Een Eigen Praktijk

ondersteuning voor startende ondernemers in de GGZ
tweedaagse cursus

STAP budget
Startdata
-
857.23.02
€ 525,00
Data en accreditaties
Data
Vrijdag 03 november 2023 van 09:30 tot 16:30
Zaterdag 11 november 2023 van 09:30 tot 16:30
Accreditaties
NVvP - Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie toegekend 0 ?
RINO amsterdam | Leidseplein 5 - | AMSTERDAM

Is de cursus vol, reeds gestart of komt de geplande datum niet uit? Laat vrijblijvend weten dat je interesse hebt en krijg automatisch een bericht als de cursus (opnieuw) ingepland wordt.

Interesselijst

Let op: Wil jij je STAP-budget inzetten? Vraag een STAP-aanmeldbewijs aan. Dit doe je in het opmerkingenveld bij de inschrijving. Vermeld hierbij dat de aanmelding om een STAP-inschrijving gaat en noteer je geboortedatum.

Let op: Voor cursussen die starten in 2024 is nog geen zekerheid geboden door de overheid dat het STAP-budget  hiervoor kan worden aangevraagd.

De gezondheidszorg kent een groeiend aantal eigen ondernemingen. Het klimaat is daar met de komst van de Zorgverzekeringswet ook in de GGZ rijp voor. We zien een toenemend aantal vrijgevestigde psychiaters, psychotherapeuten, gz-psychologen, orthopedagogen, vaktherapeuten, maatschappelijk werkenden, spv'en en anderen.

Binnen de vrijgevestigde praktijk kan laagdrempelig hooggekwalificeerde hulp worden geboden. Deze workshop helpt bij het opzetten van een eigen praktijk en het formuleren van een eigen ondernemingsplan, toegesneden op de eigen wensen en mogelijkheden, en heeft als doel deelnemers wegwijs te maken in de wereld van het ondernemerschap.

doelgroep

Hulpverleners in de GGZ die overwegen een eigen praktijk te beginnen of daar al mee begonnen zijn.

toelichting

De zich opvolgende fusie- en reorganisatiegolven hebben professionals doen bedenken of ze binnen instellingen nog wel tot hun recht komen. De vrijheid van behandelen is ingeperkt alsmede de vrije keuze voor een behandelaar. Binnen de vrijgevestigde praktijk kan laagdrempelig hooggekwalificeerde hulp worden geboden. Cliënten wenden zich dan ook in toenemende mate tot vrijgevestigden. Sinds 2008 is de hulp door een aantal BIG-geregistreerde professionals opgenomen in de basisverzekering. Gebleken is dat zorgverzekeraars graag contracten aangaan met vrijgevestigden, maar ook zonder kontrakt of zonder vergoeding bestaat er een groeiende markt voor vrijgevestigden met een eigen praktijk.

doelstelling

Deze workshop helpt u bij het opzetten van een eigen praktijk en het formuleren van uw eigen ondernemingsplan, toegesneden op uw eigen wensen en mogelijkheden, en heeft als doel u wegwijs te maken in de wereld van het ondernemerschap.

inhoud

Bouwstenen voor de start van een eigen praktijk, in de vorm van informatie over overheidsbeleid, de zorgverzekeringswet, het ZPM, contracten en vergoedingen, worden aangeleverd. Ook komen samenwerking, het opbouwen en onderhouden van netwerken, juridische en fiscale, alsmede verzekeringstechnische en logistieke aspecten, zoals praktijkautomatisering aan de orde. De workshop wordt afgesloten met het maken van een folder of website van de eigen praktijk.

toetsing

De toets van deze cursus bestaat uit het maken van een huiswerkopdracht tussen de twee cursusdagen in.

aan te schaffen en van te voren te bestuderen literatuur

Bouman, Dick., De ondernemende psychotherapeut. Handboek voor zelfstandigen, Bohn Stafleu van Loghum, ISBN 9789036810067.

accreditatie

Deelname aan deze cursus kunnen klinisch psychologen zelf in het herregistratiedossier vermelden. De scholing kan toegevoegd worden onder het kopje “Andere bij- en nascholing”. Na toezenden van een kopie van het certificaat aan de FGzP en een programma-overzicht wordt de scholing beoordeeld door de commissie.

Deel deze cursus:

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Trefwoorden