Boom uitgevers Amsterdam selecteert in samenwerking met RINO amsterdam vakliteratuur in de categorie Psychologie & Psychiatrie. De geselecteerde boeken kunt u, als relatie van de RINO, met korting bestellen. Bekijk de selectie.

 

De maand april staat in het teken van DSM5. Maar liefst 4 DSM5 titels zijn afgeprijsd van €59,95 voor €39,95. Als je gebruik maakt van het RINO-relatie voordeel krijg je nog eens 10% extra korting.

 

 

DSM-5: Differentiële diagnostiek

Michael B. First

van € 59,95 voor € 35,95

 

Meer informatie en bestellen via de RINO klantenpagina van Boom.

 

Informatie verkrijgen van de patiënt, symptomen identificeren, patronen herkennen en verschillende psychische stoornissen overwegen: voor clinici is differentiële diagnostiek dagelijkse routine. Toch blijkt uit ervaring dat veel clinici geneigd zijn om vast te houden aan de eerste classificatie waar ze aan denken. DSM-5®: Differentiële diagnostiek helpt bij het vermijden van een tunnelvisie en ondersteunt de clinicus bij het kiezen van de mogelijke DSM-5-classificaties voor iedere patiënt. Dit boek is een gedegen naslagwerk voor clinici en studenten die zich verder willen bekwamen in het betrouwbaar classificeren op basis van de DSM-5.

______________

 

DSM-5: Casusboek

John W. Barnhill

van € 59,95 voor € 35,95

 

Meer informatie en bestellen via de RINO klantenpagina van Boom.

 

Classificeren volgens de DSM-5 kan eenvoudiger lijken dan het in de praktijk is. Hoe interpreteer je de criteria precies? Wat zijn de uitzonderingen? Zijn er andere classificaties mogelijk? Het DSM-5®: Casusboek biedt prettig leesbare gevalsbeschrijvingen. Als vertaling van de DSM-5® : Clinical Cases bevat deze uitgave meer dan honderd casussen, die zijn bewerkt voor de Nederlandse zorg. De casussen variëren in diagnostische complexiteit en vormen een mooie afspiegeling van de klinische praktijk. DSM-5: Casusboek is aan te bevelen voor iedereen die de DSM-5 regelmatig ter hand neemt.

 

_______________

 

 

DSM-5: Praktijkboek

Donald Black, Jon Grant

van € 59,95 voor € 35,95

 

Meer informatie en bestellen via de RINO klantenpagina van Boom.

 

Het DSM-5®: Praktijkboek is de ideale gebruikershandleiding voor de drukke hulpverlener die houvast zoekt bij de toepassing van het Handboek voor de classificatie van psychische stoornissen (DSM-5®). De praktische informatie over het gebruik van de vele classificaties en coderingen kunnen direct worden toegepast. Daarnaast is er aandacht voor de dimensionale schalen, een alternatief persoonlijkheidsmodel, en is er een hoofdstuk gewijd aan de stoornissen die zijn voorgesteld ter overweging (deel III van de DSM-5).

_______________

 

DSM-5: Oefenboek

Philip Muskin

van € 59,95 voor € 35,95

 

Meer informatie en bestellen via de RINO klantenpagina van Boom.

 

Het DSM-5®: Oefenboek bevat bijna vijfhonderd meerkeuzevragen over het gebruik van de DSM-5 en het toepassen van de classificatiecriteria. De vragen volgen dezelfde indeling als het Handboek. Zo kan de lezer zich per domein oefenen in het classificeren en grip krijgen op de veranderingen ten opzichte van de DSM-IV. In een apart deel worden de antwoorden besproken, steeds voorzien van een duidelijke uitleg. Het DSM-5 Oefenboek is een handig hulpmiddel voor docenten, studenten en andere professionals in de geestelijke gezondheidszorg die de wijzigingen in de vijfde editie van het Handboek voor de classificatie van psychische stoornissen (DSM-5®) volledig willen begrijpen.

 

____________

 

Contact