Vrijstellingen voor psychiaters


Voor psychiaters die willen worden ingeschreven in het BIG-Register Psychotherapeut, geldt een vrijstellingenregeling. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient u een verzoek in bij de subcommissie van het HCO-PT. U legt de commissie alle gegevens voor, waarna een opleidingsplan of een advies wordt opgesteld. Met daarin opgenomen de eventuele vrijstellingen, zoals beoordeeld door de commissie.


Formulier downloaden en invullen


Alle verzoeken lopen via RINO Amsterdam i.s.m. RINO Zuid. Download het formulier, vul het in en stuur het naar JoseHoogeboom@rino.nl. Het formulier moet zijn voorzien van alle gevraagde bijlagen, anders kan het niet in behandeling worden genomen.


Kosten voor studieadvies


De kosten voor een studieadvies zijn in totaal ca. € 250,-. RINO Amsterdam zal € 175,- in rekening brengen en RINO Zuid € 75,-. Dit is een gemiddelde voor de tijd die eraan wordt besteed, bij meer werk kunnen hogere kosten in rekening worden gebracht.


Na het afronden van het opleidingsplan/advies wordt het dossioma voorgelegd aan de Examencommissie psychotherapie-opleiding van de opleidingsinstelling waar de psychiater de opleiding gevolgd heeft.

Contact