deskundigheidsbevordering

Image

Cursusaanbod speciaal voor docenten

RINO amsterdam biedt docenten deskundigheidsbevordering aan. Op die manier houden we samen de kwaliteit van ons onderwijs op peil. Als GGZ-professionals een betere opleiding krijgen, dan hebben cliënten daar in de praktijk ook profijt van.

De workshops, trainingen en cursussen die je op deze pagina vindt zijn gratis en enkel toegankelijk voor docenten die les geven bij RINO amsterdam.

Klik op één van de grijze balkjes voor meer informatie over de specifieke workshops.

 • Training digitale didactiek | 2 dagdelen

  Training digitale didactiek | 2 dagdelen

  Ik meld mij aan!


  Online onderwijs maakt een steeds groter onderdeel uit van het aanbod bij RINO amsterdam. Het verzorgen van lessen in deze vorm vraagt een andere voorbereiding en uitvoering van de lessen die vanaf het Leidseplein verzorgd kunnen worden. Om jou zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in deze digitale tijd bieden we een nieuwe gratis workshop aan: Training digitale didactiek. Met deze workshop verrijk je jouw kennis en vaardigheden in het online overbrengen van kennis en vaardigheden aan deelnemers uit jouw les.

  In twee avonden worden onder leiding van Barbara Mulder vragen beantwoord zoals "Hoe maak ik mijn online les aantrekkelijk en inspirerend?", "Welke werkvormen zijn geschikt voor een online les?" en "Hoe houd ik de aandacht van de deelnemers vast?".

  De training digitale didactiek bestaat uit twee avonden, die samen maar ook los van elkaar te volgen zijn. Op de eerste avond staat het thema ontwerpen en voorbereiden van een online lesdag centraal. Je leert over en oefent met het vormgeven en voorbereiden van jouw online les(dag). Tijdens de tweede avond wordt ingegaan op het online activeren en begeleiden van deelnemers.

  Voor zowel nieuwe(re) als ervaren docenten is deze praktijkgerichte workshop interessant; iedere docent die met een frisse blik wil kijken naar hun eigen draaiboek voor de online lesdag kan deelnemen. Hiervoor is het noodzakelijk dat je weet hoe je met behulp van Zoom les kunt geven. Heb je daar nog geen ervaring mee, volg dan eerst onze docentenworkshop ZOOM.

  Inhoud ontwerpen en voorbereiden van een online lesdag:

  • Een goede lesopbouw om energie in je lesdag te houden
  • Zorgen voor balans in online en offline activiteiten in je programma
  • Leerdoelen voor een online lesdag formuleren
  • Creatieve activerende online werkvormen bedenken en kiezen
    

  Inhoud online activeren en begeleiden van deelnemers:

  • Aandacht vasthouden van het begin tot het einde van je lesdag
  • Online activeren en begeleiden van je deelnemers
  • Oefenen met het inzetten van activerende werkvormen in een online lessituatie
  • Inspelen op verbondenheid en contact met je deelnemer


  Over Barbara Mulder

  Barbara Mulder is Arbeids & Organisatiepsycholoog en heeft een grote passie voor slapen en trainen. Zij heeft veel cliënten weer goed leren slapen en veel behandelaren opgeleid tot slaapexperts. Barbara is actief bij RINO Amsterdam als docent, zowel bij de afdeling Nascholing als bij de GZ-opleiding. Barbara heeft de trainersopleiding bij het ICM gevolgd en is aangesloten bij NOBTRA. Zij vindt het leuk haar opgedane ervaring over te brengen aan andere docenten.

   

  Ik meld mij aan!

   

   

   


  •