Ouderen in de huisartsenpraktijk

halfdaagse cursus
Startdata
-
1139.24.01
€ 101,00
Data en accreditaties
Data
Maandag 04 november 2024 van 09:30 tot 12:30
RINO amsterdam | Leidseplein 5 - | AMSTERDAM

Is de cursus vol, reeds gestart of komt de geplande datum niet uit? Laat vrijblijvend weten dat je interesse hebt en krijg automatisch een bericht als de cursus (opnieuw) ingepland wordt.

Interesselijst

Nederland vergrijst en van ouderen en hun familie wordt de komende jaren verwacht dat zij de zorg die nodig is langer thuis organiseren. Deze ambulantisering van ouderen vraagt om een goede afstemming tussen huisarts en POH-GGZ. Ook zal er een groeiende vraag komen naar kennis over ondersteuningstechnieken.

Hoe kan je als professional (huisarts, POH, hulpverlener in wijkteam) de ouderen en mantelzorgers ondersteunen, hoe signaleer je psychische en/of geriatrische problematiek bij ouderen en wat is het moment om door te verwijzen of meer specialistische hulp in te roepen?

Doelgroep

POH-GGZ

Inhoud

Het signaleren en herkennen van psychische en psychiatrische problematiek bij ouderen.

Literatuur

Zelf aan te schaffen literatuur:

  • Ouderenpsychiatrie: de praktijk. Het herkennen en Signaleren van psychische en psychiatrische aandoeningen. Auteur: Martin G. Kat. Uitgeverij: BSL (2019)

Opleidingsroute POH-GGZ

Deze cursus is onderdeel van de modulaire opleidingsroute POH-GGZ, waarmee het RINO POH-GGZ kan worden behaald. Zie ook: www.rino.nl/pohggz. POH-GGZ die alleen werken met kinderen en jongeren volgen deze module. POH-GGZ die met alle doelgroepen werken, volgen een andere module over Ouderen in de huisartsenpraktijk: www.rino.nl/985.

Deel deze cursus:

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten