Dhr. W.N. Kok (Wilbert)
Wilbert Kok is in de jaren '80 opgeleid als HBO-verpleegkundige en heeft geruime tijd gewerkt in de klinische acute psychiatrie, in de 'bemoeizorg' aan zwervende psychiatrische patienten, bij straathoekwerk voor zwerfjongeren en in de jeugd GGZ. Daar is zijn belangstelling ontstaan naar het 'systeem' rondom de cliënten met psychiatrische problemen en dus is hij zich in de jaren '90 gaan omscholen tot systeemtherapeut. Van de psychiatrie verschoof zijn aandacht naar de psychotherapie. Hij ging zich richten op de partner-relatie therapie en binnen deze specialisatie is hij zich de afgelopen tien jaar intensief bezig gaan houden met hechting. Hij is binnen de Nederlandse Vereninging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG) enkele jaren voorzitter geweest van de sectie Partner Relatietherapie.
Waarom werkt u in de GGZ? Wat drijft u?
Praten helpt. Nadenken ook en reflecteren ook. En last-but-not-least: stilstaan bij je gevoel en hier woorden aan proberen te geven werkt bevrijdend en geeft veel plezier. Ik spreek hier uit persoonlijke ervaring want binnen het milieu waarin ik ben opgegroeid werd weinig stil gestaan bij bovenstaande zaken. Na deze ontdekking was de stap om dit plezier en deze verrijking professioneel in te zetten voor mij snel gezet.
Waarom geeft u graag les?
Lesgeven is studenten ondersteunen en stimuleren. Maar het is ook kennis doorgeven. Lesgeven is enthousiasmeren, lesgeven is een werk-houding ontwikkelen. Lesgeven is optrekken samen met de student in een duidelijke structuur. Lesgeven is ook zelf weer leren van studenten en collega's. Lesgeven is vaak hard werken. Lesgeven aan RINO studenten maakt dat we ons samen bezig kunnen houden met ons vak en kunnen werken aan specialistie en dat 'ons' werkt heel verbindend!