Volop enthousiaste berichten over Online onderwijs

19 mrt 2020

Sinds vrijdag 13 maart is al het onderwijs bij RINO amsterdam online te volgen. We maken de balans op na een week online onderwijs. Dankzij de enorme inzet van docenten, cursisten en medewerkers gaat het merendeel van ons onderwijs gewoon door! De saamhorigheid, het commitment en de flexibiliteit is groot. We krijgen veel positieve berichten. Docenten zijn verrast over de functionaliteiten. Plenair onderwijs, rollenspellen, discussie in subgroepen, supervisie en het delen van presentaties en documenten. Het is allemaal mogelijk!

Lees de reacties van cursisten en docenten. Voor alle medewerkers bij RINO amsterdam vormen al deze positieve berichten een mooi blijk van waardering. Daar doen we het voor!

Van cursisten

"Heel veel dank voor hoe jullie het nu allemaal regelen! Dat moet een hele klus zijn. Wij zijn enorm blij de opleiding op deze manier af te kunnen maken."

“Yes! Met de GZ groep de eerste online lesdag van een nieuw blok gehad. Het is wat aanpassen maar met ZOOM en een enthousiaste en creatieve docent komt het helemaal goed!”

“Het was even wennen, maar werkte boven verwachting goed wat mij betreft. Discussies en rollenspellen in kleine groepen, powerpointpresentatie en live tekenen op het “bord”: het kon allemaal."

Van docenten

“In het begin was het even puzzelen maar wat ging de rest van het online les geven goed vandaag! Aan het einde van de dag zeiden ook de vooraf sceptische cursisten dat de online les goed was bevallen.”

Was vooral leuk en leerzaam, heel interactief met een ook enthousiaste groep ! Heel belangrijk: actieve steun van RINO amsterdam. De breakout rooms zijn eenn geweldig leermiddel  en inderdaad, om de 45 min pauzeren heel belangrijk, het is knap vermoeiend maar ook onwijs leuk!!”

“Het liep uitstekend. Iedereen welwillend en coöperatief, af en toe een in het beeld opduikend kind (ook gezellig!), en het belangrijkste: alles werkte! Wat dat laatste betreft verdienen jullie, RINO-ers, een groot compliment. In korte tijd veel op orde gekregen, heldere steun, echt prima. Hulde, dus”.

“Een makkelijk te ‘snappen’ programma voor docenten. Aparte ruimtes om te oefenen zijn heel handig en makkelijk toegankelijk voor ons als docent. De chatfunctie geeft je mogelijkheid om in rollenspel mee te denken met een therapeut. Dat kan jij als docent maar kunnen cursisten ook doen. Veel interactie op nieuwe en verschillende manieren”.

“Even ter info over de supervisie groepjes van gisteren.  Het duurde even voordat we allemaal aanwezig waren in Zoom, een ieder zette echter goed door om elkaar toch te spreken.  Alle 8 studenten waren vervolgens te spreken over deze wijze van supervisie geven. Het programma lijkt makkelijk toegankelijk en heeft leuke mogelijkheden in ieder geval voor supervisie”.

 


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter