Congres Preventie van Suïcidaal gedrag bij jongeren

16 sep 2019

Op 30 oktober 2019 organiseerde RINO amsterdam, samen met de auteurs van het handboek Suïcidaal gedrag bij jongeren, het congres Preventie van suïcidaal gedrag bij jongeren; het moet en kan beter! 

DIRECT INSCHRIJVEN of meer informatie [dit congres heeft al plaatsgevonden].

Leer deze dag over alle mogelijke aspecten van hulpverlening aan suïcidale jongeren en hun ouders, en over nieuwe behandelmogelijkheden. Verschillende sprekers informeren je over de huidige problematiek rondom suïcidaal gedrag bij jongeren en besteden aandacht aan welke hulpverlening effectief is gebleken. 

Na een plenaire inleiding door Jan Meerdinkveldboom over hulpverlening aan suïcidale jongeren en een lezing over de ervaring van nabestaanden door Ad Kerkhof en Ida Bontius (Ivonne van der Ven Stichting), volgt de lezing Zelfbeschadigend Gedrag door Laurence Claes. Aansluitend kun je verdeeld over 3 workshoprondes, 3 workshops volgen. De workshops zijn voornamelijk trainingsgericht, maar ook deels kennisgericht.

Bestel het Handboek 

Bestel de herziene druk van het Handboek (auteurs Jan Meerdinkveldboom, Ad Kerkhof en Ineke Rood).

Petitie Suïcides voorkomen met opleiding van artsen en hulpverleners

Recent verscheen een interview met Ad Kerkhof in de Volkskrant, waarin hij zegt dat de juiste opvang en nazorg het aantal suïcides – nog op hetzelfde niveau als 25 jaar geleden – kan doen dalen. Maar de hulpverlening schiet tekort. De emeritus hoogleraar suïcidepreventie stapt daarom met de petitie Suïcides voorkomen met opleiding van artsen en hulpverleners, naar het ministerie. Dat doet hij op dinsdag 8 oktober. Voor Argos NOP Radio 1 was dat aanleiding om er op zaterdag 5 oktober een uitzending aan te wijden: Onvoldoende aandacht voor zelfmoordpreventie in zorgopleidingen.  

Image

 

 


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter