Lessen op Leidseplein weer van start

21 aug 2020

Nu de zomervakantie voor regio Noord afgelopen is, zijn de lessen voor onze cursisten ook weer gestart. Het uitgangspunt daarbij is online als basis, offline waar nodig. Sinds 17 augustus vinden er ook weer nascholingscursussen en de lesblokken van de BIG -opleiding plaats op onze locatie aan het Leidseplein.

Hybride les
Per lesdag wordt samen met de docent en de hoofdopleider bekeken of deze online kan of offline moet. Voor cursisten die in verband met gezondheidsklachten niet naar het Leidseplein of een andere locatie kunnen of mogen reizen voor de offline lessen bestaat de mogelijkheid om, bij akkoord van de hoofdopleider, online bij de les aan te sluiten. Een geavanceerde audio en video installatie in de leslokalen maakt een hybride les mogelijk, waarin er ook op afstand interactie is met de docent en cursisten.

Bekijk de coronamaatregelen die gelden in ons pand.

Positieve ervaringen
Cursisten die al bij ons zijn geweest waren positief en vonden dat het duidelijk te zien en merken was dat RINO amsterdam de RIVM- richtlijnen op alle mogelijke manieren heeft uitgevoerd. Dat betekent dat:

  •     voor alle aanwezigen in het pand veiligheidsinstructies gelden.
  •     de start- en pauzetijden verschillen per groep
  •     de docenten werken volgens het protocol Veilig trainen.
  •     de lokalen omgebouwd naar de 1,5 meter-regel.
  •     de ventilatie is gecontroleerd en voldoet aan de eisen van het RIVM.
  •     er looproutes in het pand zijn aangebracht.
  •     er extra wordt schoongemaakt.

Aanvullende maatregelen na persconferentie

Uit de persconferentie van dinsdag 18 augustus volgden voor RINO amsterdam geen aanvullende maatregelen. Nog steeds geldt dat in een professionele setting maximaal 30 personen in 1 ruimte aanwezig mogen zijn, als daarbij de 1,5 meter-regel in acht wordt genomen. In de grootste lesruimte die wij hebben kunnen maximaal 26 personen. Uiteraard volgen we de landelijke berichtgeving op de voet en mocht er iets veranderen dan handelen we daar direct naar.

Lokale richtlijnen

Ook de lokale richtlijnen houden we nauwlettend in de gaten. De oproep van burgemeester Femke Halsema om Amsterdam te mijden was vooral gericht aan toeristen. Als het om professionele redenen nodig is om naar Amsterdam te komen dan gelden nog steeds de landelijke richtlijnen.

Vragen?

Heb je na het lezen van deze informatie toch vragen en behoefte aan meer uitleg? Of kun je de lessen op locatie Leidseplein niet volgen om gezondheidsredenen? Neem dan contact met ons op via 020-6250803 of info@rino.nl.


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter