Mevr. C.A.C.M. Rood (Ineke)

Ineke Rood is psychotherapeut en systeemtherapeut, erkend opleider, supervisor en leertherapeut van de NVRG. Ze is werkzaam in een eigen praktijk voor systemische psychotherapie, training en organisatieadvies. Voorheen was ze in totaal 24 jaar werkzaam als inhoudelijk leidinggevende in combinatie met de functie van systeempsychotherapeut, eerst in de circuits van de Kinder -en Jeugd GGZ. Later in de ambulante zorgprogramma’s (Angst en Depressie en Eetstoornissen) binnen de Volwassenzorg van de GGZ instelling Mediant te Enschede. Ze is op consultatie basis nog steeds werkzaam als consultatiegever, supervisor en trainer binnen deze instelling.

Ze publiceerde, samen met Jan Meerdinkveldboom, in het blad Systeemtherapie therapie o.a. het artikel Een systeemtherapeutische benadering bij suïcidaal gedrag van jongeren uit autochtone en niet-westerse allochtone gezinnen. Daarnaast is ze mede auteur van het Handboek suicidaal gedrag bij jongeren. Samen met Ad Kerkhof, Jan Meerdinkveldboom en Nienke Hoekstra verzorgt ze binnen de RINO amsterdam tevens de training depressie en suicidaliteit bij adolescenten.

Conferentie Preventie van Suïcidaal gedrag bij jongeren Op 30 oktober spreekt Ad Kerkhof op de conferentie die de auteurs van het herziene handboek Suïcidaal gedrag bij jongeren (onlangs verschenen bij Boom Uitgevers Amsterdam) organiseren in samenwerking met RINO amsterdam. )Jan Meerdinkveldboom, Ad Kerkhof en Ineke Rood)

Meer info en aanmelden: Conferentie Suicidepreventie