Boom uitgevers Amsterdam selecteert in samenwerking met RINO amsterdam vakliteratuur in de categorie Psychologie & Psychiatrie. De geselecteerde boeken kunt u, als relatie van de RINO, met flinke korting bestellen. Bekijk de selectie.

 

 

Burn out bij hulpverleners

hoe word je een vrije vogel in drukke tijden?
Acco, Uitgeverij
Van € 21,50 voor € 17,20

 

Meer informatie en bestellen via de klantenpagina op de website van Boom.

Te vaak is er in de hulpverlening aan ouders en kinderen die vastlopen door ontwikkelings- of opvoedingsproblemen alleen oog voor 'het lastige kind'. Onterecht, vinden orthopedagogen / GZ-psychologen Jacqueline Crucq-Lokhorst en Heleen Dolm-Deuzeman.

 

Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten

Set van deel 1 en 2
Redactie: Susan Bögels, Caroline Braet | Boom uitgevers Amsterdam
Van € 132,50 voor € 106,00

 

Meer informatie en bestellen via de klantenpagina op de website van Boom.

Kwaliteitsvol werken in de jeugdzorg. Hoe doe je dat? Onderzoek toont aan dat klassieke kinder- en jeugdpsychotherapie te weinig aantoonbare effecten heeft, terwijl protocollaire behandelingen voor de jeugd wel effectief blijken te zijn. Lange tijd waren behandelprotocollen alleen beschikbaar op universiteiten. Daar is verandering in gekomen: de auteurs van dit handboek hebben hun behandelprotocollen uitgewerkt in een toonaangevend werk voor de jeugd-ggz. 

 

Spiegelingen: gedachten voor de therapeut

Acco, Uitgeverij

Van € 26,00 voor € 16,00

 

Meer informatie en bestellen via de klantenpagina op de website van Boom.

De psychotherapeut beluistert verhalen die raken, hij laat zich beroeren door woorden over zorgen en angsten, over pijn en onmacht, over liefde en haat, over verlangen en lijden. Maar hoe draagt de psychotherapeut zorg voor zichzelf, teneinde de capaciteit te bewaren om al die pijnlijke verhalen te helpen dragen?

 

Wanverhoudingen

de pedofiel, de politicus, de filosoof en de vrouwen
Acco, Uitgeverij

 

Van € 24,90 voor € 19,90

 

Meer informatie en bestellen via de klantenpagina op de website van Boom.

In dit boek buigt Abe Geldhof zich over wanverhoudingen tussen mensen. De meest prangende lijkt zich tussen mannen en vrouwen af te spelen. Daarom rakelt hij eerst aspecten uit het werk van Freud en Tolstoj op die ons zaken over de man-vrouwverhouding kunnen bijleren. Van daaruit zet hij een stap naar brandend actuele thema's zoals jaloezie, schaamte, zelfmoord, plastische chirurgie en moderne vormen van eenzaamheid. Vervolgens bestudeert hij de onbewuste dynamieken in racistische en xenofobe ideologieën die in tijden van crisis op collectief niveau aangewakkerd worden.

 

 

 

 

Contact