Mevr. S.A. Regoli-Bakker (Samantha)

Samantha is orthopedagoog therapeutische pleegzorg bij Levvel. Na haar studie orthopedagogiek is zij gaan werken als ambulant hulpverlener. Bij de bascule kwam zij te werken op de psychiatrische gezinskliniek waar zij als sociotherapeut brede ervaring heeft opgedaan met multiproblem gezinnen. Naast haar werk heeft zij de Post HBO opleiding Intensief Ambulante Gezinsbegeleiding gevolgd. Vervolgens heeft zij de overstap gemaakt naar de therapeutische pleegzorg en ging zij aan de slag als diagnosticus en behandelaar. Hier is Samantha tot op heden werkzaam. Haar specialisatie ligt op het gebied van trauma, hechting, pleegzorg en diangnostiek. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in de verschillende verhalen methode die toepasbaar zijn in het werken met kinderen, jongeren en gezinnen.

Samantha heeft een eigen praktijk als slaapcoach en onrustdeskundige voor kinderen in de leeftijd van 0 - 4 jaar waar zij met plezier ouders en kinderen ondersteunt.

Waarom werk je in de GGZ en waar haal je de meeste voldoening uit?
Ik ben geboeid door de ontwikkeling van kinderen en jongeren in het algemeen, maar in het speciaal kinderen en jongeren die als gevolg van het meemaken van ingrijpende gebeurtenissen te maken krijgen met uitdagingen in hun leven. Het op zoek gaan en het versterken van de veerkracht van mensen, tot stand brengen van herstel en het geven van een hoopvolle context waarbinnen ze zich kunnen ontwikkelen en verder kunnen groeien als individuen, motiveert mij elke dag.

Waarom geef je graag les?
Het overbrengen van kennis en ervaringen over hetgeen ik enthousiast en geboeid door ben, vind ik niet alleen leuk en uitdagend maar ook eervol. Ik ben iemand die graag verbind en als ik dat kan doen door kennis te delen en mensen net zo enthousiast te maken als ik zelf ben over het onderwerp waar ik les in geef, dan geeft mij dat voldoening.

Waar zou je je nog verder in willen verdiepen?
Dit vind ik een lastige vraag, op dit moment ben ik mij voor mijn praktijk aan het verdiepen in de pre en perinatale psychologie. Voor mijn werkzaamheden bij Levvel zou ik mij nog verder willen verdiepen in de traumabehandelingen.

publicaties

  • De kracht van woord en beeld
  • Handleiding Tem je Draak (BSL) 2023
  •  Artikel Kind en adolescent praktijk, 09-2022: Op verhaal komen, verhalenmethoden bij ingrijpende gebeurtenissen