog af in het VUmc. Zij ging aan de slag als vrijgevestigd psycholoog binnen de basisGGZ en specialiseerde zich in de diagnostiek en behandeling van slaapstoornissen.
Naast behandelingen binnen de BasisGGZ geeft Isabel workshops en trainingen binnen bedrijven om slaap en slaapproblemen meer onder de aandacht te brengen en geeft zij les aan studenten en medepsychologen.
Waarom werkt u in de GGZ? Wat drijft u?
In contact zijn met mensen, privé en in mijn spreekkamer vind ik fascinerend. Elkaar proberen te vinden, vanuit die verbinding aan het werk gaan en opmerken dat er beweging komt, dat geeft mij voldoening.
Waarom geeft u graag les? En waarom bij de RINO? Waar haalt u de meeste voldoening uit? Wat is het belangrijkste wat u wilt meegeven aan cursisten?
Het lesgeven startte voor mij als een bijkomende taak binnen mijn werkzaamheden. Ik vond het spannend en hoopte dat ik alles genoeg had bestudeerd om het goed te kunnen overbrengen. Toen ik mij specialiseerde in slaap, ontstond gelijktijdig de behoefte om deze kennis te delen met anderen. Vanuit oprechte interesse en mijn ervaring iets te kunnen bijdragen op dit gebied, vind ik het heel erg leuk om anderen te inspireren en kennis over te dragen. Ik krijg er energie van als ik zie dat mensen daadwerkelijk aan de slag kunnen met wat ze hebben geleerd.
Hoe ziet uw vakgebied er in de toekomst uit? Welke kant gaat het op? In welk (ander) specialisme zou u uzelf nog graag verder bekwamen/verdiepen? Welke (al dan niet bestaande) cursus/opleiding zou u nog graag geven?
De invloed van slaap op ons functioneren is nog lang niet op voldoende niveau doorgedrongen in onze maatschappij. Ik zie het als een uitdaging om bij te dragen aan verdere integratie van slaap binnen de behandelingen in de GGZ, maar ook ver daarbuiten, waaronder het bedrijfsleven en de medische wereld. Vooral met als doel ernstiger problemen te voorkomen. De opleiding tot psychotherapeut lijkt hier ver vandaan te staan, maar is ook één van mijn ambities in de toekomst. Binnen de BasisGGZ mis ik af en toe de meer diepgaande en langdurende contacten met cliënten, die mij juist veel voldoening geven. Maar voorlopig ben ik erg gelukkig ben met de invulling van mijn werk bij Slaapmakend en Mulder & van Schie.
Deel deze docent: