Voorzichtige eerste stappen met offline onderwijs

22 apr 2021

RINO amsterdam is blij met het feit dat offline onderwijs weer tot de opties behoort. We willen we niets liever dan onze docenten en cursisten weer ontvangen op het Leidseplein. Aan de andere kant hebben we aandacht voor de situatie in de ziekenhuizen.

We vinden het dan ook heel belangrijk dat we alle stappen richting meer offline onderwijs met de grootste zorgvuldigheid zetten. De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, docenten en cursisten staat voorop, bij alle beslissingen die we nemen.

RINO amsterdam voegt zich als opleidingsinstituut naar de aanpak voor het hoger onderwijs. Bij het vormgeven van de aanpak volgt RINO amsterdam de richtlijnen van de overheid te vinden op de pagina Coronavirus en het hoger onderwijs. Het hoger onderwijs gaat per 26 april weer gedeeltelijk open voor studenten.

Voorzichtige stappen

Net als de overheid zet RINO amsterdam voorzichtige stappen op weg naar meer onderwijsmogelijkheden dan alleen online. Dat betekent concreet dat online onderwijs de standaard blijft en offline onderwijs voor specifieke opleidingsgroepen en cursusgroepen beschikbaar komt.

Hybride lesvorm

We kiezen voor een hybride lesvorm, omdat onder de huidige maatregelen het voor kan komen dat cursisten om corona-gerelateerde redenen niet in staat zijn om hun cursus of opleiding offline op locatie Leidseplein te volgen. Elke deelnemer met gezondheidsklachten krijgt de mogelijkheid om via Zoom online mee te doen met de lesdag.

Wat is onze aanpak?

RINO amsterdam bepaalt in overleg met de (hoofd)docenten en hoofdopleiders welke groepen les komen volgen op het Leidseplein.  Vanwege de regelgeving is er beperkte beschikbaarheid van lesruimten op het Leidseplein.

  • Bij het BIG-onderwijs wordt deze capaciteit zo eerlijk mogelijk verdeeld en streven wij naar 1x op de vijf lesdagen een lesdag op het Leidseplein.
  • Bij nascholingscurussen zijn de opleidingsdoelen mede bepalend welke cursus voorrang heeft.

Als jouw les op het Leidseplein kan plaatsvinden, geven we je dat uiterlijk een week voor de betreffende lesdag door. Landelijke ontwikkelingen en regelgeving kunnen dit doorkruisen.

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over onze aanpak rondom offline onderwijs. We hebben een Veelgestelde vragen pagina ingericht waarop vragen en antwoorden staan over:

  • Lesgeven en les krijgen
  • Maatregelen in het pand
  • Testen bij klachten en zelftesten

Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter