Mevr. M.W. Koementas - de Vos (Marjolein)

Op 1 december 2020 startte Marjolein Koementas-de Vos als plaatsvervangend hoofdopleider bij de GZ-opleiding. Wat haar achtergrond is en hoe zij tegen de rol en de opleiding van GZ-psychologen aankijkt, dat kun je lezen in het interview op rino.nl.

"Naast mijn werk als clinicus heb ik altijd affiniteit gehad met opleiden. Eerst als practicumdocent aan de universiteit en later als docent bij RINO amsterdam. Met name de GZ-opleiding ken ik goed vanuit verschillende rollen: als supervisor, werkbegeleider, praktijkopleider en (hoofd)docent. Ik haal veel voldoening uit het samenwerken met opleidelingen en collega’s, die zich inzetten voor een optimaal leerklimaat om zo de psychologische zorg te verbeteren.

Als plaatsvervangend hoofdopleider GZ ga ik mij, samen met Marrie Bekker, hoofdopleider GZ, richten op het verder ontwikkelen van de opleiding die toekomstbestendig is. Daarbij vestigen we de aandacht op Evidence-based, Ehealth en Diversiteit (EED) en spelen we in op recente ontwikkelingen vanuit de wetenschap en de praktijk, onder andere de aankomende veranderingen van de beroepenstructuren. Ik kijk ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan."