Nieuwe corona-maatregelen vanaf 25 september. Lees meer informatie.

Fine-tuning van de coachingscompetenties

oftewel: Houd de zaag scherp!

5 dagdelen op 2 aaneensluitende dagen
306.21.01
€ 1.050,-

Inclusief koffie/thee, 2x lunch en 1x diner. Er is geen btw verschuldigd.

.
Donderdag van 09.30 - 19.30 uur (met verschillende pauzes) en aansluitend een gezamenlijk diner tot circa 21.30, vrijdag van 09.00 - 16.30 uur.

Geuzinge en Groeneveld (Waverly House) | Waver 25 | OUDERKERK AAN DE AMSTEL

Net als vorig jaar organiseren we weer een verdiepende workshop, waarin we veel oefenen. Als deelnemer krijg je specifieke feedback over de waargenomen kwaliteiten en tips voor verdere ontwikkeling. In ICF termen betekent dat om het PCC-niveau nog beter te laten zien en/of verder op weg te gaan naar het MCC-niveau. We besteden in deze 2-daagse extra aandacht aan de competentie: bevordert bewustwording.

deelnemers leren van

  • de demonstratiegesprekken door de MCC docenten;
  • oefenen als coach en krijgen van feedback en tips;
  • observeren van en feedback geven aan andere deelnemers die coachen;
  • inhoudelijke input van de docenten;
  • de ervaring van het gecoacht worden.

tijden

De eerste dag beginnen we om 09.30 en hebben aansluitend een gezamenlijk diner tot circa 21.30 uur. De tweede dag starten we om 09.00 uur.

de groep

Deze 2-daagse is bedoeld voor coaches die hun PCC certificering hebben of coaches die een ACTP hebben afgerond (of op een andere manier aan de opleidingseisen voor PCC voldoen). Hierdoor zijn deelnemers voor elkaar waardevolle leerpartners en is er niet een te groot verschil in niveau. Het maximum aantal deelnemers is 14.

gastdocent

Yvonne Rosman verzorgt de eerste middag een bijdrage over lichaamsgericht werken in coaching. Het lichamelijk bestaan is onze bestaansgrond, ook al staan we daar niet elke dag bij stil. Dat geldt voor onszelf én voor onze cliënten. We drukken in taal uit hoe wij ons voelen, bijvoorbeeld ‘ik zit niet lekker in mijn vel’ of ‘ik ben gestrest’. Dat gevoel is rechtstreeks waarneembaar in het lichaam in de vorm van spanning, druk, benauwdheid, slapte, energieverlies, gejaagdheid. Vaak merken we dat pas als we klachten hebben. Maar die signalen zijn ook eerder herkenbaar.
Als coach exploreer je o.m. veranderingen in energie en non-verbale cues. Je kan de cliënt bewust maken van de signalen die het lichaam geeft. Je maakt de cliënt deelgenoot van je waarnemingen en overwegingen.

De competentie ‘bevordert bewustwording’ wordt sterker door meer kennis van de signalen die het lichaam geeft. Vandaar dat we een expert op dit gebied als gastdocent hebben uitgenodigd. Yvonne is lichaamsgericht psychotherapeut. Zij heeft een vrijgevestigde praktijk en geeft les bij RINO amsterdam onder de titel: Lichaamsgerichte interventies voor verbale (psycho)therapeuten

Net als andere jaren kun je in deze tweedaagse aangeven waarmee je wilt oefenen, zodat we zoveel mogelijk een programma op maat creëren.

aanmelding

Via deze site of je kunt een e-mail sturen aan Hein Lautenbag, ook voor een eventuele overnachting.

accreditatie

Accreditatie voor deze workshop zal worden toegekend door de ICF maar de CCEU’s zijn in aanvraag.

locatie

De tweedaagse vindt plaats in Ouderkerk aan de Amstel in The Waverly House, een prettige en inspirerende locatie, gelegen aan de Waver op 15 minuten van Schiphol, 10 minuten van de A2 en A9, 20 minuten van Amsterdam en 40 minuten Utrecht.

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Mw. drs. M. van der Pool MCC (Marianne) - docenten - 279457610

Marianne van der Pool is ICF Master Certified Coach, Register psycholoog NIP en psychotherapeut BIG.

Lees verder
Mw. drs. J.M. van der Meer MCC (Annemarie) - docenten - 65714536

Annemarie van der Meer is ICF Master Certified Coach, trainer en facilitator. Ze is oprichter en eigenaar van MEER Coaching en heeft 30 jaar ervaring als coach.

Lees verder

Yvonne Rosman is Psychotherapeut BIG, opgeleid als systeemtherapeut, cliënt centered therapeut, Pesso therapeut en EFT therapeut. Zij verdiepte zich daarnaast ook in EMDR, Sensory awareness en Mindfulness en Sensorimotor psychotherapie.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Trefwoorden

    Contact