ICF geaccrediteerd opleidingsprogramma Coachen als Professie

ICF logo

COACHEN ALS PROFESSIE
Geaccrediteerd door de International Coaching Federation als Level 2 program

Dit programma behoort tot de meest gefundeerde en veelomvattende coachopleidingen die je kunt volgen. Het was jaren geleden de eerste ICF geaccrediteerde coachopleiding in Nederland en we blijven up-to-date door nieuwe ontwikkelingen te integreren.

 • We hebben een consequent hoge waarderingsscore door deelnemers van 9,2;
 • We werken met zeer ervaren hoofddocenten die hun sporen als coach ruim hebben verdiend en bovendien kundige trainers zijn. Daarnaast zijn er gastdocenten die ieder in hun eigen vak een grote expertise hebben opgebouwd;
 • Na afronding van deze opleiding kan je er alle vertrouwen in hebben dat je beschikt over de competenties van een professionele coach.

 

Quote alumna coaching

 

Dus: wil je je te midden van al diegenen die zichzelf coach noemen onderscheiden als iemand die weet dat coaching een vak is en een gedegen opleiding en ervaring vraagt? Ben je op zoek naar een erkende opleiding en wil je je committeren aan internationale, hoge standaarden om op een verantwoorde manier als coach aan de slag te gaan? Dan kan deze opleiding goed bij je passen.

Lees meer over het aanbod voor coaches bij RINO amsterdam

 • International Coaching Federation (ICF)

  ICF logo

  De International Coaching Federation (ICF) is de grootste en langst bestaande beroepsvereniging voor coaches ter wereld met ruim 57.000 leden in 163 landen en gebieden (cijfers december 2023). ICF hanteert de hoogste kwaliteitsstandaarden en zet zich in om een wereldwijd netwerk van professioneel opgeleide coaches op te bouwen. Dit doet ze onder andere door certificering van coaches en accreditering van opleidingen. Met een certificering van het ICF onderscheid je jezelf als coach, draag je kwaliteit en integriteit uit en heb je toegang tot een internationaal netwerk van professionals waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen.

  ICF kent certificeringen voor coaches op verschillende niveaus. Van Associate Certified Coach (ACC), naar Professional Certified Coach (PCC) tot Master Certified Coach (MCC). Elk niveau kent zijn eigen opleidings- en ervaringseisen.

  Lees hier meer over ICF en het Nederlandse chapter

 • Het opleidingsprogramma

  Het programma bestaat uit twee gedeelten:

  1. Leergang Professioneel Coachen 
  2. Professioneel Coachen: Next Level 

  Je kunt kiezen tussen twee routes, die beide tot een ICF-opleidingscertificaat leiden.

  Na succesvolle afsluiting van beide delen van het programma krijg je van ons een ICF Level 2 opleidingscertificaat. Je voldoet hiermee aan de opleidingseisen voor Professional Certified Coach (PCC) bij ICF.

  Je kunt er ook voor kiezen om vooralsnog alleen de Leergang Professioneel Coachen te volgen. Dit gedeelte is door de ICF geaccrediteerd als een Level 1 opleiding. Dat wil zeggen dat je na succesvolle afsluiting van ons een ICF Level 1 opleidingscertificaat krijgt. Je voldoet hiermee aan de opleidingseisen voor Associate Certified Coach (ACC) bij ICF.

  Welke route het best bij je past hangt onder meer af van het doel dat je met de opleiding hebt en het aantal ervaringsuren (coaching van cliënten) dat je hebt opgebouwd. De Leergang Professioneel Coachen is op zichzelf een volwaardige opleiding, waar je in een intensief traject van circa een half jaar de professionele coachcompetenties, methoden, technieken en theoretische onderbouwingen leert. Je kunt jezelf daarna met recht als coach profileren. Het tweede deel ‘Professioneel Coachen: Next Level’ gaat onder andere dieper in op aspecten van de competenties en brengt je naar het niveau van PCC. Wil je hierover overleggen? Neem dan contact met ons op.

  Wanneer je bij ICF een certificering tot ACC of PCC wilt behalen, dan is het goed te weten dat je daarvoor meer nodig hebt dan een opleiding. Certificering bij een beroepsvereniging bestaat altijd uit drie elementen: opleiding, ervaring en toetsing. Naast het opleidingscertificaat dat je van ons krijgt, moet je een aantal ervaringsuren hebben opgebouwd (100 voor ACC en 500 voor PCC) en een kennistoets doen bij ICF. De docenten kunnen je hier alles over uitleggen en je erbij helpen.