Boom uitgevers Amsterdam selecteert in samenwerking met RINO amsterdam vakliteratuur in de categorie Psychologie & Psychiatrie. De geselecteerde boeken kunt u, als relatie van de RINO, met korting bestellen. Bekijk de selectie.

 

Helpen veranderen Motiveringsstrategieën in de psychotherapie
Ger Keijsers, Caroline Vossen, Lam Keijsers

Actieprijs: van €27,60 naar € 21,95

 

Meer informatie en bestellen via de RINO klantenpagina van Boom.

 

Om patiënten met psychische problemen succesvol te behandelen is een evidence-based behandeling alleen niet genoeg. De patiënt moet gemotiveerd worden om zelf actief met de behandeltechnieken aan de slag te gaan. En dit blijkt in de praktijk moeilijk te zijn. Daarom hebben de auteurs een boek geschreven over hoe belangrijk het is te investeren in een goede therapeutische relatie. En vooral: hoe je dat kunt doen. Helpen veranderen biedt een helder overzicht van strategieën die therapeuten kunnen gebruiken om patiënten voor een psychologische behandeling te motiveren.

 

 

 

Te vroeg volwassen Over parentificatie
Marinka Kamphuis

Actieprijs: van € 18,70 naar € 14,95

 

Meer informatie en bestellen via de RINO klantenpagina van Boom.

 

Doorgeschoten loyaliteit en grensvervaging tussen de rollen van kinderen en hun ouders komen vaker voor dan we denken. Maar is het per definitie slecht als zoiets gebeurt? Te vroeg volwassen gaat over kinderen die voor hun ouders zorgen, een verschijnsel dat we ‘parentificatie’ noemen, en over de verwachtingen die ouders van hun kinderen hebben. Het gaat hierbij zowel om praktische handreikingen als om emotionele ondersteuning. Aan de hand van concrete voorbeelden wordt beschreven wat parentificatie is en hoe ze zich manifesteert. Het boek is bedoeld voor mensen die zich in de problematiek herkennen, maar daarnaast is het ook relevant voor psychologen, psychotherapeuten, orthopedagogen en andere hulpverleners.

 

 

 

Waarom veranderen (meestal) mislukt
Martin Appelo

Actieprijs: van € 18,70 naar € 14,95

 

Meer informatie en bestellen via de RINO klantenpagina van Boom.

 

Martin Appelo legt op basis van wetenschappelijk onderzoek uit waarom veranderen meestal mislukt en wat er voor nodig is om het wél voor elkaar te krijgen. Veel mensen ervaren dat er vaak een kloof is tussen voornemens en de praktijk van alledag, en hebben hier ook last van. Aan de hand van de 'formule voor gedragsverandering' onderzoek je of het zin heeft om aan de slag te gaan. Veelvoorkomende situaties en problemen, zoals vreemdgaan en (stoppen met) roken en drinken, laten zien hoe je deze formule kunt inzetten.

 

 

Handboek neuropsychotherapie
Peter Smits, Rudolf Ponds, Niels Farenhorst, Marion Klaver, Renée Verbeek

Actieprijs: van € 45,95  naar € 36,95

 

Meer informatie en bestellen via de RINO klantenpagina van Boom.

 

Een (niet-aangeboren) hersenaandoening heeft een enorme impact op het leven van de patiënten en hun naasten. Als gevolg van blijvende lichamelijke en cognitieve beperkingen of gedragsveranderingen kunnen de patiënten bijvoorbeeld hun werk of opleiding niet hervatten. De toepassing van psychotherapie bij deze patiëntengroep vergt een geheel eigen aanpak.
Het Handboek neuropsychotherapie is het eerste Nederlandstalige handboek waarin de praktische toepassing van psychotherapie bij hersenaandoeningen vooropstaat. Het Handboek neuropsychotherapie is geschikt voor psychologen die werken in de hulpverlening aan mensen met een (niet-aangeboren) hersenaandoening. Ook voor andere professionals biedt dit boek veel waardevolle informatie.

Contact