Een psychoanalytisch perspectief op coaching

26 feb 2018

Dr Saskia de Maat geeft de komende 4 maanden 4 masterclasses over het psychoanalytisch perspectief op coaching. De mogelijkheid bestaat om aansluitend aan de masterclasses, in te schrijven voor een viertal intervisiebijeenkomsten in een kleine groep (4-6 personen). Deelnemers brengen eigen materiaal in, gebaseerd op vragen over een casus of een probleem. Meer informatie krijg je tijdens de masterclasses. Als je je inschrijft voor alle vier de masterclasses, krijg je 10% korting per masterclass.

Een psychoanalytisch perspectief op coaching

Psychoanalytische theorieën zijn interessant voor professionals die met mensen werken. Het biedt inzicht in de ontwikkeling van de persoonlijkheid en concepten om menselijke beweegredenen en functioneren te begrijpen. Wil jij je kennis over psychoanalytische theorieën bijspijkeren of vergroten? Dr Saskia de Maat geeft de komende 4 maanden 4 masterclasses over het psychoanalytisch perspectief op coaching. Geef je snel op, de 1ste masterclass is al op dinsdag 13 maart.

Masterclass 1: Psychoanalytische theorieën en hun relevantie voor de professional

www.rino.nl/322 | 13 maart 2018
Deze masterclass biedt inzicht in en kennis over de 6 hoofd theorieën van de psychoanalyse: drift-conflicttheorie, egopsychologie, objectrelatietheorie, zelfpsychologie, attachmenttheorie en mentalisatietheorie.

Bekijk of download de PDF

Masterclass 2: Overdracht en tegenoverdracht in de professionele relatie

www.rino.nl/323 | 10 april 2018
Deze masterclass biedt inzicht in en kennis over wat overdracht en tegenoverdracht is, hoe deze processen zich manifesteren in relaties en hoe ze zijn te hanteren in een coachingsproces.

Bekijk of download de PDF 

Masterclass 3: Afweer en coaching

www.rino.nl/324 | 15 mei 2018

Deze masterclass biedt inzicht in wat afweer is en gaat in op de ontwikkelingskant van afweer. De indeling in primitieve, neurotische en rijpe afweermechanismen.

Bekijk of download de PDF


Masterclass 4: Werken met verschillende persoonlijkheidstypes

www.rino.nl/325 | 12 juni 2018

In deze masterclass staat de indeling van verschillende persoonlijkheidstypes op basis van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-V) centraal.

Bekijk of download de PDF

 


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter