Boom Uitgevers biedt u in samenwerking met de RINO Amsterdam een selectie van vakliteratuur aan, die u als relatie van de RINO, met flinke korting kunt bestellen. Bekijk het huidige aanbod.

Aanbiedingen in samenwerking met Boom uitgevers Amsterdam

 

pak_aan_002546_0.jpg

Pak aan
Cognitieve gedragstherapie bij kinderen met een depressie

Set van therapeutenboek en werkboek
Caroline Braet | Kevin Stark

Van € 42,95 voor € 34,36

Depressieve kinderen blijken, in tegenstelling tot gezonde kinderen, problemen te hebben met het reguleren van een negatieve gemoedstoestand.

Pak aan is een bewerking van Taking Action. Het behandelprotocol betreft een erkende, evidence-based behandeling voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar met depressieve kenmerken. Het werkboek voor kinderen bestaat uit werkbladen voor 18 bijeenkomsten, waarin oefeningen, uitleg en huiswerkopdrachten zijn opgenomen. Het werkboek is volledig geïllustreerd. In het bijbehorende therapeutenboek staat voor iedere bijeenkomst beschreven de voorbereiding, het doel van de bijeenkomst, uitleg van het onderwerp, tips, voorbeelden en valkuilen en tot besluit het huiswerk.

Pak aan, Cognitieve gedragstherapie bij kinderen met een depressie, Caroline Braet | Kevin Stark, van € 42,95 voor € 34,36

Handboek revalidatiepsychologie

Redactie: Caroline van Heugten, Marcel Post, Sasha Rasquin, Peter Smits

Van € 43,50 voor € 34,80

Door ontwikkelingen in de maatschappij en gezondheidszorg is de levensverwachting van mensen aanzienlijk gestegen. De keerzijde daarvan is dat meer mensen (over)leven met blijvende gevolgen van een ziekte of ongeval, die ondersteuning nodig hebben.

De revalidatiepsychologie is volop in ontwikkeling, waardoor het steeds belangrijker wordt om de rol van de psycholoog binnen de revalidatie te verduidelijken. Wat onderscheidt de revalidatiepsycholoog van andere professionals in de revalidatie? Welke onderzoeks- en behandelmogelijkheden zijn er? Het Handboek revalidatiepsychologie geeft een omvangrijk overzicht van het vakgebied.

Handboek revalidatiepsychologie, Redactie: Caroline van Heugten, Marcel Post, Sasha Rasquin, Peter Smits, van € 43,50 voor € 34,80

 

Handboek positieve psychologie
Theorie, onderzoek en toepassingen

Ernst Bohlmeijer, Linda Bolier, Jan Auke Walburg, Gerben Westerhof

Van € 41,80 voor € 33,44

De positieve psychologie zoals de auteurs van dit handboek die voorstaan, richt zich op het versterken van de mogelijkheden van de mens om een plezierig, zinvol en (op de ander) betrokken leven te leiden.

Dit  handboek biedt professionals die positieve psychologie willen toepassen in hun werk, een overzicht van de wetenschappelijke onderbouwing en praktische toepassingen van belangrijke thema’s in de positieve psychologie, zoals: positieve emoties, talentontwikkeling, posttraumatische groei, hoop, waardenontwikkeling en positieve relaties. Daarnaast bevat het veel praktische oefeningen. Het handboek is ook zeer geschikt voor toepassing in het onderwijs aan studenten psychologie.

Handboek positieve psychologie, Theorie, onderzoek en toepassingen, Ernst Bohlmeijer, Linda Bolier, Jan Auke Walburg, Gerben Westerhof, van € 41,80 voor € 33,44

 

E-book Internetverslaving

Herm Kisjes, Davy Nijs, Tony van Rooij

Van € 13,95 voor € 10,95

Internet heeft ons veel goeds gebracht, maar het bracht ons op zijn minst één nieuw probleem: de (soms oncontroleerbare) behoefte om online te zijn. Het continu checken van je telefoon tijdens etentjes en feestjes wordt door vrienden en familieleden niet altijd op prijs gesteld. Maar wanneer spreek je van verslaafd internetgebruik? En wat is de invloed van internet op ons gedrag? In Internetverslaving delen Vlaamse en Nederlandse wetenschappers, hulpverleners en ervaringsdeskundigen voor het eerst gezamenlijk hun kennis over deze nieuwe vorm van verslaving.

 Momenteel behandelen hulpverleners internetverslaving vooral volgens traditionele behandelmethoden, aldus de redactieleden. Maar waar je bij verslaving aan een middel ‘niet-gebruik’ kan bepleiten, is dit bij internetgebruik bijna niet mogelijk. In Internetverslaving vindt u achtergrond informatie en praktische adviezen om game- en internetverslaving te behandelen.

E-book Internetverslaving, Herm Kisjes, Davy Nijs, Tony van Rooij, van € 13,95 voor € 10,95

 

Contact