Mevr. S. Nieuwenhuijs-Mekking (Suzanne)

Suzanne Nieuwenhuijs (43) is trainer en coach bij Werkgelukt. Haar expertise is werkgeluk, persoonlijk leiderschap en hoogsensitiviteit (HSP). Het is Suzanne's missie om meer (h)erkenning en erkenning van deze bijzondere eigenschap te genereren. Dit doet zij door incompany trainingen te verzorgen over hoogsensitiviteit op de werkvloer en (geaccrediteerde) trainingen te geven aan professionals die werkzaam zijn in de zorg. Daarnaast verschijnt zij regelmatig in podcasts en (HR-)vakbladen over dit thema. In november 2021 ontving Suzanne voor haar werk de "Young Talent Award" op het gebied van diversiteit en inclusie van de NOBTRA, de branchevereniging voor trainend Nederland. Meer informatie over Suzanne en haar diensten is te vinden op www.werkgelukt.com 

 

Motivatie als docent

Het is mijn missie om meer herkenning en erkenning van hoogsensitiviteit te creeren. Dit doe ik natuurlijk door binnen organisaties te trainen en door een geaccrediteerde training voor bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen te verzorgen (Het Blikveld) maar ik denk dat ik nog veel meer HSP kan bereiken via professionals werkzaam in de zorg.

Als deze groep professionals meer kennis en praktische handvatten krijgt om HSP te begeleiden, dan zal er een sneeuwbal-effect optreden en zullen veel meer HSP leren om prikkels beter te managen en in balans te blijven. Een persoonlijke motivatie speelt ook mee: ik heb een aantal jaren geleden zelf 5 korte sessies bij een POH gehad en deze had HSP niet benoemd. Dit bleek later het missende puzzelstukje.

Ik ben dol op het trainersvak, ik houd ervan om kennis te delen, interactie te begeleiden en deelnemers te activeren en te laten oefenen. Mijn training is geslaagd als de deelnemers na mijn training het geleerde in de praktijk kunnen toepassen. Dit gaat verder dan inspiratie en bewustwording.  


Blik op de toekomst

Er wordt steeds meer wetenschappelijk onderzoek verricht naar HSP. Ik heb op dit moment contact met een aantal wetenschappers: professor Corina Greven (RadboudUMC), associate professor Veronique de Gucht (Leiden Universiteit), Kimberly Breevaart (Associate professor Organizational Psychology Erasmus University) en Katinka Dijkstra (professor Erasmus).

Prof. Greven is benoemd tot hoogleraar environmental sensitivity in Health, prof De Gucht heeft een nieuwe HSP-test ontwikkeld en Prof Breevaart en Dijkstra hebben een training ontwikkeld om beter met externe en interne prikkels om te gaan.

Ik wil een nadere samenwerking met de wetenschap verkennen en verkregen kennis delen via mijn trainingen voor RINO. En op termijn wellicht een wetenschapper zich laten verbinden aan de training.


Publicaties