Annick Parker Brady is als psychotherapeut werkzaam in eigen praktijk in Utrecht. Ze is gespecialiseerd in de behandeling van eetstoornissen en traumabehandeling (EMDR). Na een studie Biologie in Amerika studeerde ze Klinische Psychologie in Leiden, gevolgd door een postdoctorale opleiding Psychotherapie (Cognitieve gedragstherapie) bij de RINO amsterdam. Sinds 1993 werkt ze voor GGZ-instellingen. Ze volgde een opleiding bij de Ursula Kliniek, een specialistisch centrum voor eetstoornissen, en werkte daarna bij de GGZ Gouda (Rivierduinen) en eetstoorniscentrum Novarum (Mentrum/Arkin). Sinds 1997 is zij lid van de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie (VGCT) en werkt sinds 2005 als supervisor vanuit de VGCT in de opleiding van gezondsheidszorgpsychologen en gedragstherapeuten.
Wat geeft u de meeste voldoening in uw werk in de GGZ?
Het leukste van werken in de GGZ is het mee mogen kijken in de levens van anderen, een tijdje mee te ‘lopen’ aan hun zijde om ze vervolgens met meer gereedschap hun eigen weg verder te laten vervolgen. Het geeft voldoening om te zien dat mensen beter in staat zijn hun gevoelens en gedrag te begrijpen en reguleren en hiermee hun leven prettiger te leven. Na een behandeling hoop ik dat cliënten anders omgaan met de ‘gewone ellende des levens’.
Waarom geeft u graag les?
Lesgeven is voor mij een welkome aanvulling op het behandelen van klachten. Ik heb passie voor mijn vak en wil dit graag uitdragen aan andere therapeuten. Daarbij zie ik in de praktijk dat het behandelen van eetstoornissen niet altijd volgens de bewezen technieken gebeurt, of dat therapeuten zich niet capabel voelen om eetstoornissen te behandelen. Ik wil bijdragen aan het verbeteren van de behandeling van eetstoornissen en therapeuten de mogelijkheden laten zien, in plaats van de onmogelijkheden zoals die vaak worden ervaren.
Bekijk de website Praktijk Parker Brady