Update: corona-maatregelen op onze locatie vanaf 25 september

22 sep 2021

nieuwsafbeelding - Update: corona-maatregelen op onze locatie vanaf 25 september - 2112768703

 
Vorige week dinsdag, op 14 september, heeft de overheid aangekondigd dat veel coronamaatregelen op korte termijn verdwijnen of een minder dwingend karakter krijgen. Het virus is echter nog niet helemaal weg uit onze samenleving. Om deze reden is het belangrijk dat wij de komende weken en maanden voorzichtig blijven. Hierbij gelden de volgende adviezen:

 • Was regelmatig je handen.
 • Schud geen handen.
 • Hoesten en niezen doe je in je elleboog.
 • Heb je klachten? Laat je dan testen bij de GGD.
 • Zorg voor een regelmatige toevoer van frisse lucht in binnenruimtes.
 • Houd indien mogelijk (1,5 meter) afstand.
 • Werk thuis als het kan en op kantoor als het nodig is.

 

Bezoekersbeleid RINO amsterdam is gewijzigd 

Bij RINO amsterdam nemen we de adviezen van de overheid over en dragen wij zo ons steentje bij aan de veiligheid en gezondheid van onze werknemers, docenten, cursisten en alle andere bezoekers. Na de persconferentie is het bezoekersbeleid van onze locatie aan het Leidseplein in Amsterdam bijgewerkt, zodat het weer aansluit op de algemene veiligheidsvoorschriften van de overheid.
 
We informeren je hierbij graag over deze wijzigingen, zodat jouw volgende bezoek aan RINO amsterdam veilig en soepel verloopt.


Alle wijzigingen in ons bezoekersbeleid met ingang van 25 september:  

 • Alle leslokalen zijn in gebruik.
 • In de leslokalen hanteren we tot nader order de ‘schoolopstelling’, zodat je onderling gemakkelijker afstand kunt houden.
 • In de algemene ruimten, zoals de entree, het trappenhuis en de gangen, blijft het dringende advies gelden om 1,5 meter afstand te houden. In de lift is het helaas niet mogelijk om afstand te houden. Wij adviseren daarom dat slechts één persoon tegelijk gebruik maakt van de lift.
 • De reguliere start-, pauze- en eindtijden zijn weer van toepassing voor zowel de opleidingen van de BIG-afdeling als de afdeling Nascholing & Opleiding.
 • Alle BIG-opleidingsgroepen volgen fysiek onderwijs op onze locatie aan het Leidseplein. Indien je wegens Covid-gerelateerde overmacht (zoals milde klachten) niet in de gelegenheid bent om naar onze locatie te komen, dan kun je voor een korte periode de les online volgen – mits je daartoe in staat bent.
 • Voor al onze cursussen van de afdeling Nascholing & Opleiding blijven we streven naar een optimale mix tussen offline & online lessen.
 • In alle leslokalen wordt voldoende geventileerd. We testen ook regelmatig op de toevoer van verse lucht, door middel van CO2-meters.
 • Wanneer je je verplaatst in het pand draag je een mondkapje. Tijdens de les, in het leslokaal mag jouw mondkapje af. RINO amsterdam stelt mondkapjes beschikbaar bij de entree. 
 • Heb je koorts, een loopneus of vertoon je andere symptomen? Blijf dan thuis, informeer zo snel mogelijk jouw opleidingscoördinator en/of volg de les – indien mogelijk – online.

 

Aanvullende informatie voor bezoekers RINO amsterdam

We informeren je steeds per mail over de actuele veiligheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw bezoek aan RINO amsterdam. Ook bieden wij de Veiligheidsinstructiekaart aan bij aanvang van elke les. Deze kaart bevat beknopte informatie over de actueel geldende maatregelen op onze locatie.
 
Wil je meer weten over de maatregelen op onze locatie, zoals het gebruik van de lift en hoe wij omgaan met ventilatie in de lesruimten? Of wil je de actuele Veiligheidsinstructiekaart van RINO amsterdam alvast inzien? Voor alle informatie en documentatie rondom onze veiligheidsmaatregelen kun je terecht op onze website: www.rino.nl/coronamaatregelen 

Heb je een vraag? Wij helpen je graag.
Indien je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, neem dan rechtstreeks contact met ons via 020 – 625 08 03, of stuur ons een email: info@rino.nl. Wij helpen je graag! 

 


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter