Mini-symposium Verschillen omarmen

11 okt 2018

Op dinsdag 9 oktober was het zover. Casper Beekman van uitgeverij Coutinho reikte het eerste exemplaar van ‘Verschillen omarmen’ uit aan de auteurs Nel Jessurun en Roxane Warring bij RINO amsterdam. De zaal was goed gevuld. Na de officiele overhandiging startte het mini-symposium. Jessurun en Warring vertelden plenair iets over de vijf kernthema's van het transcultureel en systemisch werken. Na een korte pauze gingen de deelnemers zelf aan de slag. In de workshops lag de focus op de vier delen van het boek. 

Transcultureel en systemisch werken
Verschillen omarmen gaat in op de systeemtheorie en de communicatietheorie en maakt gebruik van antropologische ideeën om (cultuur)verschillen te duiden. Het behandelt de sociaal-maatschappelijke en menselijke factoren die in relaties een belangrijke rol spelen (zoals cultuur, migratie, gender, klasse, religie en spiritualiteit). Het reikt instrumenten aan voor het transcultureel en systemisch werken in de praktijk (waaronder het genogram). Het stimuleert de lezer zich bewust te worden van zijn eigen systeem en culturele achtergrond en toont hoe hij deze kan inzetten bij het ontwikkelen van transculturele vaardigheden.

Over de auteurs
Nel Jessurun is maatschappelijk werker, systeemtherapeut, supervisor, leertherapeut en opleider, gespecialiseerd in interculturele problematiek. Roxane Warring is transcultureel systeemtherapeut, (wijk)psycholoog en trainer, deskundig op het gebied van transcultureel en systemisch werken aan (het voorkomen/stoppen van) huiselijk geweld. Beiden geven les bij RINO amsterdam bij de 60-uurs NVRG cursus Systeemtherapie Inleiding: www.rino.nl/451 | start februari 2019. 

Collectief van Transcultureel Therapeuten Amsterdam (CTT)
Beide auteurs zijn ook verbonden aan het Collectief van Transcultureel Therapeuten Amsterdam (CTT), dat o.a. de opleiding Nieuwe Voetsporen aanbiedt.  Een door de beroepsvereniging NVRG erkende tweejarige transculturele systeemtherapie opleiding, die aansluit bij de steeds complexer en cultureel diverser wordende samenleving.


Image
Boekoverhandiging

 


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter