Opleiding Cognitief Gedragstherapeutisch Werker VGCt ®

post HBO opleiding
48-uurs VGCt cursus

Startdata
-
459.23.01
€ 1.995,00
Data en accreditaties
Inschrijven

Nog enkele plaatsen beschikbaar

Data
Donderdag 09 maart 2023 van 09:30 tot 16:00
Donderdag 23 maart 2023 van 09:30 tot 16:00
Donderdag 06 april 2023 van 09:30 tot 16:00
Donderdag 20 april 2023 van 09:30 tot 16:00
Donderdag 11 mei 2023 van 09:30 tot 16:00
Donderdag 25 mei 2023 van 09:30 tot 16:00
Donderdag 08 juni 2023 van 09:30 tot 16:00
Donderdag 22 juni 2023 van 09:30 tot 16:00
Accreditaties
VGCT - (Cognitief) gedragstherapeuten toegekend 48 punten
V&V - Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden toegekend 40 punten
Registerplein in aanvraag -
Register Vaktherapie toegekend 75 punten
RINO amsterdam | Leidseplein 5 - | AMSTERDAM

Laat vrijblijvend weten dat je interesse hebt en krijg automatisch een bericht als de cursus (opnieuw) ingepland wordt.

Interesselijst

Bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) bestaat sinds 2002 de mogelijkheid tot registratie in het register Cognitief Gedragstherapeutisch Werker (CGW, voorheen Gedragstherapeutisch Medewerker, GM). Deze cursus is het theoretisch-technisch onderwijs van de opleidingsroute en biedt een inleiding in de gedragstherapie voor hulpverleners die een hbo-opleiding hebben afgerond.

Tijdens deze post-hbo tot Cognitief Gedragstherapeutisch Werker wordt ingegaan op onderwerpen als leertheorie, het maken van gedragstherapeutische analyses en behandelplannen en verschillende klachtgebieden (angststoornissen, depressie, persoonlijkheidsstoornissen). Na afloop van deze cursus kennen de deelnemers de basale gedragstherapeutische vaardigheden.

Dit leer je tijdens de opleiding Cognitief Gedragstherapeutisch Werker

Het register VGCT is bedoeld voor hulpverleners met een HBO opleiding, die samenwerken met een cognitief gedragstherapeut en onder diens verantwoordelijkheid gedragstherapeutische technieken uitvoeren. Een onderdeel van dit opleidingstraject is een cursus van 48 uur theoretisch-technisch onderwijs.

In de post-hbo tot Cognitief Gedragstherapeutisch Werker krijgt men de kennis en leert men de basisgedragstherapeutische vaardigheden die een Cognitief Gedragstherapeutisch Werker VGCt® nodig heeft. Geheel conform de (theorie)eisen van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt). De cursus kan een eerste onderdeel vormen van het traject om zich te laten registreren tot Cognitief Gedragstherapeutisch Werker VGCt®. Het totale traject bestaat uit de cursus en een, zelf te regelen, supervisie traject tijdens cognitief gedragstherapeutische werkzaamheden. Voor de andere eisen en voorwaarden, zoals vooropleiding en werksetting, verwijzen wij jou naar de website van de website van de VGCt

Voor wie is de post-hbo tot Cognitief Gedragstherapeutisch Werker bedoeld?

Deze Cognitief Gedragstherapeutisch Werker opleiding is bedoeld voor hulpverleners met een hbo-opleiding, zoals SPH, Verpleegkunde, PSW en MW. Daarnaast kan iedereen die werkzaam is in de (geestelijke) gezondheidszorg zich aanmelden voor de opleiding Cognitief Gedragstherapeutisch Werker. Ook kunnen personen die samenwerken met een cognitief gedragstherapeut, en onder diens verantwoordelijkheid gedragstherapeutische technieken uitvoeren, deze opleiding volgen.

Inhoud Cognitief Gedragstherapeutisch Werker opleiding

De cursus van in totaal 8 dagen bestaat uit een basisdeel (A) en een verdiepingsdeel (B) van elk 4 dagen.

A: gedragstherapeutische basisvaardigheden

  • inleiding gedragstherapie: leertheorie, gedragstherapeutische analyses maken, gedragstherapeutische behandelplannen.
  • registratie en Exposure.
  • cognitieve therapie.
  • ontspannings-, en motiveringstechnieken; casuïstiek.

B: klachtgebieden

  • angststoornissen.
  • depressie.
  • persoonlijkheidsstoornissen.
  • casuïstiek.

Onze werkwijze

Wil je deze opleiding tot Cognitief Gedragstherapeutisch Werker volgen? Dan kun je korte theoretische inleidingen, demonstraties van technieken (soms met behulp van video) en praktische oefeningen in de vorm van rollenspel verwachten. De deelnemers kunnen eigen casuïstiek inbrengen. Conform de eisen van de VGCt® moeten de deelnemers rekening houden met 52 uur huiswerk (inclusief literatuurstudie).

Aan te schaffen literatuur

Heycop Ten Ham, B. van, B. de Vos & M Hulsbergen. Praktijkboek Gedragstherapie (2012), deel 1 en deel 2 (2013), Boom, Amsterdam.