Ouderen in de huisartsenpraktijk

een halve dag, ochtend

RINO amsterdam | Leidseplein 5 - | AMSTERDAM

Nederland vergrijst en van ouderen en hun familie wordt de komende jaren verwacht dat zij de zorg die nodig is langer thuis organiseren. Deze ambulantisering van ouderen vraagt om een goede afstemming tussen huisarts en POH GGZ. Ook zal er een groeiende vraag komen naar kennis over ondersteuningstechnieken.

Hoe kan je als professional (huisarts, POH, hulpverlener in wijkteam) de ouderen en mantelzorgers ondersteunen, hoe signaleer je psychische en/of geriatrische problematiek bij ouderen en wat is het moment om door te verwijzen of meer specialistische hulp in te roepen?

doelgroep

POH-GGZ

inhoud

Het signaleren en herkennen van psychische en psychiatrische problematiek bij ouderen.

aan te schaffen literatuur

Ouderenpsychiatrie: de praktijk. Het herkennen en Signaleren van psychische en psychiatrische aandoeningen. Auteur: Martin G. Kat. Uitgeverij: BSL (2019)

opleidingsroute POH-GGZ

Deze cursus is onderdeel van de modulaire opleidingsroute POH-GGZ, waarmee het RINO POH-GGZ kan worden behaald. Zie ook: www.rino.nl/pohggz. POH-GGZ die alleen werken met kinderen en jongeren volgen deze module. POH-GGZ die met alle doelgroepen werken, volgen een andere module over Ouderen in de huisartsenpraktijk: www.rino.nl/985.

Deel deze cursus:

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten