Verruimd vrijstellingenbeleid GZ-opleiding vanaf 2019

10 dec 2018

Afgelopen jaren is in het landelijk hoofdopleiders en coördinatorenoverleg GZ-psychologen (HCO-GZ), hard gewerkt aan afspraken over een verruimd vrijstellingenbeleid. Heel recent heeft dit geleid tot een startnotitie en in 2019 is het dan zo ver. De nieuwe afspraken gelden vanaf januari 2019 voor de GZ-opleiding bij RINO amsterdam, voor de groepen die starten in 2019.

Het verruimde vrijstellingenbeleid is vooral bedoeld om beter rekening te houden met eventuele eerder verworven competenties. Hierdoor kan de opleiding verkort worden, kan er snellere doorstroming ontstaan en kunnen er meer GZ-psychologen worden opgeleid. Daardoor kan het landelijk tekort aan GZ-psychologen verkleind worden.

Concreet betekent de verruiming dat de hoofdopleider tot 25% vrijstelling kan geven voor de GZ-opleiding, als je als opleideling voldoet aan de gestelde voorwaarden.

Voor vragen over de specifieke invulling voor jouw opleidingstraject, kun je contact opnemen met de opleidingscoördinatoren van de GZ-opleidingen.
 


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter